Påskeæg i glas fra Kodanska
Dekorationsæg
Påskeæg i metal
Rituals påskeæg anno 2023
Fiskemåltid med dessert drik/ Icetea

4696 kJ/ 1118 kcal

Kogt torsk med sennepssauce...

Kogt torsk med sennepssauce
Kog 600g fisk i ½l vand med to halverede løg, peber, salt, gerne laurbær og gerne ½ spsk koriander i 15 min, skum suppen, tag fisken forsigtigt op og kog suppen ind i 10 min. Spis gerne i alt 350g fisk og gem evt. resten til madpakken.

Sennepssauce
Sauter et stort finthakket løg i 2 tsk olie til de bliver glasklare. Hæld suppen ved og smag til med ½ spsk citronsaft, 1 tsk sukker, 1 spsk god sennep (gerne fiskesennep) salt og peber. Jævn saucen med ca. 2 spsk maizena rørt ud i koldt vand så det er tykt flydende. Hæld det langsomt i og smag til.

Det grønne
Hertil 5 æggestore nye kartofler eller 70g ris, dampede forårsløg og råstegte gulerødder med timian: Skær 3 gulerødder i stave og sauter dem i ca. 4-5 min. i 2 tsk olie og lidt timian.

Icetea som en dessert drik
½ l kogende vand simrer i 4-5 min med 2 skiver citron, 1x1x1 cm ingefær, 1 spsk rør- eller alm. sukker samt 1 spsk morgente blade. Si te og citron fra og køl den. Server med isterning og friske citronskiver.

Af Birgitte Escherich & Tine Kirketerp-Møller Birgitte Escherich, Kostkompagniet.dk

Opskrifter & råvarer
8 fantastiske fiskeretter du bliver nødt til at prøve

Få nye herlige retter på bordet med sæsonens fisk; Torsk, rødspætte, kulmule, kuller, mørksej og hvilling. Prøv fx en herlig karryfisk med æbler svampe og porrer, thai-inspireret sej med sambal oelek og fiskesauce, rødspætteruller med parmaskinke og ost - eller flødegratineret torsk med pasta og...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Valdemarsro på bestsellerlisten for fjerde gang

Sjældent har kogebøger fået så mange varme anbefalinger som opskriftssamlingerne fra Valdemarsro. Med sine fire bøger har forfatteren, Ann-Christine Hellerup Brandt, formået at skrive kogebøger, der i den grad appellerer til alle os, der nyder at tilberede et godt måltid med gode råvarer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Skøn måltidssalat med blomkål, halloumi og granatæble fra Anne Hjernøes 'Stærk overgang'

”Overgangsalderen skal ikke være et helvede af svede- og hedeture, søvnløshed, blødningsforstyrrelser, koncentrationsbesvær, ondt i leddene og smerter ved sex. Det er ganske enkelt ikke det, du skal bruge din tid på, hvis du kan undgå det", skriver Anne Hjernøe i sin nye, inspirerende bog 'Stærk...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Flødegratineret torsk med pasta og purløg

Torsk er med sin milde smag og fine, hvide kød en alsidig fisk, der kan meget mere end koges til den klassisk nytårsret med sennepssauce og hvide kartofler. Torsk kan steges på pande, bages, dampes, koges og grilles, og så fungerer den med sin neutrale smag med rigtig mange dejlige krydderier. Med...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kuller i kokos og karry

Kuller er en torskefisk, der både i smag og konsistens minder om om torsk, kulmule, hvilling, sej og lange. Kuller kan derfor ofte anvendes som erstatning for andre torskefisk, og det kan være godt at huske, når prisen på torsk stikker af omkring nytår, og når der i sommermånederne fiskes færre...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagte rødspætteruller med parmaskinke og ost

Der er flere gode grunde til at den pandestegte rødspætte er Danmarks nationalret. Først og fremmest gør fiskens milde smag og hvide kød, den magre fladfisk til en delikatesse. Rødspætten er også en yderst alsidig fisk, der både kan steges, dampes og bages. Derudover er der rigtig mange rødspætter i...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Mørksej tilberedt med sambal oelek, fiskesauce, ananas og peanuts

Sejen er en af Nordsøens største torskefisk og kan nå en vægt på hele 20 kilo. Smagen mildere og mere distinkt end torskens, og egner sig godt til fx en lækker thai-inspireret ret: Sejfrikadeller, ris og spidskålssalat med ananas og chili.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tacos med stegt sesamfisk, chili og mangosalsa

Fisk vendt i sesamfrø og stegt på pande, er en rigtig sprød og dejlig lækkerbisken. Her serveres fisken på tacos og med mangosalsa, creme fraiche, chilisauce og evt. frisk koriander.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Grillet hvilling med basilikum og nudelsalat

Der er efterspørgsel på danske sæsonfisk, kuller, mørksej, kulmule - og ikke mindst den lille hvilling. Hvilling fiskes året rundt, men højsæsonen for hvillingfiskeri er i september. Hvilling er en lille torskefisk med en dejlig mild smag. Fisken tilberedes i små fileter med skindsiden på, som...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kulmule med bagt rødbede, kartoffelmos og bløde løg

Hvis man gerne vil spise godt, sundt og bæredygtigt, bør man gå efter danske torskefisk, som er i sæson lige nu. Alle kender den klassiske torsk, men faktisk findes der mange flere fisk i samme familie, som ligner torsken i smag og konsistens, men som er et billigere alternativ. Prøv fx de dejlige...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Vinglas 'Ball' House Doctor

Vinglas 'Ball' House Doctor

Indskudsbakker

Indskudsbakker

Skål - By Room

Skål - By Room

Karaffel

Karaffel

Shopping Nyheder
La Gabbianella - Italiensk keramik

La Gabbianella - Italiensk keramik

Kai Gade Hansen plakat

Kai Gade Hansen plakat

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahé

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahé

Sommer, af Camilla Plum

Sommer, af Camilla Plum

Nye Bøger
Shopping
^