Termokande House Doctor
Nordal - Ny kollektion
Heathcote & Ivory Morris & Co.
Hübsch - Se den nye kollektion
Fyldte tomater
Redaktionen

Nyd de nye, store tomater bagte - som her med mandler og ris.

Ingredienser

  • 6 store tomater 
  • 2 dl. løse ris 
  • 1 løg 
  • 4 spsk. olie 
  • 4 spsk. hakket persille
  • 4 spsk. rosiner 
  • 1 dl. hakkede mandler
  • Salt og peber


Opskrift 

  • Tilbered 2 dl. løse ris
  • Skær et låg i toppen af tomaterne 
  • Udhul tomaterne med en teske
  • Pres tomatfyldet gennem en sigte 
  • Svits finthakket løg i fedtstoffet
  • Vend mandler, rosiner og tomatfyld med løgne på panden og lad det simre et par minutter
  • Tilføj ris og persille
  • Smag til med salt og peber
  • Fyld forsigtigt blandingen i tomaterne og læg tomatlåget på
  • Sæt tomaterne i et smurt, ovnfast fad
  • Kom lidt olie over dem og hæld lidt vand ved tomaterne
  • Bag dem på midterste rille i ovnen ved 225 ° i 15-20 min
Opskrifter & råvarer
Ras el hanout - Smagen af Marokko

Med ras el hanout får man smagen af det marokkanske køkken. Krydderiblandingen, der blandt andet bruges i tagine- og gryderetter med lam, kylling og couscous samt i dip, fars, rubs og marinader, findes i mange versioner og kan købes færdigblandet. Men man kan også sagtens lave sin krydderiblanding,...

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Bagte blommer

Nyd dem som de er til den lille sult om eftermiddagen, eller brug den søde, runde frugt i kager og desserter. Og husk at sæsonens mirabeller og blommer også i høj grad har berettigelse i madlavninganden og blandt andet er helt fantastiske i fx salater eller som kompot eller chutney.
Her en nem...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
KETO opskrift: Kyllingelår med dampede grønne bønner og svampesovs

Fra kostrådgiver Jane Faerbers indspirende bog ’Keto - Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt’, bringer vi en yndlingsopskrift med masser af smag og en herlig svampesovs til at dyppe de grønne bønner i.

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Hyldebærsaft

I skovbryn, i hegn og i haven - hylden vokser overalt - og det er nu, de smukke sorte hyldebær skal plukkes, hvis du vil have hyldebærsaft til de lange vinteraftner. Af de smukke sorte bær, kan du nemlig koge en skøn, mørkerød saft, der smager helt fantastisk og er sprængfyldt med C-vitaminer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Blåbærsaft

Blåbær er smagen af sensommer, og har man ikke blåbær i sin have, så bugner grøntafdelingen af blåbær i august og september, ligesom udvalgte frugtplantager tilbyder selvpluk i sæsonen. De nyplukkede blåbær er en himmelsk mundfuld, skønne på yoghurten og i salaten, men kan også hældes på glas som...

Læs mere
Sensommer
Blommesæson

Sensommeren er skøn og lige nu kan man nyde søde, saftige danske blommer. Blommer dyrkes i alle verdensdele, men mange blommeelskere mener, at vi i Danmark har nogle af verdens bedste på grund af det skiftende klima.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tomater - Sådan!

Det er lige nu vi skal nyde tomaterne, for det er lige nu de er allerbedst ! Her får du 10 tips til, hvordan du får mest ud af den skønne og sunde grøntsag.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kirsebær & blomme shake

Modne blommer og kirsebær er skønne at nyde som de er, men kan også bruges i en herlig smoothie!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tomatmad med gedeost og parmaskinke

Blandt tomatsæsonens absolut favoritserveringer er et herligt stykke smørrebrød med store stykker tomat og frisk gedeost.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kryddersmør - Rør din egen kryddersmør med dine yndlingskrydderurter

En god kryddersmør kan tilføje retten en rund og lækker smag af dine yndligskrydderier. Til fisk og skaldyr passer en lækker kryddersmør med dild eller karse. Kryddersmør med sennep og friske krydderurter er godt til kogte grøntsager, grillet kød, mens kryddersmør med citron og paprika er dejligt...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Vandhaner med kogende vand

Vandhaner med kogende vand

Tip: Sådan laver du nemt<BR> lækre retter med din stavblender

Tip: Sådan laver du nemt
lækre retter med din stavblender

Skoreoler - Flere størrelser

Skoreoler - Flere størrelser

Skiferplader

Skiferplader

Nye Bøger
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske...

Læs mere
Send en hilsen
^