Dekadent chokoladekage - Green Kitchen Stories
Titel: Green Kitchen Stories – Lækker og sund vegetarmad til alle ugens dage
Forfattere: David Frenkiel og Luise Vindahl
Forlag: Tinkerbell Books ApS
Bestilling: Bogen kan bestilles her >>
Opskrift: Dekadent Chokolade
Fra bogen bringer vi her opskriften på den super skønne, dekadente chokoladekage. "Og du skal ikke lade dig skræmme af rødbederne", skriver David i bogen. "De smager overhovedet ikke mærkeligt - faktisk giver de chokoladesmagen ekstra dybde."
Til 10 personer
Dét skal du bruge:

- 11/2 dl ekstra-jomfruolivenolie + lidt til formen
- 11/4 dl ahornsirup eller flydende honning
- 50 g mørk chokolade (mindst 70 % kakao), brækket i stykker
- 250 g rå rødbeder (3-4 mellemstore), revne
- 3 æg
- 200 g fint speltmel
- 2 tsk bagepulver
- 5 spsk kakaopulver
- 1 knsp havsalt
- 1 spsk kokosmel
Sådan gør du:
- Forvarm ovnen til 180°. Varm olien op ved middellav varme i en gryde. Tilsæt ahornsirup og chokolade, og rør rundt, til chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen.
- Tilsæt de revne rødbeder, og rør grundigt rundt. Pisk æggene sammen i en lille skål, og rør også dem i gryden. Sigt mel, bagepulver, kakaopulver og salt ned i en skål, og rør blandingen i gryden.
- Smør en randform på 20 cm eller en anden bageform med lidt olie. Drys formens sider med kokosmel, så dejen ikke sætter sig fast. Hæld dejen i formen, og bag kagen i 25-30 minutter, eller til overfladen er mørk og sprækker lidt, mens midten stadig er let klistret.
- Lad kagen køle af i 15 minutter i formen, og vend den forsigtigt ud på en tallerken. Kagen smager fantastisk lun, men den kan også køles af og holde sig i køleskabet i 2-3 dage.