example of a research proposal in apa format master thesis computer sciences business plan for construction company paper writing service business ethic graduate level
KANT køkkenrulleholder i egetræ
Justerbare hylder fra Yamazaki
Laforma 3-personers havesofa i massiv teak
Øreringe Mette Scherning
Dekadent chokoladekage - Green Kitchen Stories

Hvis du er glad for vegetarretter, så kender du måske allerede David Frenkiel og Luise Vindahls blog, Green Kitchen Stories. Her inspirerer parret mennesker verden over til at lave lækre, sunde og grønne måltider. Og nu har de fyldt en kogebog på 250 sider med alverdens nye, skønne opskrifter på vegetarmad. Bogen hedder Green Kitchen Stories - Lækker og sund vegetarmad til alle ugens dage. Det er ikke kun en meget smuk kogebog, men frem for alt en meget inspirerende og brugbar livsstilsbog. Med opskrifter baseret på basisvarer fra køkkenskabene og årstidens friske råvarer, viser David og Luise, hvor nemt det er at lave sunde, velafbalancerede retter i dagligdagen.

Titel: Green Kitchen Stories – Lækker og sund vegetarmad til alle ugens dage
Forfattere: David Frenkiel og Luise Vindahl 
Forlag: Tinkerbell Books ApS
Bestilling: Bogen kan bestilles her >>

Opskrift: Dekadent Chokolade

Fra bogen bringer vi her opskriften på den super skønne, dekadente chokoladekage. "Og du skal ikke lade dig skræmme af rødbederne", skriver David i bogen. "De smager overhovedet ikke mærkeligt - faktisk giver de chokoladesmagen ekstra dybde." 

Til 10 personer

Dét skal du bruge: 

 • 11/2 dl ekstra-jomfruolivenolie + lidt til formen
 • 11/4 dl ahornsirup eller flydende honning 
 • 50 g mørk chokolade (mindst 70 % kakao), brækket i stykker 
 • 250 g rå rødbeder (3-4 mellemstore), revne 
 • 3 æg
 • 200 g fint speltmel
 • 2 tsk bagepulver 
 • 5 spsk kakaopulver 
 • 1 knsp havsalt 
 • 1 spsk kokosmel

Sådan gør du:

 • Forvarm ovnen til 180°. Varm olien op ved middellav varme i en gryde. Tilsæt ahornsirup og chokolade, og rør rundt, til chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen. 
 • Tilsæt de revne rødbeder, og rør grundigt rundt. Pisk æggene sammen i en lille skål, og rør også dem i gryden. Sigt mel, bagepulver, kakaopulver og salt ned i en skål, og rør blandingen i gryden. 
 • Smør en randform på 20 cm eller en anden bageform med lidt olie. Drys formens sider med kokosmel, så dejen ikke sætter sig fast. Hæld dejen i formen, og bag kagen i 25-30 minutter, eller til overfladen er mørk og sprækker lidt, mens midten stadig er let klistret. 
 • Lad kagen køle af i 15 minutter i formen, og vend den forsigtigt ud på en tallerken. Kagen smager fantastisk lun, men den kan også køles af og holde sig i køleskabet i 2-3 dage. 
Bøger af Sif Orellana og forlaget Tinkerbell Books
 
Sommer
Ærtesæson: Ærtecreme og ristede ærtebælge

Selvom danske ærter fås helt frem til september, så er det her i juni og juli, de smager allerbedst. Sprøde og saftige, er de en fantastisk sommersnack, og helt perfekte i grønne salater.

Læs mere
Sommer
Salat med mozzarella og jordbær

En super lækker, nem og let sommersalat med jordbær, mozzarella og spinat - og en frisk og dejlig dressingen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Danmarks dygtigste kogebogsforfattere bakker op om Det Kærlige Måltid

Fra non-profit organisationen Det Kærlige Måltid kommer en vigtig bog om mad og fællesskab, og om omsorg for mennesker, der på grund af akut sygdom mangler overskud i hverdagen. Med opbakning og bidrag fra nogle af Danmarks dygtigste kogebogsforfatter giver bogen først og fremmest inspiration til...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Dampet spidskål med ærter og bacon

Dejlig opskrift på salat med spidskål, som blandt andet er et fint match til fisk.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Laksesandwich

Nem opskrift på laksesandwich med stor smag i den klassiske kombination af røget laks og cremet flødeost med frisk basilikum og sortkværnet peber. Uhmmmm.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Sådan tilbereder du den klassiske sandwich med skinke og ost

Godt brød, lufttørret skinke, sprød hjertesalat, forårsløg og peberfrugt, og med den mest delikate dressing med dijonsennep og akaciehonning. Den klassiske sandwich med skinke og ost er altid populær, skøn at have med i madpakken på jobbet såvel som udflugten.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Smørrebrødet - En fast bestanddel på påskebordet

Fuldkorn gør for alvor sit indtog i påsken med rugbrødet som fast bestanddel på påskebordet, når laks og flere slags sild nydes med løg, kapers, æg og dressing.

I år deler Fuldkornspartnerskabet og Hjerteforeningen et par klassiske opskrifter på klassisk sildemad og røget laks med peberrodscreme -...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: 12 lækre påskeretter

Påskedagene indbyder til traveture i forårssolen og hyggelige påskefrokoster. Et fint dækket bord med forårsgrene, æg og hvide tulipaner, og et udvalg af de klassiske påskeretter, gør frokosten til en særlig festlig oplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Minirugbrød med chokolade

Skal der bages i weekenden, så kan vi varmt anbefale at bage de lækreste minirugbrød med chokolade.

Opskriften er udarbejdet af Mejnerts Mølle og Økologisk Landsforening, der opfordrer til at man naturligvis anvender økologiske ingredienser.

Ved at vælge økologisk frem for konventionelle...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Camilla Plum opskrift: Grønkål med mormordressing

De fleste kender måske bedst grønkålen fra julebuffeten grønlangkål, men den smukke, mørkegrønne kål er også herlig i en lækker og enkel efterårssalat med pærer, ristede solsikkekerner og blåbær, eller lynstegt sammen med andre dejlige efterårsgrøntsager. Prøv også Camilla Plums opskrift på den...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Kodanska glas

Kodanska glas

AJ peberkværn Stelton

AJ peberkværn Stelton

Brødkurve i søgræs

Brødkurve i søgræs

Spisestel David Austin

Spisestel David Austin

Shopping Nyheder
Tekande

Tekande

Udtræks spisebord

Udtræks spisebord

La Gabbianella - Italiensk keramik

La Gabbianella - Italiensk keramik

Affaldssortering system - Smartstore Collect Set

Affaldssortering system - Smartstore Collect Set

Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de...

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Shopping
Loppemarkeder 2023
^