KANT køkkenrulleholder i egetræ
Justerbare hylder fra Yamazaki
Laforma 3-personers havesofa i massiv teak
Øreringe Mette Scherning
Foccacia-fuldtræffer
Redaktionen

Fra Anne W. Ravn og Mette Borres bog 'Rigtig god fordøjelse - Enkle råd og opskrifter til stærk mave og mere energi' bringer vi opskriften på et dejligt mættende madbrød til madpakker, mellemmaden, middagsmaden og de andre oaser. Opskriften er en grundopskrift på en basisdej, der kan bages i små eller store portioner til boller eller bages som bradepandebrød, der kan toppes med det, du lige har.

Idéer til topping

Til inspiration får du her tre idéer til topping/fyld, men husk, at du stort set kan bruge, hvad du nu har i køleskabet, og dermed selv opfinde dagens fuldtræffer.

  • Cherrytomater i halve, halve, pillede eller upillede hvidløgsfed, ca. ½ dl olie, groft salt og rosmarinkviste.
  • Strimler af hvidkål eller rødkål, kvarte rosenkål eller buketter af blomkål eller broccoli, rødløg i strimler, pesto (smøres under fyldet), smuldret feta, groft salt, oregano og cayennepeber.
  • Prøv også Foccacia-fuldtræffer til eftermiddagsteen. Her kan du pensle brødet med lidt æg og drysse med et pænt lag kanelsukker, hakkede valnøddekerner og æblebåde inden du bager det..

Ingredienser til dejen:

  • 1/8 pakke gær
  • 1 l koldt vand
  • 2 spsk sukker eller honning
  • 2 tsk salt
  • 1 dl chiafrø
  • 250 g skårne eller knækkede kerner
  • 600 g fuldkornsmel
  • 300 g hvedemel

Sådan gør du:

  • Rør gæren ud i vandet.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser, og rør dejen sammen.
  • Konsistensen skal være som tyk havregrød. Korn og frø suger meget væske, så dejen bliver mere fast, når den har hævet.
  • Lad dejen hæve i en bøtte med låg natten over, eller i hvert fald seks timer i køleskabet.
  • Hæld dejen i en bradepande foret med bagepapir, læg eller drys fyldet på, og stik det godt ned i dejen. Lad brødet efterhæve i mindst 1 time.
  • Tilføj topping/fyld
  • Bag brødet ved 185 grader i ca. 40 minutter. Husk: Ovne er forskellige, og jo grovere mel du bruger, jo længere bliver bagetiden. Brødet er færdigt, når det er gyldent og lyder hult, når du banker på det.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kikærtebøffer og søde kartofler med sprød spidskålssalat

Skøn vegetarisk sensommerret med bøffer af kigærter, hørfrø, søde kartofler og fuldkornshvede, og med spidskål/æblesalat og yoghurtdressing til.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hokkaidosuppe med ristede porrer og naanbrød

En skøn efterårssuppe med græskar, hvor hokkaidoen sagtens kan byttes ud med indmaden fra et Halloween-græskar. Det orange græskar er noget fastere end almindelig græskar, men smagen er stort set den samme. Derfor kan man snildt erstatte hokkaidoen med det orange græskar, eller med butternut squas,...

Læs mere
Halloween
Opskrift: Amerikansk Pumpkin Pie

Til de amerikanske Halloween traditioner hører græskarkage eller Pumpkin Pie. Den lækre tærte er fyldt med græskarmos, æg, fløde og farin samt krydderiblanding af kanel, ingefær, allehånde og nelliker. Her får du opskriften.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pizza med hokkaido græskar, bacon og brie

Vild med pizza? Prøv en rigtig efterårslækkeri: Pizza med hokkaido græskar.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Krydret græskarsuppe med sprøde kikærter

Med det smukke Hokkaido græskar i sæson, bringer vi en nem opskrift på den lækreste, krydrede græskarsuppe udarbejdet af Anne Hjernøe og Ditte Ingemanns.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hvad hedder de forskellige chilier og hvor stærke er de?

Nogle mennesker er helt vilde med chili og kan næsten ikke få nok af frugtens varme, brændende fornemmelse i munden. Andre oplever en så voldsom reaktion, at de går en stor bue uden om stærke chiliretter. Men alle kan nok blive enige om, at chili i moderate mængder kan gøre den helt store forskel i...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
8 fantastiske fiskeretter du bliver nødt til at prøve

Få nye herlige retter på bordet med sæsonens fisk; Torsk, rødspætte, kulmule, kuller, mørksej og hvilling. Prøv fx en herlig karryfisk med æbler svampe og porrer, thai-inspireret sej med sambal oelek og fiskesauce, rødspætteruller med parmaskinke og ost - eller flødegratineret torsk med pasta og...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Valdemarsro på bestsellerlisten for fjerde gang

Sjældent har kogebøger fået så mange varme anbefalinger som opskriftssamlingerne fra Valdemarsro. Med sine fire bøger har forfatteren, Ann-Christine Hellerup Brandt, formået at skrive kogebøger, der i den grad appellerer til alle os, der nyder at tilberede et godt måltid med gode råvarer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Skøn måltidssalat med blomkål, halloumi og granatæble fra Anne Hjernøes 'Stærk overgang'

”Overgangsalderen skal ikke være et helvede af svede- og hedeture, søvnløshed, blødningsforstyrrelser, koncentrationsbesvær, ondt i leddene og smerter ved sex. Det er ganske enkelt ikke det, du skal bruge din tid på, hvis du kan undgå det", skriver Anne Hjernøe i sin nye, inspirerende bog 'Stærk...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Flødegratineret torsk med pasta og purløg

Torsk er med sin milde smag og fine, hvide kød en alsidig fisk, der kan meget mere end koges til den klassisk nytårsret med sennepssauce og hvide kartofler. Torsk kan steges på pande, bages, dampes, koges og grilles, og så fungerer den med sin neutrale smag med rigtig mange dejlige krydderier. Med...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Stort drikkeglas

Stort drikkeglas

Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Kande Broste Copenhagen

Kande Broste Copenhagen

Brødkurve i søgræs

Brødkurve i søgræs

Shopping Nyheder
Kålhydrater af Anette Sams

Kålhydrater af Anette Sams

Spisebordsstole til Sverige

Spisebordsstole til Sverige

Salt og Peber holder, i lyst eller røget egetræ

Salt og Peber holder, i lyst eller røget egetræ

Bomuldsdug

Bomuldsdug

Nye Bøger
Shopping
Loppemarkeder 2023
^