Rattan sofa
Hængekøje VENTURE DESIGN
Maling til træværk - Økologisk
Eichholtz havestol 'Delta'
Opskrift: Gravad laks
Redaktionen

Gravad betyder at indgnide rå fisk med salt, sukker, dild og krydderier. Efter 1-3 døgn trækkes væsken ud af kødet og giver fisken en helt ny konsistens og smag. Syltet fennikel kan med fordel laves på forhånd. Lav rigeligt, for de smager også dejligt i en frisk salat!

Afsæt en lille time til tilberedning et par dage før servering. På dagen for serveringen skal du bruge en halv time til forberedelse.

Laks

Ingredienser:

  • 300 g laksefilet uden skind og ben
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 2 spsk blandede knuste krydderier fx fennikelfrø, koriander og citronpeber

Tilberedning:

  • Bland salt, sukker og de knuste krydderier.
  • Drys den ene side af laksen med halvdelen af blandingen, læg den side nedad i et fad, og drys den anden side med resten af krydderblandingen.
  • Læg et stykkke madpapir over laksen.
  • Sæt et mindre fad ovenpå, så fisken pressen ned i kydderiblandingen.
  • Lad laksen hvile på køl 1-2 dage.

 

Syltet fennikel

Ingredienser:

  • 1 fennikel
  • 1 dl eddike
  • 1 dl æblejuice
  • 1 dl sukker

Tilberedning:

  • Kom eddike, æblejuice og sukker i en gryde og kog op. Skær den grønne top og rodskiven af fenniklen. Fjern det yderste lag, del roden i to og skær fenniklen i tynde aflange skiver evt. på et mandolinjern.
  • Hæld den kogende lage over fennikelskiverne og lad dem trække en halv time på køl inden de serveres.

 

Dressing

Ingredienser:

  • 1 tsk citronsaft
  • 3 tsk olie
  • salt og peber
  • Pynt evt. dild

Tilberedning:

  • Bland citronsaft, olie, lidt salt og peber i en skål.

 

Blandet salat

Ingredienser:

  • Salat ¼ iceberg salat
  • 1 potte brøndkarse

Tilberedning:

  • Bland citronsaft, olie, lidt salt og peber i en skål.

 

Ved servering:

  • Anret laksestykker på en tallerken med et par skiver syltet fennikel. Bland salat og brøndkarse og vend med dressingen. Anret den marinerede salat med laksen. Pynt evt. retten med et par dildkviste.
Sommer
Jordbærlagkage: Hjemmebagte lagkagebunde, jordbær og flødeskum

Et absolut hit af en sommerlagkage, hvor man får den fulde smag af friske sommerjordbær og flødeskum. Her er opskriften på hjemmebagte lagkagebunde og knasende, sprød pistacie-krokant.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Vandmelon - Sådan vælger du den bedste

Vandmelonen er først og fremmest en fantastisk tørstslukker, og derfor også en særlig populær spise på varme sommerdage. Det søde, friske frugtkød er en sund snack, en lækker ingrediens i frugtsalaten og i den grønne salat, men også velegnet til sorbet og i frugt-shakes.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem og lækker sommerdessert: Skumfiduser, chokolade og sommerbær

For børn hører sommeren uløseligt sammen med hyldeblomstdrik, ristede skumfiduser og klistrede fingre. Men søde, bløde marshmallows kan også bruges i mere voksenvenlige sammenhænge, fx i en herlig sommerdessert, hvor chokolade og den søde vanilieskum røres, fryses og serveres med friske bær på...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Salat med vandmelon, feta og friske krydderurter

En lækker, let sommersalat med masser af smag, og et særligt hit nu, hvor vandmelonen er allerbedst.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Honningens unikke egenskaber

Honning er sødt og dejligt og har samtidig nogle helt enestående egenskaber, der gør den anvendelig i en lang række sammenhænge.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Quiz: Kender du navnet på melonen?

Søde, saftige meloner er en af danskernes fortrukne eksotiske frugter - eller grøntsager, for botanisk set kategoriseres meloner som grøntsager sammen med fx agurker, squash og auberginer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet hyldeblomstsaft

Så er det sidste udkald, hvis man vil have sommerens hyldeblomst på flaske. Det er super nemt, så fat kurven og tag på tur ud i den danske sommer og find en hyldebusk. Vi bringer opskriften på hyldeblomstsaft her.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grillet rødspætte med nye kartofler

Rødspætte kan købes hele året, men der er nogen, der mener, at den er bedst i det sene forår og tidlig sommer. Og det er jo helt perfekt, for så kan den få en tur på grillen.

Læs mere
Forår
Opskrift: Hyldeblomstpandekager

Med egen hjemmelavet hyldeblomstsaft kan du tilføje smagen af sommer til pandekagerne.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Marmeladehit: Sommerjordbær & balsamicoeddike

Sommerens dejligste marmelade er et møde mellem de søde sommerjordbær og den sure balsamicoeddike. Her er opskriften på hjemmelavet jordbærmarmelade med balsamicoeddike og sort peber.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Spisestel David Austin

Spisestel David Austin

Brødkurve i søgræs

Brødkurve i søgræs

Bubble drikkeglas

Bubble drikkeglas

Kande Broste Copenhagen

Kande Broste Copenhagen

Shopping Nyheder
Tapas skærebræt fra Nicholas Vahé

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahé

Kålhydrater af Anette Sams

Kålhydrater af Anette Sams

Kai Gade Hansen plakat

Kai Gade Hansen plakat

Udtræks spisebord

Udtræks spisebord

Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de...

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
^