Til friske forårsruller serveres alle ingredienser risnudler & grøntsager, så man hver især selv tilbereder sin yndlings rulle. En lækker, oplagt ret med sommerens friske grøntsager!
Opskriften her er fra Anh Lê´s inspirerende bog "LêLês grønne køkken" fra Forlaget Gyldendal.
Ingredienser:
- 400 g tynde risnudler
- ½ sød ananas
- ½ agurk
- 4 selleristængler
- 2 syrlige æbler
- 2 røde chilier
- ½ porre, den hvide del
- 10 radiser
- 2 hjertesalater
- 10 g korianderblade
- 20 g sød basilikum
- 20 g citronmelisse
- 4 spsk. peanuts
- 4 spsk. cashewnødder
- fiske dip sauce eller hoisin dip sauce
- evt. 1 pk rispapir
Sådan serverer du friske forårsruller
- Læg risnudlerne i vand i 20 minutter. Bring en gryde med vand i kog, og kog nudlerne i ca. 10 sekunder. Hæld vandet fra, og skyl hurtigt nudlerne under den kolde hane. Lad dem dryppe godt af.
- Gør alle grøntsagerne i stand. Skræl ananassen. Skær ananas, agurk, selleri, æble og chili i skiver. Skær porren i lange tynde strimler, og radiserne i halve på langs. Pluk salaten i blade.
- Anret alle grøntsagerne på et fad sammen med risnudlerne. Kom urterne i et stort glas, så man nemt kan plukke bladene – de pynter desuden så fint på bordet. Hæld nødderne i små skåle.
- Ved bordet kan man enten lave sin egen risnudelsalat ved at vælge de grøntsager og nødder, man har lyst til, og hælde fiske dip sauce over. Eller man kan lave sine egne friske vegetariske forårsruller med rispapir; dyp hurtigt rispapiret i vand, kom salat, urter og grøntsager på papiret, og rul rispapiret sammen.
- Server hoisin dip sauce til de friske forårsruller.