Når man er i Japan, spiser man sushi. Er man i Tyskland, spiser man Curry Wurst. Og i England kan man ikke komme uden om en omgang fish’n’chips. Men hvad bør man egentlig smage, når man er turist i Danmark?
Hver anden dansker foreslår, at de udenlandske turister, der endnu har til gode at udsætte smagsløgene for det danske køkken, tager sig et stykke smørrebrød med det hele, f.eks. roastbeef med ristede løg og store mængder remoulade eller æg på rugbrød med rejer strøet på toppen. Det viser en undersøgelse om feriemad foretaget af Hotels.com blandt 2.057 danskere.
Medisterpølse? No thanks!
Mens flest danskere altså mener, at udenlandske turister bør udsættes for et stykke smørrebrød eller flere, så mener hver fjerde, at rejsende til Danmark i stedet bør udsættes for flæskesteg med brun sovs, kartofler og surt, og denne kulinariske oplevelse indtager dermed en andenplads på listen over specielle danske retter, som vi mener, turisterne bør sætte tænder i.
Den velkendte hakkebøf med bløde løg indtager en fin tredjeplads foran blandt andet frikadeller med rødkål og tarteletter. Nederst på listen over anbefalede danske retter lander medisterpølsen med brun sovs og kartofler, som kun 3 pct. vil anbefale udenlandske turister at prøve, når de er på besøg i Danmark.
Top 10
Her er de retter, som danskerne vil anbefale udenlandske turister:
1. Smørrebrød
2. Flæskesteg med brun sovs, kartofler og surt
3. Hakkebøf med bløde løg
4. Frikadeller med rødkål
5. Hotdog
6. Tarteletter
7. Rødgrød med fløde
8. Wienerbrød
9. Kærnemælkskoldskål
10. Medisterpølse med brun sovs og kartofler