Couscousalat med turbofalafler & bagte peberfrugter
Salaten er en anelse tidskrævende. Heldigvis kan det hele laves på forhånd og samles om morgenen, inden man drager afsted på arbejde.
4 personer
Couscousalat med bagte peberfrugter
Ingredienser couscoussalaten
- 2 røde peberfugter
- 2 dl couscous
- 2 dl kogende vand
- 2 håndfulde bredbladet persille
Opskrift
- Kom de hele peberfrugter i et ovnfast fad og bag dem møre i ovnen, ca. 20-30 minutter ved 200 grader. Kom de bagte, varme peberfrugter i en skål, kom husholdningsfilm over skålen og lad dem køle af.
- Pil skindet af peberfrugterne og kassér stilk og kerner.
- Skær peberfrugtkødet i grove stykker.
- Kom couscoussen i en skål og hæld kogende vand over. Kom husholdningsfilm over skålen og lad couscoussen trække i 10-15 minutter.
Ingredienser til dressing
- 4 spsk olivenolie
- saft fra 1 citron
- 1 tsk grov sennep
- 1 tsk flydende honning
- ½ fed hvidløg
- salt og peber
Opskrift
- Kom ingredienserne til dressing i en minihakker eller blender og blend det hele godt sammen til en cremet dressing – smag den til.
- Vend couscoussen sammen med peberfrugt, dressing og finthakket persille. Top salaten med falafler og evt. et drys jomfru i det grønne.
Falafler
Falaflerne er en turbo-version, som laves af kikærtemel, der kan købes i etniske butikker og større supermarkeder.
Ingredienser til turbofalafler
- 3 dl kikærtemel
- 2 tsk spidskommen
- 1 tsk koriander
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk gurkemeje
- 1 tsk salt
- sort peber
- 3 dl kogende vand
- olie til stegning
Opskrift
- Rør alle ingredienser til falaflerne sammen i en skål og lad dejen hvile i ca. 10 minutter.
- Form små kugler, ca. 16 stk., med et par skeer eller fugtige hænder og steg dem på en pande i varm olie i 3-4 minutter på hver side, til de er sprøde og gyldne.

Ny bog fra The Food Club: Salat snedker
Hvis salater har en særlig plads i dit madhjerte, så kender du med sikkerhed den passionerede madelsker, Ditte Ingemann, der står bag madbloggen The Food Club. Med sin nye bog 'Salat snedker' præsenterer hun et væld af nye, sprøde, sunde og saftige salatopskrifter.
Der er alt lige fra de simple til de fyldige salater, de lette og delikate til de grove og mættende. Der er desuden opskrifter på alverdens lækre salattilbehør og toppings som brød, hummus, saltede mandler, bagte tomater og gode dressinger. Alt i alt 100 skønne opskrifter til din salatskål.
Titel: Salat snedker
Forfatter: Ditte Ingemann
Forlag: Politikens Forlag
Bestilling: Bogen kan bestilles her