Gammeldags æblekage

Gammeldags æblekage 

Når man bor i et land, der er rigt på æbler, er det oplagt at lave noget med denne alsidige frugt. I Sophie Vedel Dalgaards inspirerende bog 'Food in a jar', serveres alverdens lækkerier i glas - også den traditionelle æblekage med makroner og flødeskum.

"Æblekage smager vidunderligt og efterlader mange med gode minder om bedsteforældre og barndom. Æblekage kræver få ingredienser, og er tilmed en hurtig og let dessert at lave. Hvis man ikke ejer en have og et æbletræ, er der heldigvis et stort udbud af æbler at købe" skriver forfatteren og opfordrer til, at man går efter danske, økologiske æbler, hvis det er muligt. Hun opfordrer også til, at man bruger syrlige æbler i opskriften, da det giver et godt samspil med de søde makroner.

Til 4-6 personer 

Ingredienser:

  • 800 g æbler
  • 2 spsk. vand
  • 1 vaniljestang
  • 125 g rørsukker
  • 150 g makroner
  • ¼ l piskefløde

Sådan gør du:

  • Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær dem ud i mellemstore tern.
  • Hæld æblerne i en gryde, og tilsæt vand og sukker.
  • Flæk en vaniljestang på langs, skrab vaniljekornene ud, og put dem i gryden.
  • Lad selve vaniljestangen koge med – det giver yderligere smag.
  • Lad gryden småkoge i ca. 10 min, til æblerne er bløde.
  • Du kan mose æblerne med en gaffel, hvis du vil have æblemosen ekstra blød.
  • Lad derefter æblemosen køle af. Pisk nu fløden til let skum.
  • Knus makronerne i en pose.
  • Anret æblekagen i passende glas.
  • Læg æblemos nederst, dernæst makroner, så æblemos igen og slut af med at låg af luftig flødeskum.

Tip: 

  • Du kan sagtens lave æblemosen dagen før, og så skal du blot knuse makronerne og piske fløden på selve dagen.
  • En god mos kan holde sig på køl i 4-5 dage.

Food in a Jar

Med sin nye smukke bog 'Food in a jar' viser Sophie Vedel Dalgaard hvordan sylteglas kan bruges til smuk og indbydende servering af alt fra morgenmad, supper og salater til snacks, drinks og desserter.

Med opskrifter og kreative tips samt masser af idéer til, hvordan du kan eksperimentere med smagssammensætninger og serveringsmåder, inspirerer bogen til, hvordan du pakker dine glas, så de passer til middagsbordet eller picnickurven såvel som skoletasken.

Titel: Food in a Jar
Forfatter: Sophie Vedel Dalgaard
Forlag: Fadl´s Forlag
Bestilling:  Bogen kan bestilles her

 

 

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chokolademousse med lakrids 

Er du på udkig efter en opskrift på en dejlig dessert mousse, så skal du prøve denne smagfulde nougatmousse fra Odense Marcipan, som kan dekoreres med sprøde chokoladehjerter med lakrids og rosa peber.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridsispind med chokoladeovertræk 

Selvgjort er velgjort, og det gælder også hjemmelavede isdesserter og is på pind, skriver Odense Marcipan, som her deler opskriften på hjemmerørt is. Med Odense Marcipanmasse med lakrids kan du f.eks. nemt laver dine egne marcipan-ispinde med lakrids.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Teboller fra Thy  

Der er intet så skønt som dansk brød, så når det ikke står på top-10-listerne over verdens bedste bagværk, så må der være tale om en alvorlig misforståelse.

Tænk bare på vores rugbrød, det klassiske sødmælksfranskbrød med birkes, det robuste landbrød og det herlige, syrligsøde sigtebrød. Dertil…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavede skumfiduser 

Hjemmelavede skumfiduser smelter i munden. De er bløde, søde - og kan slet ikke sammenlignes med de købte. Og så er de super nemme selv at lave!

Med 5 ingredienser og en halv time på hånden har du skumfiduser til hele familien. Her får du en detaljeret trin-for-trin opskrift.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsparfait med lakridssirup 

Lakrids fungerer rigtigt godt i isdesserter - ikke mindst i en fransk flødeparfait, som du her får opskriften på.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Få friskbagte scones på 1/2 time 

Blandt søde brød er der intet så dejligt som friskbagte scones, og på en kold vinterdag skal de naturligvis nydes som briterne gør det - med en stor kande te.

Scones er oprindeligt et skotsk brød, men var tidligere slet ikke så søde, som vi kender dem i dag. Tilbage i 1600-tallet blev de heller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hot & Spicy: I januar fejres de stærke krydderier 

I januar fejrer madentusiaster over hele verden ’Hot and Spicy Food Day’ med fokus på køkkenets stærkeste krydderier, deres særlige egenskaber, der tilføjer de dejligste aromaer i maden. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chili chokoladekage  

Prøv denne fantastiske opskrift på en chokoladekage med chili. Den er fra Lene Tvedegaards populære bog 'Den lille stærke om chili', som handler om de små stærke labaner, som er så sunde og fantastiske i både mad og kager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lamb Karahi 

Lamb Karahi er en skøn, traditionel gryderet med rødderne dybt forankret i det pakistanske og nordindiske køkken. Det er ikke nogen svær ret, men kræver at man tålmodigt lader den simre længe, så krydderierne kan give retten den fulde aroma.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Naanbrød 

Som tilbehør til krydrede retter, især fra det indiske og pakistanske køkken, er de flade, bløde hvedebrød, Naanbrød, helt perfekte.

Med deres neutrale smag tager de ikke opmærksomheden fra retten - og så er de ideelle, når det kommer til at søbe den sidste rest af tallerkenen. Nyd dem også til…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^