Kategori:
Opskrifter & råvarer
Foccacia-fuldtræffer
Idéer til topping
Til inspiration får du her tre idéer til topping/fyld, men husk, at du stort set kan bruge, hvad du nu har i køleskabet, og dermed selv opfinde dagens fuldtræffer.
- Cherrytomater i halve, halve, pillede eller upillede hvidløgsfed, ca. ½ dl olie, groft salt og rosmarinkviste.
- Strimler af hvidkål eller rødkål, kvarte rosenkål eller buketter af blomkål eller broccoli, rødløg i strimler, pesto (smøres under fyldet), smuldret feta, groft salt, oregano og cayennepeber.
- Prøv også Foccacia-fuldtræffer til eftermiddagsteen. Her kan du pensle brødet med lidt æg og drysse med et pænt lag kanelsukker, hakkede valnøddekerner og æblebåde inden du bager det..
Ingredienser til dejen:
- 1/8 pakke gær
- 1 l koldt vand
- 2 spsk sukker eller honning
- 2 tsk salt
- 1 dl chiafrø
- 250 g skårne eller knækkede kerner
- 600 g fuldkornsmel
- 300 g hvedemel
Sådan gør du:
- Rør gæren ud i vandet.
- Tilsæt de øvrige ingredienser, og rør dejen sammen.
- Konsistensen skal være som tyk havregrød. Korn og frø suger meget væske, så dejen bliver mere fast, når den har hævet.
- Lad dejen hæve i en bøtte med låg natten over, eller i hvert fald seks timer i køleskabet.
- Hæld dejen i en bradepande foret med bagepapir, læg eller drys fyldet på, og stik det godt ned i dejen. Lad brødet efterhæve i mindst 1 time.
- Tilføj topping/fyld
- Bag brødet ved 185 grader i ca. 40 minutter. Husk: Ovne er forskellige, og jo grovere mel du bruger, jo længere bliver bagetiden. Brødet er færdigt, når det er gyldent og lyder hult, når du banker på det.
