Fisk på 20 minutter

Super lækker og meget enkel at tilberede: Lakse-fileter i NemFisk Citronsauce, små kogte kartofler, en mango, lidt hasselnødder og et drys persille.

Fisk på 20 minutter 

Mange familier har dårlig samvittighed over, at de ikke spiser nok fisk. Vi ved godt det er sundt. Vi ved bare ikke hvordan vi tilbereder fisk, og mange af os tænker, at det svært, bøvlet og dyrt. Men dét er der råd for. Fisk er tit på tilbud, og der er masser af retter, som kan laves på 20 minutter eller derunder.

Synes du fiskeretter er besværlige?
Ofte griber familierne til de gammelkendte ’travere’ med frikadeller, kylling og hakkebøf. Især fordi hverdagen er travl. Men fisk er faktisk langt hurtigere at tilberede end det meste kød – og så er det aldrig hårdt eller sejt. Hver fjerde dansker mener, at de vil spise mere fisk, hvis de kender retter, der tager under 20 minutter. En nyskabelse på fiskefronten fra Glyngøre skal gøre det nemmere: 'NemFisk' er en stribe nye fiskesaucer fra Glyngøre, som gør det muligt at tilberede en fiskeret på 20 minutter. 

Fisk – helt uden ben
Fra Fiskebranchens kampagneindsats 2gangeomugen.dk opfordres der også til at vi spiser mere fisk. Fisk er sundt, smager godt og er nemt at tilberede.
”Fisk er faktisk super nemt. Og i dag sælges det meste fisk helt uden ben. Køb fisk som er klar til tilberedning.  De fleste supermarkeder har både friske fileter af laks, torsk, rødspætter og fiskefars og meget andet i disken” fortæller kampagneleder for 2gangeomugen.dk, Lone Marie Eriksen. Og hun véd, at supermarkedet er vigtigt, for undersøgelser viser at 77 pct. af danskerne køber fisk i supermarkedet.
"Mange oplever at fisk er dyrt. Men køb de fisk, som er i sæson, vælg hverdagsvarianter og tjek ugens tilbud. For så er fisk ikke dyrere end kød."

Fakta om fisk:

  • Fisk er sund mad med et højt indhold af vigtige næringsstoffer. Fisk er særligt rige på D-vitamin, jod og selen. Desuden indeholder især de fede fiskearter sunde fiskeolier – de såkaldte omega-3 fedtsyrer.  
  • Nyeste tal  fra Danskernes Kostvaner 2011-2013 viser, at forbrugere over 18 år i gennemsnit spiser 259 gram fisk om ugen, og at indtaget har været stigende år for år.

Kilde: DTU Fødevareinstituttet

Kostråd fra Fødevarestyrelsen

  • I alt skal du gerne have 350 gram fisk om ugen. Heraf ca. 200 gram fed fisk som fx. laks, ørred, makrel og sild.
  • Alle former for fisk tæller med, også fiskefrikadeller, frossen fisk, fisk på dåse som torskerogn, tun og makrel samt skaldyr som rejer og muslinger.

Kilde: Altomkost.dk 121015 

Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Håndmadder og højtbelagt 

Som en vigtig og højt elsket del af dansk madkultur, er rugbrødet en uundværlig del af frokosten uanset om man er til højtbelagt smørrebrød eller mindre avancerede håndmadder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem opskrift: Kimchi - En koreansk delikatesse 

Du har sikker hørt om den berømte koreanske delikatesse, kimchi. Men hvis du ikke har prøvet at lave din egen kimchi, så er du gået glip af en oplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kanelsnegle - Annemette Voss Fridthjofs yndlingsopskrift 

Blandt opskrifterne på alverdens delikate kager i kagebøger af Annemette Voss er her hendes absolutte yndling: Kanelsnegle!

De lækre snegle er absolut hit og en af de mest populære opskrifter på KvindeGuiden - ganske enkelt fordi de bare er de allerbedste og samtidig super nemme at lave.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift på hjemmelavede proteinbarer  

Små hjemmelavede proteinbarer er velegnede til at stille den lille sult mellem måltiderne, og løfter hurtigt blodsukker og energiniveau. De er super nemme at lave og fulde af chiafrø og nødder, der er proteinkilder på linje med bønner og ærter.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Proteiner til musklerne fra morgenstunden 

Foråret er den ideelle tid til at komme i gang med træning og bevægelse. Efter en lang vinter inviterer de længere, lysere dage til øget fysisk aktivitet. Husk, at kombinere motionen med en proteinrig kost, da proteiner er essentielle for muskelopbygning og genopretning.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Heibergs gulerodskage 

Gulerodskagen er en klassiker, ikke mindst når den som her, har mascarpone i ostecremen på toppen. Det tilføjer en blød og cremet smag til den letkrydrede kage og de ristede hasselnødder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Festkage: Chokolademoussekage med hindbær-pannacotta og browniebund  

En fryd for øjet og ganen. Den ultimative chokolademoussekage med hindbær-pannacotta og browniebund fra Karin Moberg og Oscar Måleviks klassiker 'Bag Glutenfrit'. Denne glutenfri festkage kræver forberedelse, men er så delikat og så imponerende smuk, at den er hele arbejdet værd.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ovnbagt lam, asparges og glace 

Fra Christian Bitz og Claus Holms opskriftsamling 'Sund Appetit – Saft, kraft og masser af grønt', bringer vi opskriften på en herlig forårsret med lam.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Påske opskrifter: 12 lækre retter 

Påskedagene indbyder til traveture i forårssolen og hyggelige påskefrokoster. Et fint dækket bord med forårsgrene, æg og hvide tulipaner, og et udvalg af de klassiske påskeretter, gør frokosten til en særlig festlig oplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Smørrebrødet - En fast bestanddel på påskebordet 

Fuldkorn gør for alvor sit indtog i påsken med rugbrødet som fast bestanddel på påskebordet, når laks og flere slags sild nydes med løg, kapers, æg og dressing.

Her deler Fuldkornspartnerskabet og Hjerteforeningen opskrifter på klassisk sildemad og røget laks med peberrodscreme - på rugbrød…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
^