Frikadeller og kartoffel-kålssalat i karry

Frikadeller og kartoffel-kålssalat i karry 

Spidskål er kendt som sommerkål, der høstes i juni. Sene sorter betyder imidlertid, at spidskålen også høstes i september/oktober, og her kan den være helt genial i en lun og krydret kartoffel-spidskålssalat, som fx kan serveres til frikadeller og en herlig løgkompot.

Tilberedningstid ca. 40 min.

Kartoffel-spidskålssalat i karry

Ingredienser:

  • 4 kartofler á 60g
  • 250g spidskål
  • ¾ dl fromage frais
  • Knivspids karry
  • ½ tsk sukker
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 spsk reven løg

Sådan gør du:

  • Skræl kartoflerne, skær den i halve skiver og kog den kun lige netop møre.
  • Skær spidskålen (eller andre kåltyper) meget fint i strimler uden stokken.
  • Læg den i en skål med kogende vand i 15 min.
  • Dræn for vand.
  • Bland dressingen og smag til. Vend det hele sammen og smag til.

Frikadeller

Ingredienser:

  • 250 g svinehakket max 10%
  • 1 løg
  • 3 spsk havregryn
  • Knivspids karry
  • Salt og peber fra kværn
  • 1 gulerod
  • 2 spsk olie

Sådan gør du:

  • Bland alle ingredienser – løget er revet og guleroden er meget fint revet.
  • Steg i olie til de er møre. Tages straks af panden.

Løgkompot

  • 3 løg
  • 11½ spsk sukker
  • 2 tsk olie
  • 3 spsk rødvinseddike
  • Knivspids timian
  • 1 fed hvidløg

Sådan gør du:

  • Skær løget i fine strimler og sauter med timian i olien til de er glasklare.
  • Til sidst tilsættes presset hvidløg.
  • Tilsæt sukker/ honning/ sirup vend rundt og dernæst eddike.
  • Lad retten simre ved svag-middel varme indtil kompotten er koncentreret og sirupsagtig i konsistensen.
  • Smag til med salt og peber.
Opskrifter & råvarer
Lakridsispind med chokoladeovertræk 

Selvgjort er velgjort, og det gælder også hjemmelavede isdesserter og is på pind, skriver Odense Marcipan, som her deler opskriften på hjemmerørt is. Med Odense Marcipanmasse med lakrids kan du f.eks. nemt laver dine egne marcipan-ispinde med lakrids.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Teboller fra Thy  

Der er intet så skønt som dansk brød, så når det ikke står på top-10-listerne over verdens bedste bagværk, så må der være tale om en alvorlig misforståelse.

Tænk bare på vores rugbrød, det klassiske sødmælksfranskbrød med birkes, det robuste landbrød og det herlige, syrligsøde sigtebrød. Dertil…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavede skumfiduser 

Hjemmelavede skumfiduser smelter i munden. De er bløde, søde - og kan slet ikke sammenlignes med de købte. Og så er de super nemme selv at lave!

Med 5 ingredienser og en halv time på hånden har du skumfiduser til hele familien. Her får du en detaljeret trin-for-trin opskrift.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsparfait med lakridssirup 

Lakrids fungerer rigtigt godt i isdesserter - ikke mindst i en fransk flødeparfait, som du her får opskriften på.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Få friskbagte scones på 1/2 time 

Blandt søde brød er der intet så dejligt som friskbagte scones, og på en kold vinterdag skal de naturligvis nydes som briterne gør det - med en stor kande te.

Scones er oprindeligt et skotsk brød, men var tidligere slet ikke så søde, som vi kender dem i dag. Tilbage i 1600-tallet blev de heller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hot & Spicy: I januar fejres de stærke krydderier 

I januar fejrer madentusiaster over hele verden ’Hot and Spicy Food Day’ med fokus på køkkenets stærkeste krydderier, deres særlige egenskaber, der tilføjer de dejligste aromaer i maden. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chili chokoladekage  

Prøv denne fantastiske opskrift på en chokoladekage med chili. Den er fra Lene Tvedegaards populære bog 'Den lille stærke om chili', som handler om de små stærke labaner, som er så sunde og fantastiske i både mad og kager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lamb Karahi 

Lamb Karahi er en skøn, traditionel gryderet med rødderne dybt forankret i det pakistanske og nordindiske køkken. Det er ikke nogen svær ret, men kræver at man tålmodigt lader den simre længe, så krydderierne kan give retten den fulde aroma.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Naanbrød 

Som tilbehør til krydrede retter, især fra det indiske og pakistanske køkken, er de flade, bløde hvedebrød, Naanbrød, helt perfekte.

Med deres neutrale smag tager de ikke opmærksomheden fra retten - og så er de ideelle, når det kommer til at søbe den sidste rest af tallerkenen. Nyd dem også til…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chili frikadeller og bulgursalat 

Skønne små, fedtfattige chilifrikadeller - og en nem, grøn bulgursalat.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^