Sofapude i okkergul uld
Berber gulvtæppe
Fototapeter
Toilettaske fra Derrière la Porte
Gazpacho med suveræn salat

Fra Tina Scheftelowitz´smukke bog 'Den andalusiske drøm - opskrifter og fortællinger fra Frigiliana', bringer vi opskriften på gazpacho.

(8-10 personer)

Ingredienser:

  • 1 kg tomater (eller 2½ dåse flåede tomater)
  • 100 g salatløg eller 50 g løg
  • 2 røde peberfrugter, 400 g
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 agurk, 300 g
  • 2 dl olivenolie
  • et skvæt sherry, Fino eller Manzanilla
  • evt. lidt sherryeddike
  • salt
  • chiliflager eller stærk paprika
  • evt. lidt iskoldt vand for konsistensens skyld

Salat:

  • 1 agurk, 300 g
  • 1 salatløg eller ½ løg
  • 1 grøn peber, 175 g
  • et lille bundt frisk mynte eller en anden krydderurt

Sådan gør du:

  • Rens grøntsagerne: Hak tomaterne groft, udelad blomsten.
  • Pil og hak løget. Rens peberfrugterne, og hak dem groft. Pil og riv/pres hvidløget. 
  • Skræl agurken, og snit den groft. 
  • Blend grøntsagerne sammen med resten af ingredienserne. 
  • Smag til med sherry, evt. eddike, salt og peber. 
  • Juster evt. konsistensen med lidt vand, hvis du synes, suppen er for tyk – det er en smagssag. Sæt suppen på køl, så længe du har tid, men maks. 1 døgn.
  • Rens og snit grøntsagerne til salaten fint. 
  • Udkern agurken. Bland grøntsagerne.
  • Vask og tør evt. mynteblade, men hak dem ikke før lige før serveringen.

Ved serveringen: 

  • Blend suppen igen, og smag den til igen. Fordel den i glas.
  • Bland mynten og lidt salt i salaten, gem lidt mynte til pynt. Fordel salaten over suppen. 
  • Pynt med lidt hakket mynte, og stik en ske i glassene.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Grillet hvilling med basilikum og nudelsalat

Der er efterspørgsel på danske sæsonfisk, kuller, mørksej, kulmule - og ikke mindst den lille hvilling. Hvilling fiskes året rundt, men højsæsonen for hvillingfiskeri er i september. Hvilling er en lille torskefisk med en dejlig mild smag. Fisken tilberedes i små fileter med skindsiden på, som...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kulmule med bagt rødbede, kartoffelmos og bløde løg

Hvis man gerne vil spise godt, sundt og bæredygtigt, bør man gå efter danske torskefisk, som er i sæson lige nu. Alle kender den klassiske torsk, men faktisk findes der mange flere fisk i samme familie, som ligner torsken i smag og konsistens, men som er et billigere alternativ. Prøv fx de dejlige...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagt kulmule med oliven og citroncreme

Kulmulen er en lækker og mager fisk. Og så er den en god kilde til selen, som spiller en vigtig rolle for mange af kroppens biologiske processer, også i forhold til kroppens forsvar mod kræft.

Kulmulen er en torskefisk, der er i sæson hele året. Den er nem at tilberede og kan både steges, grilles,...

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Fransk pæretærte

Har du pærer tilovers, så har du her opskriften på den mest delikate pæretærte. Server den med en ordentlig klat cremefraiche - og gå direkte ind og fald om i en blød stol!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tanternes æblekage

Æbleplantager og villahaverne bugner af æbler, og der er absolut ingen grund til at lade dem gå til spilde. Vi deler vores allerdejligste æbleopskrifter, hvilket ikke mindst er denne super nemme og helt uimodståelige klassiske kage, som kombinerer de syrligsøde æbler med kanel.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Sprøde kartoffelbåde af sød kartoffel og rødkålssalat med birkesdressing

Sød kartoffel, også kendt som sweet potato eller batat, er en helt anderledes kulinarisk oplevelse end hvide kartofler. Med søde kartofler kan du blandt andet lave duftende, gyldenorange søde/saltede kartoffelbåde - sprøde udenpå og cremede indeni.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Gammeldags æblekage

Når man bor i et land, der er rigt på æbler, er det oplagt at lave noget med denne alsidige frugt. I Sophie Vedel Dalgaards inspirerende bog 'Food in a jar', serveres alverdens lækkerier i glas - også den traditionelle æblekage med makroner og flødeskum.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Baguette

Den lækre franske baguette er det perfekte brød i alverdens dejlige sammenhænge, og så er baguetter så super nemme at bage, at der absolut ingen grund er til at købe hverken bagerens eller de frosne flutes i dagligvarebutikkens frysedisk.

Med fire enkle ingredienser har du sprøde, luftige baguetter...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
10 tips til at få mest ud af sæsonens tomater

Det er lige nu vi skal nyde tomaterne, for det er lige nu de er allerbedst ! Her får du 10 tips til, hvordan du får mest ud af den skønne og sunde grøntsag.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tabouleh med solmodne tomater, og salat med kylling og fuldkornsknas

Der er et særligt fokus på smag, sundhed og friske råvarer, når vi laver mad, skriver Fuldkornspartnerskabet. Ifølge deres nye undersøgelse, så vægter danskerne smagen, men for 60% indgår der også grundige overvejelser om, hvorvidt måltidet bidrager til sundheden. Friske råvarer er også højt...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Kande Broste Copenhagen

Kande Broste Copenhagen

Skål - By Room

Skål - By Room

Bubble drikkeglas

Bubble drikkeglas

AJ peberkværn Stelton

AJ peberkværn Stelton

Shopping Nyheder
Tekande

Tekande

Ophæng med kroge

Ophæng med kroge

Sommer, af Camilla Plum

Sommer, af Camilla Plum

Vasketøjskurv på hjul

Vasketøjskurv på hjul

Nye Bøger
Shopping
JULEMARKEDER 2022
^