Gammeldags oksesteg med hasselbach pastinak med hvidløgssmør og solbærsyltetøj – weekendret
Stegen
1 mager oksesteg
4 laurbærblade
Hel peber
Salt
2 halverede løg
2 tsk olie
2 gulerødder i halve
5 kartofler på str. med æg
Brun oksestegen i en teflongryde. Hæld vand på så det dækker og tilføj de øvrige ingredienser. Lad stegen simre ved svag-mellem varme i et par timer. I den sidste ½ time koges gulerødderne og kartoflerne med. Tag dem op af gryden. Gem suppen i fryseren som fond. Server 270g af kødet.
Solbærsyltetøj
Server 2 spsk.
Hasselbach pastinak
2 pastinakker
2 tsk smør
lidt presset hvidløg
Salt
Skræl pastinakken og skær riller i den diagonalt. Bag dem i ovnen i ca. 20 min. ved 175C. Smelt smørret og pres hvidløget ned i det. Pensel smørret på pastinakken.