dissertation methode philo what is the best website for my homework to get done write essays for college money creating a business continuity plan
KANT køkkenrulleholder i egetræ
Justerbare hylder fra Yamazaki
Laforma 3-personers havesofa i massiv teak
Øreringe Mette Scherning
Couscousalat med turbofalafler & bagte peberfrugter
Redaktionen

En grøn salat er populær i madpakken, ikke kun fordi den udgør et let, sundt og mættende måltid, men fordi den kan varieres i det uendelige med alverdens skønne ingredienser.

Couscousalaten med falafler er fx ideel til madpakken. Opskriften her er udviklet af Ditte Ingemann fra den populære madblog The Food Club, og bragt i hendes nye, skønne bog 'Salat snedker', som samler 100 nye, sprøde opskrifter til salatskålen.

Salaten er en anelse tidskrævende. Heldigvis kan det hele laves på forhånd og samles om morgenen, inden man drager afsted på arbejde.

4 personer 

Couscousalat med bagte peberfrugter 

Ingredienser couscoussalaten

  • 2 røde peberfugter
  • 2 dl couscous
  • 2 dl kogende vand
  • 2 håndfulde bredbladet persille

Opskrift

  • Kom de hele peberfrugter i et ovnfast fad og bag dem møre i ovnen, ca. 20-30 minutter ved 200 grader. Kom de bagte, varme peberfrugter i en skål, kom husholdningsfilm over skålen og lad dem køle af.
  • Pil skindet af peberfrugterne og kassér stilk og kerner.
  • Skær peberfrugtkødet i grove stykker.
  • Kom couscoussen i en skål og hæld kogende vand over. Kom husholdningsfilm over skålen og lad couscoussen trække i 10-15 minutter.

Ingredienser til dressing

  • 4 spsk olivenolie
  • saft fra 1 citron
  • 1 tsk grov sennep
  • 1 tsk flydende honning
  • ½ fed hvidløg
  • salt og peber

Opskrift

  • Kom ingredienserne til dressing i en minihakker eller blender og blend det hele godt sammen til en cremet dressing – smag den til.
  • Vend couscoussen sammen med peberfrugt, dressing og finthakket persille. Top salaten med falafler og evt. et drys jomfru i det grønne.

Falafler 

Falaflerne er en turbo-version, som laves af kikærtemel, der kan købes i etniske butikker og større supermarkeder. 

Ingredienser til turbofalafler

  • 3 dl kikærtemel
  • 2 tsk spidskommen
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk salt
  • sort peber
  • 3 dl kogende vand
  • olie til stegning

Opskrift

  • Rør alle ingredienser til falaflerne sammen i en skål og lad dejen hvile i ca. 10 minutter.
  • Form små kugler, ca. 16 stk., med et par skeer eller fugtige hænder og steg dem på en pande i varm olie i 3-4 minutter på hver side, til de er sprøde og gyldne.

Ny bog fra The Food Club: Salat snedker

Hvis salater har en særlig plads i dit madhjerte, så kender du med sikkerhed den passionerede madelsker, Ditte Ingemann, der står bag madbloggen The Food Club. Med sin nye bog 'Salat snedker' præsenterer hun et væld af nye, sprøde, sunde og saftige salatopskrifter.
Der er alt lige fra de simple til de fyldige salater, de lette og delikate til de grove og mættende. Der er desuden opskrifter på alverdens lækre salattilbehør og toppings som brød, hummus, saltede mandler, bagte tomater og gode dressinger. Alt i alt 100 skønne opskrifter til din salatskål.

Titel: Salat snedker
Forfatter: Ditte Ingemann
Forlag: Politikens Forlag
Bestilling: Bogen kan bestilles her

 

 

 

 

Sommer
Ærtesæson: Ærtecreme og ristede ærtebælge

Selvom danske ærter fås helt frem til september, så er det her i juni og juli, de smager allerbedst. Sprøde og saftige, er de en fantastisk sommersnack, og helt perfekte i grønne salater.

Læs mere
Sommer
Salat med mozzarella og jordbær

En super lækker, nem og let sommersalat med jordbær, mozzarella og spinat - og en frisk og dejlig dressingen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Danmarks dygtigste kogebogsforfattere bakker op om Det Kærlige Måltid

Fra non-profit organisationen Det Kærlige Måltid kommer en vigtig bog om mad og fællesskab, og om omsorg for mennesker, der på grund af akut sygdom mangler overskud i hverdagen. Med opbakning og bidrag fra nogle af Danmarks dygtigste kogebogsforfatter giver bogen først og fremmest inspiration til...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Dampet spidskål med ærter og bacon

Dejlig opskrift på salat med spidskål, som blandt andet er et fint match til fisk.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Laksesandwich

Nem opskrift på laksesandwich med stor smag i den klassiske kombination af røget laks og cremet flødeost med frisk basilikum og sortkværnet peber. Uhmmmm.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Sådan tilbereder du den klassiske sandwich med skinke og ost

Godt brød, lufttørret skinke, sprød hjertesalat, forårsløg og peberfrugt, og med den mest delikate dressing med dijonsennep og akaciehonning. Den klassiske sandwich med skinke og ost er altid populær, skøn at have med i madpakken på jobbet såvel som udflugten.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Smørrebrødet - En fast bestanddel på påskebordet

Fuldkorn gør for alvor sit indtog i påsken med rugbrødet som fast bestanddel på påskebordet, når laks og flere slags sild nydes med løg, kapers, æg og dressing.

I år deler Fuldkornspartnerskabet og Hjerteforeningen et par klassiske opskrifter på klassisk sildemad og røget laks med peberrodscreme -...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: 12 lækre påskeretter

Påskedagene indbyder til traveture i forårssolen og hyggelige påskefrokoster. Et fint dækket bord med forårsgrene, æg og hvide tulipaner, og et udvalg af de klassiske påskeretter, gør frokosten til en særlig festlig oplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Minirugbrød med chokolade

Skal der bages i weekenden, så kan vi varmt anbefale at bage de lækreste minirugbrød med chokolade.

Opskriften er udarbejdet af Mejnerts Mølle og Økologisk Landsforening, der opfordrer til at man naturligvis anvender økologiske ingredienser.

Ved at vælge økologisk frem for konventionelle...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Camilla Plum opskrift: Grønkål med mormordressing

De fleste kender måske bedst grønkålen fra julebuffeten grønlangkål, men den smukke, mørkegrønne kål er også herlig i en lækker og enkel efterårssalat med pærer, ristede solsikkekerner og blåbær, eller lynstegt sammen med andre dejlige efterårsgrøntsager. Prøv også Camilla Plums opskrift på den...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Kande Broste Copenhagen

Kande Broste Copenhagen

AJ peberkværn Stelton

AJ peberkværn Stelton

Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Kagefad House Doctor

Kagefad House Doctor

Shopping Nyheder
Justerbare hylder fra Yamazaki

Justerbare hylder fra Yamazaki

Kai Gade Hansen plakat

Kai Gade Hansen plakat

Knivmagnet i Lys eller Røget eg

Knivmagnet i Lys eller Røget eg

Sommer, af Camilla Plum

Sommer, af Camilla Plum

Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de...

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Shopping
Loppemarkeder 2023
^