Couscousalat med turbofalafler & bagte peberfrugter

En grøn salat er populær i madpakken, ikke kun fordi den udgør et let, sundt og mættende måltid, men fordi den kan varieres i det uendelige med alverdens skønne ingredienser.

Couscousalaten med falafler er fx ideel til madpakken. Opskriften her er udviklet af Ditte Ingemann fra den populære madblog The Food Club, og bragt i hendes nye, skønne bog 'Salat snedker', som samler 100 nye, sprøde opskrifter til salatskålen.

Salaten er en anelse tidskrævende. Heldigvis kan det hele laves på forhånd og samles om morgenen, inden man drager afsted på arbejde.

4 personer 

Couscousalat med bagte peberfrugter 

Ingredienser couscoussalaten

  • 2 røde peberfugter
  • 2 dl couscous
  • 2 dl kogende vand
  • 2 håndfulde bredbladet persille

Opskrift

  • Kom de hele peberfrugter i et ovnfast fad og bag dem møre i ovnen, ca. 20-30 minutter ved 200 grader. Kom de bagte, varme peberfrugter i en skål, kom husholdningsfilm over skålen og lad dem køle af.
  • Pil skindet af peberfrugterne og kassér stilk og kerner.
  • Skær peberfrugtkødet i grove stykker.
  • Kom couscoussen i en skål og hæld kogende vand over. Kom husholdningsfilm over skålen og lad couscoussen trække i 10-15 minutter.

Ingredienser til dressing

  • 4 spsk olivenolie
  • saft fra 1 citron
  • 1 tsk grov sennep
  • 1 tsk flydende honning
  • ½ fed hvidløg
  • salt og peber

Opskrift

  • Kom ingredienserne til dressing i en minihakker eller blender og blend det hele godt sammen til en cremet dressing – smag den til.
  • Vend couscoussen sammen med peberfrugt, dressing og finthakket persille. Top salaten med falafler og evt. et drys jomfru i det grønne.

Falafler 

Falaflerne er en turbo-version, som laves af kikærtemel, der kan købes i etniske butikker og større supermarkeder. 

Ingredienser til turbofalafler

  • 3 dl kikærtemel
  • 2 tsk spidskommen
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk salt
  • sort peber
  • 3 dl kogende vand
  • olie til stegning

Opskrift

  • Rør alle ingredienser til falaflerne sammen i en skål og lad dejen hvile i ca. 10 minutter.
  • Form små kugler, ca. 16 stk., med et par skeer eller fugtige hænder og steg dem på en pande i varm olie i 3-4 minutter på hver side, til de er sprøde og gyldne.

Ny bog fra The Food Club: Salat snedker

Hvis salater har en særlig plads i dit madhjerte, så kender du med sikkerhed den passionerede madelsker, Ditte Ingemann, der står bag madbloggen The Food Club. Med sin nye bog 'Salat snedker' præsenterer hun et væld af nye, sprøde, sunde og saftige salatopskrifter.
Der er alt lige fra de simple til de fyldige salater, de lette og delikate til de grove og mættende. Der er desuden opskrifter på alverdens lækre salattilbehør og toppings som brød, hummus, saltede mandler, bagte tomater og gode dressinger. Alt i alt 100 skønne opskrifter til din salatskål.

Titel: Salat snedker
Forfatter: Ditte Ingemann
Forlag: Politikens Forlag
Bestilling: Bogen kan bestilles her

 

 

 

Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet hyldeblomstsaft

Så er det sidste udkald, hvis man vil have sommerens hyldeblomst på flaske. Det er super nemt, så fat kurven og tag på tur ud i den danske sommer og find en hyldebusk. Vi bringer opskriften på hyldeblomstsaft her.

Læs mere
Forår
Opskrift: Hyldeblomstpandekager

Med egen hjemmelavet hyldeblomstsaft kan du tilføje smagen af sommer til pandekagerne.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chokoladesovs med hyldeblomstsaft

Kombiner den dejlige smag af hyldeblomster med chokolade, og lav alletiders herlige chokoladesovs - lige til at dyppe de friske jordbær i!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hyldeblomstkogte nye kartofler med junigrønt

Fra Camilla Skov, den passionerede madskribent bag den populære instagramprofilen @vegetariskhverdag, kommer 'Vegetarisk i aften?' - en smuk og inspirerende kogebog til det vegetariske køkken. Her deler Camilla den dejligste, vegetariske opskrift med sæsonens nye kartofler og hyldeblomst.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hyldeblomstsorbet

Den hjemmelavede hyldeblomstsaft kan også nydes som skøn, cremet sorbet. Her får du opskriften - som kan nydes sammen med hyldeblomstpandekager. Uhmm!

Læs mere
Sommer
Ærtesæson: Ærtecreme og ristede ærtebælge

Selvom danske ærter fås helt frem til september, så er det her i juni og juli, de smager allerbedst. Sprøde og saftige, er de en fantastisk sommersnack, og helt perfekte i grønne salater.

Læs mere
Sommer
Salat med mozzarella og jordbær

En super lækker, nem og let sommersalat med jordbær, mozzarella og spinat - og en frisk og dejlig dressingen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Danmarks dygtigste kogebogsforfattere bakker op om Det Kærlige Måltid

Fra non-profit organisationen Det Kærlige Måltid kommer en vigtig bog om mad og fællesskab, og om omsorg for mennesker, der på grund af akut sygdom mangler overskud i hverdagen. Med opbakning og bidrag fra nogle af Danmarks dygtigste kogebogsforfatter giver bogen først og fremmest inspiration til…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Dampet spidskål med ærter og bacon

Dejlig opskrift på salat med spidskål, som blandt andet er et fint match til fisk.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Laksesandwich

Nem opskrift på laksesandwich med stor smag i den klassiske kombination af røget laks og cremet flødeost med frisk basilikum og sortkværnet peber. Uhmmmm.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Nye Bøger
^