Gammeldags æblekage
"Æblekage smager vidunderligt og efterlader mange med gode minder om bedsteforældre og barndom. Æblekage kræver få ingredienser, og er tilmed en hurtig og let dessert at lave. Hvis man ikke ejer en have og et æbletræ, er der heldigvis et stort udbud af æbler at købe" skriver forfatteren og opfordrer til, at man går efter danske, økologiske æbler, hvis det er muligt. Hun opfordrer også til, at man bruger syrlige æbler i opskriften, da det giver et godt samspil med de søde makroner.
Til 4-6 personer
Ingredienser:
- 800 g æbler
- 2 spsk. vand
- 1 vaniljestang
- 125 g rørsukker
- 150 g makroner
- ¼ l piskefløde
Sådan gør du:
- Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær dem ud i mellemstore tern.
- Hæld æblerne i en gryde, og tilsæt vand og sukker.
- Flæk en vaniljestang på langs, skrab vaniljekornene ud, og put dem i gryden.
- Lad selve vaniljestangen koge med – det giver yderligere smag.
- Lad gryden småkoge i ca. 10 min, til æblerne er bløde.
- Du kan mose æblerne med en gaffel, hvis du vil have æblemosen ekstra blød.
- Lad derefter æblemosen køle af. Pisk nu fløden til let skum.
- Knus makronerne i en pose.
- Anret æblekagen i passende glas.
- Læg æblemos nederst, dernæst makroner, så æblemos igen og slut af med at låg af luftig flødeskum.
Tip:
- Du kan sagtens lave æblemosen dagen før, og så skal du blot knuse makronerne og piske fløden på selve dagen.
- En god mos kan holde sig på køl i 4-5 dage.

Food in a Jar
Med sin nye smukke bog 'Food in a jar' viser Sophie Vedel Dalgaard hvordan sylteglas kan bruges til smuk og indbydende servering af alt fra morgenmad, supper og salater til snacks, drinks og desserter.
Med opskrifter og kreative tips samt masser af idéer til, hvordan du kan eksperimentere med smagssammensætninger og serveringsmåder, inspirerer bogen til, hvordan du pakker dine glas, så de passer til middagsbordet eller picnickurven såvel som skoletasken.
Titel: Food in a Jar
Forfatter: Sophie Vedel Dalgaard
Forlag: Fadl´s Forlag
Bestilling: Bogen kan bestilles her