Ingredienser: ...
- 150 g revne grønsager eller pulp fra din grønsagsaft
- 50 g hasselnødder
- 50 g mandler
- 50 g valnødder
- 2 spsk. risklid eller Husk
- 50 g hele hørfrø
- 2 spsk tørrede økologiske brændenælder
- 4 udblødte abrikoser
- 4 udblødte svesker
- 1 æg
- Vand
- Ekstra jomfruolivenolie
Sådan gør du: ...
- Blend nødder og mandler til mel. Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen hørfrø og vand/olie og blend. Hæld massen i en røreskål og bland de hele hørfrø i massen sammen med olie og eventuelt lidt vand.
- Massen bredes ud på et stykke bagepapir. Læg et stykke bagepapir over massen og rul dejen flad med en kagerulle.
- Bag ved 200 grader i cirka 30 min.
- Skær pladen i passende knækbrøds- eller kiksestykker. Du kan også anvende dine forme fra julebagningen og udstikke små hjerteformede kiks.
- Køl dem af og opbevar i lufttæt kagedåse.
Server knækbrødene med humus eller ost som et lækkert mellemmåltid. Hvis knækbrødene bliver lidt bløde, kan de varmes 5 minutter i en 200 grader varm ovn lige før servering, så opnår de igen sprødhed.