Sofapude i okkergul uld
Berber gulvtæppe
Fototapeter
Toilettaske fra Derrière la Porte
Festkage

Skal der bages kage til en festlig lejlighed, så får du her opskriften på en RIGTIG festlig og smuk kage. Den er med blombærfyld og nøddetop og er fra Camilla Lawes nye bog "Kagetid" ...

Fra Camilla Lawes nye bog "Kagetid", får du her en frisk og flot opskrift på "Festkage". Den store kage ser helt fantastisk ud, fyldt med den farvestrålende blåbærmousse og pyntet med nødder og chokolade- spåner. Du kan lave den dagen inden, den skal bruges.

Her får du opskriften til 15 personer.



Det skal du bruge:
2 store æg
80 g fint rørsukker
1 dl lys sirup
140 g smeltet smør
100 g marcipan, skåret i små firkanter
250 g hvedemel
1 tsk. natron
½ tsk. bagepulver
2 dl kærnemælk

Fyld
Fyld
300 g blåbær
200 g rørsukker
5 blade udblødt husblas
(se side 180)
3 pasteuriserede æggehvider
2 dl piskefløde
korn fra ½ god vaniljestang

Pynt
2 dl piskefløde
100 g afskallede hasselnødder
(se side 180)
50 g god mørk chokolade, skåret i tynde flager
kandiserede violer, blendet

Desuden:
En springform på 22 cm i diameter
smør til formen.

Sådan gør du

1. Tænd ovnen på 190 grader.

2. Pisk æg og sukker hvidt, tilsæt sirup og smør, og rør det sam- men. Tilsæt marcipan, og rør godt.

3. Sigt mel, natron og bagepulver i, og rør til en ensartet masse.
Hæld kærnemælk i lidt ad gangen, og rør til en tyktflydende dej.

4. Fordel dejen i den smurte springform, og bag kagen i 25 minutter.

5. Tag kagen ud af formen, og lad den køle af. Flæk den, så du har to bunde.

6. Kog blåbærrene op sammen med tre fjerdedele af sukkeret, og si det. Opvarm lidt af blåbærsaucen i en ren gryde, og opløs den udblødte husblas heri. Rør det i blåbærpureen, og lad den køle af.

7. Pisk æggehviderne næsten stive, tilsæt resten af sukkeret, og pisk dem helt stive, til piskeriset danner spor.

8. Pisk fløden stiv med vaniljekornene.

9. Fold blåbærpureen sammen med æggehvider og flødeskum med store luftige tag.

10. Gør springformen ren, og for den med husholdningsfilm. Læg den underste kagebund ned i formen, og fordel blåbærcremen på bunden. Læg den anden bund over, og pak kagen ind i film.

11. Stil kagen i køleskabet, til den har sat sig – mindst 6 timer, og gerne natten over.

12. Pisk fløden stiv, og fordel den på toppen af kagen. Drys med nødder, chokolade og violdrys.

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Flødegratineret torsk med pasta og purløg

Torsk er med sin milde smag og fine, hvide kød en alsidig fisk, der kan meget mere end koges til den klassisk nytårsret med sennepssauce og hvide kartofler. Torsk kan steges på pande, bages, dampes, koges og grilles, og så fungerer den med sin neutrale smag med rigtig mange dejlige krydderier. Med...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kuller i kokos og karry

Kuller er en torskefisk, der både i smag og konsistens minder om om torsk, kulmule, hvilling, sej og lange. Kuller kan derfor ofte anvendes som erstatning for andre torskefisk, og det kan være godt at huske, når prisen på torsk stikker af omkring nytår, og når der i sommermånederne fiskes færre...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagte rødspætteruller med parmaskinke og ost

Der er flere gode grunde til at den pandestegte rødspætte er Danmarks nationalret. Først og fremmest gør fiskens milde smag og hvide kød, den magre fladfisk til en delikatesse. Rødspætten er også en yderst alsidig fisk, der både kan steges, dampes og bages. Derudover er der rigtig mange rødspætter i...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Mørksej tilberedt med sambal oelek, fiskesauce, ananas og peanuts

Sejen er en af Nordsøens største torskefisk og kan nå en vægt på hele 20 kilo. Smagen mildere og mere distinkt end torskens, og egner sig godt til fx en lækker thai-inspireret ret: Sejfrikadeller, ris og spidskålssalat med ananas og chili.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tacos med stegt sesamfisk, chili og mangosalsa

Fisk vendt i sesamfrø og stegt på pande, er en rigtig sprød og dejlig lækkerbisken. Her serveres fisken på tacos og med mangosalsa, creme fraiche, chilisauce og evt. frisk koriander.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Grillet hvilling med basilikum og nudelsalat

Der er efterspørgsel på danske sæsonfisk, kuller, mørksej, kulmule - og ikke mindst den lille hvilling. Hvilling fiskes året rundt, men højsæsonen for hvillingfiskeri er i september. Hvilling er en lille torskefisk med en dejlig mild smag. Fisken tilberedes i små fileter med skindsiden på, som...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kulmule med bagt rødbede, kartoffelmos og bløde løg

Hvis man gerne vil spise godt, sundt og bæredygtigt, bør man gå efter danske torskefisk, som er i sæson lige nu. Alle kender den klassiske torsk, men faktisk findes der mange flere fisk i samme familie, som ligner torsken i smag og konsistens, men som er et billigere alternativ. Prøv fx de dejlige...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagt kulmule med oliven og citroncreme

Kulmulen er en lækker og mager fisk. Og så er den en god kilde til selen, som spiller en vigtig rolle for mange af kroppens biologiske processer, også i forhold til kroppens forsvar mod kræft.

Kulmulen er en torskefisk, der er i sæson hele året. Den er nem at tilberede og kan både steges, grilles,...

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Fransk pæretærte

Har du pærer tilovers, så har du her opskriften på den mest delikate pæretærte. Server den med en ordentlig klat cremefraiche - og gå direkte ind og fald om i en blød stol!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Råsyltede sprøde grøntsager

Råsyltning er en nem vej til syltede grøntsager, skriver Camilla Plum. Mens syltning normalt indebærer at ingredienserne koges med lage, så anvendes der ved råsyltning rå, fintsnittet grøntsager.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
AJ peberkværn Stelton

AJ peberkværn Stelton

Spisestel David Austin

Spisestel David Austin

Kande Broste Copenhagen

Kande Broste Copenhagen

Bæredygtigt engangsservice

Bæredygtigt engangsservice

Shopping Nyheder
Kålhydrater af Anette Sams

Kålhydrater af Anette Sams

Bomuldsdug

Bomuldsdug

UASHMAMA - Miljøvenlig opbevaring

UASHMAMA - Miljøvenlig opbevaring

Vasketøjskurv på hjul

Vasketøjskurv på hjul

Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de...

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
ANNONCER
^