Sofapude i okkergul uld
Berber gulvtæppe
Fototapeter
Toilettaske fra Derrière la Porte
Gazpacho med suveræn salat

Fra Tina Scheftelowitz´smukke bog 'Den andalusiske drøm - opskrifter og fortællinger fra Frigiliana', bringer vi opskriften på gazpacho.

(8-10 personer)

Ingredienser:

  • 1 kg tomater (eller 2½ dåse flåede tomater)
  • 100 g salatløg eller 50 g løg
  • 2 røde peberfrugter, 400 g
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 agurk, 300 g
  • 2 dl olivenolie
  • et skvæt sherry, Fino eller Manzanilla
  • evt. lidt sherryeddike
  • salt
  • chiliflager eller stærk paprika
  • evt. lidt iskoldt vand for konsistensens skyld

Salat:

  • 1 agurk, 300 g
  • 1 salatløg eller ½ løg
  • 1 grøn peber, 175 g
  • et lille bundt frisk mynte eller en anden krydderurt

Sådan gør du:

  • Rens grøntsagerne: Hak tomaterne groft, udelad blomsten.
  • Pil og hak løget. Rens peberfrugterne, og hak dem groft. Pil og riv/pres hvidløget. 
  • Skræl agurken, og snit den groft. 
  • Blend grøntsagerne sammen med resten af ingredienserne. 
  • Smag til med sherry, evt. eddike, salt og peber. 
  • Juster evt. konsistensen med lidt vand, hvis du synes, suppen er for tyk – det er en smagssag. Sæt suppen på køl, så længe du har tid, men maks. 1 døgn.
  • Rens og snit grøntsagerne til salaten fint. 
  • Udkern agurken. Bland grøntsagerne.
  • Vask og tør evt. mynteblade, men hak dem ikke før lige før serveringen.

Ved serveringen: 

  • Blend suppen igen, og smag den til igen. Fordel den i glas.
  • Bland mynten og lidt salt i salaten, gem lidt mynte til pynt. Fordel salaten over suppen. 
  • Pynt med lidt hakket mynte, og stik en ske i glassene.
Opskrifter & råvarer
Krydret græskarsuppe med sprøde kikærter

Med det smukke Hokkaido græskar i sæson, bringer vi en nem opskrift på den lækreste, krydrede græskarsuppe udarbejdet af Anne Hjernøe og Ditte Ingemanns.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hvad hedder de forskellige chilier og hvor stærke er de?

Nogle mennesker er helt vilde med chili og kan næsten ikke få nok af frugtens varme, brændende fornemmelse i munden. Andre oplever en så voldsom reaktion, at de går en stor bue uden om stærke chiliretter. Men alle kan nok blive enige om, at chili i moderate mængder kan gøre den helt store forskel i...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
8 fantastiske fiskeretter du bliver nødt til at prøve

Få nye herlige retter på bordet med sæsonens fisk; Torsk, rødspætte, kulmule, kuller, mørksej og hvilling. Prøv fx en herlig karryfisk med æbler svampe og porrer, thai-inspireret sej med sambal oelek og fiskesauce, rødspætteruller med parmaskinke og ost - eller flødegratineret torsk med pasta og...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Valdemarsro på bestsellerlisten for fjerde gang

Sjældent har kogebøger fået så mange varme anbefalinger som opskriftssamlingerne fra Valdemarsro. Med sine fire bøger har forfatteren, Ann-Christine Hellerup Brandt, formået at skrive kogebøger, der i den grad appellerer til alle os, der nyder at tilberede et godt måltid med gode råvarer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Skøn måltidssalat med blomkål, halloumi og granatæble fra Anne Hjernøes 'Stærk overgang'

”Overgangsalderen skal ikke være et helvede af svede- og hedeture, søvnløshed, blødningsforstyrrelser, koncentrationsbesvær, ondt i leddene og smerter ved sex. Det er ganske enkelt ikke det, du skal bruge din tid på, hvis du kan undgå det", skriver Anne Hjernøe i sin nye, inspirerende bog 'Stærk...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Flødegratineret torsk med pasta og purløg

Torsk er med sin milde smag og fine, hvide kød en alsidig fisk, der kan meget mere end koges til den klassisk nytårsret med sennepssauce og hvide kartofler. Torsk kan steges på pande, bages, dampes, koges og grilles, og så fungerer den med sin neutrale smag med rigtig mange dejlige krydderier. Med...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kuller i kokos og karry

Kuller er en torskefisk, der både i smag og konsistens minder om om torsk, kulmule, hvilling, sej og lange. Kuller kan derfor ofte anvendes som erstatning for andre torskefisk, og det kan være godt at huske, når prisen på torsk stikker af omkring nytår, og når der i sommermånederne fiskes færre...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagte rødspætteruller med parmaskinke og ost

Der er flere gode grunde til at den pandestegte rødspætte er Danmarks nationalret. Først og fremmest gør fiskens milde smag og hvide kød, den magre fladfisk til en delikatesse. Rødspætten er også en yderst alsidig fisk, der både kan steges, dampes og bages. Derudover er der rigtig mange rødspætter i...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Mørksej tilberedt med sambal oelek, fiskesauce, ananas og peanuts

Sejen er en af Nordsøens største torskefisk og kan nå en vægt på hele 20 kilo. Smagen mildere og mere distinkt end torskens, og egner sig godt til fx en lækker thai-inspireret ret: Sejfrikadeller, ris og spidskålssalat med ananas og chili.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tacos med stegt sesamfisk, chili og mangosalsa

Fisk vendt i sesamfrø og stegt på pande, er en rigtig sprød og dejlig lækkerbisken. Her serveres fisken på tacos og med mangosalsa, creme fraiche, chilisauce og evt. frisk koriander.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
AJ peberkværn Stelton

AJ peberkværn Stelton

Stort drikkeglas

Stort drikkeglas

Brødkurve i søgræs

Brødkurve i søgræs

Skål - By Room

Skål - By Room

Shopping Nyheder
Ophæng med kroge

Ophæng med kroge

Tekande

Tekande

Sommer, af Camilla Plum

Sommer, af Camilla Plum

Glasfad med låg ildfast

Glasfad med låg ildfast

Nye Bøger
Shopping
JULEMARKEDER 2022
^