Ingredienser
Culotte
- 1 kg culottesteg
- 1 fed hvidløg
- Salt og peber fra kværn
Ratatouille
- ½ tsk oregano
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk olie
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 4 tomater
- 2 dl moset tomat
- 1 tsk sukker
- 1 spsk citronsaft
- Salt og peber
Rugbrødstoast med hvidløg
- 2 skiver rugbrød á 60g
- 3 tsk smør
- 1 fed hvidløg
Sådan gør du
Culotte
- Dup stegen tør. Rids den på kryds og tværs og stik hvidløgssplinter ned i kødet. Krydder med salt og peber fra kværn. Steg den i 15 min. ved 220C og 20 min ved 175C. Stegetemperaturen i kødet skal være ca. 55C. Lad steget hvile med sølvpapir over i ca. 15 min. Server 270g i tynde skiver uden fedtkant. Resten gemmes som skiver i fryseren.
Ratatouile
- Varm olien op og sauter løg i strimler og presset hvidløg til det er glasklart i farven. Skær aubergine i halve skiver, courgetten i tykke skiver og vend det i løget. Tilsæt de øvrige ingredienser og lad retten simre 30 min. ved svag varme. Smag til.
Rugbrødstoast
- Rist rugbrødet så det netop tager farve. Gnid med et helt fed hvidløg så meget som ønsket. Og smøre til sidst smørret på. Drys med en anelse salt.