Couscousalat med turbofalafler & bagte peberfrugter

Couscousalat med turbofalafler & bagte peberfrugter 

En grøn salat er populær i madpakken, ikke kun fordi den udgør et let, sundt og mættende måltid, men fordi den kan varieres i det uendelige med alverdens skønne ingredienser.

Couscousalaten med falafler er fx ideel til madpakken. Opskriften her er udviklet af Ditte Ingemann fra den populære madblog The Food Club, og bragt i hendes nye, skønne bog 'Salat snedker', som samler 100 nye, sprøde opskrifter til salatskålen.

Salaten er en anelse tidskrævende. Heldigvis kan det hele laves på forhånd og samles om morgenen, inden man drager afsted på arbejde.

4 personer 

Couscousalat med bagte peberfrugter 

Ingredienser couscoussalaten

  • 2 røde peberfugter
  • 2 dl couscous
  • 2 dl kogende vand
  • 2 håndfulde bredbladet persille

Opskrift

  • Kom de hele peberfrugter i et ovnfast fad og bag dem møre i ovnen, ca. 20-30 minutter ved 200 grader. Kom de bagte, varme peberfrugter i en skål, kom husholdningsfilm over skålen og lad dem køle af.
  • Pil skindet af peberfrugterne og kassér stilk og kerner.
  • Skær peberfrugtkødet i grove stykker.
  • Kom couscoussen i en skål og hæld kogende vand over. Kom husholdningsfilm over skålen og lad couscoussen trække i 10-15 minutter.

Ingredienser til dressing

  • 4 spsk olivenolie
  • saft fra 1 citron
  • 1 tsk grov sennep
  • 1 tsk flydende honning
  • ½ fed hvidløg
  • salt og peber

Opskrift

  • Kom ingredienserne til dressing i en minihakker eller blender og blend det hele godt sammen til en cremet dressing – smag den til.
  • Vend couscoussen sammen med peberfrugt, dressing og finthakket persille. Top salaten med falafler og evt. et drys jomfru i det grønne.

Falafler 

Falaflerne er en turbo-version, som laves af kikærtemel, der kan købes i etniske butikker og større supermarkeder. 

Ingredienser til turbofalafler

  • 3 dl kikærtemel
  • 2 tsk spidskommen
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk salt
  • sort peber
  • 3 dl kogende vand
  • olie til stegning

Opskrift

  • Rør alle ingredienser til falaflerne sammen i en skål og lad dejen hvile i ca. 10 minutter.
  • Form små kugler, ca. 16 stk., med et par skeer eller fugtige hænder og steg dem på en pande i varm olie i 3-4 minutter på hver side, til de er sprøde og gyldne.

Ny bog fra The Food Club: Salat snedker

Hvis salater har en særlig plads i dit madhjerte, så kender du med sikkerhed den passionerede madelsker, Ditte Ingemann, der står bag madbloggen The Food Club. Med sin nye bog 'Salat snedker' præsenterer hun et væld af nye, sprøde, sunde og saftige salatopskrifter.
Der er alt lige fra de simple til de fyldige salater, de lette og delikate til de grove og mættende. Der er desuden opskrifter på alverdens lækre salattilbehør og toppings som brød, hummus, saltede mandler, bagte tomater og gode dressinger. Alt i alt 100 skønne opskrifter til din salatskål.

Titel: Salat snedker
Forfatter: Ditte Ingemann
Forlag: Politikens Forlag
Bestilling: Bogen kan bestilles her

 

 

 

Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Håndmadder og højtbelagt 

Som en vigtig og højt elsket del af dansk madkultur, er rugbrødet en uundværlig del af frokosten uanset om man er til højtbelagt smørrebrød eller mindre avancerede håndmadder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem opskrift: Kimchi - En koreansk delikatesse 

Du har sikker hørt om den berømte koreanske delikatesse, kimchi. Men hvis du ikke har prøvet at lave din egen kimchi, så er du gået glip af en oplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kanelsnegle - Annemette Voss Fridthjofs yndlingsopskrift 

Blandt opskrifterne på alverdens delikate kager i kagebøger af Annemette Voss er her hendes absolutte yndling: Kanelsnegle!

De lækre snegle er absolut hit og en af de mest populære opskrifter på KvindeGuiden - ganske enkelt fordi de bare er de allerbedste og samtidig super nemme at lave.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift på hjemmelavede proteinbarer  

Små hjemmelavede proteinbarer er velegnede til at stille den lille sult mellem måltiderne, og løfter hurtigt blodsukker og energiniveau. De er super nemme at lave og fulde af chiafrø og nødder, der er proteinkilder på linje med bønner og ærter.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Proteiner til musklerne fra morgenstunden 

Foråret er den ideelle tid til at komme i gang med træning og bevægelse. Efter en lang vinter inviterer de længere, lysere dage til øget fysisk aktivitet. Husk, at kombinere motionen med en proteinrig kost, da proteiner er essentielle for muskelopbygning og genopretning.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Heibergs gulerodskage 

Gulerodskagen er en klassiker, ikke mindst når den som her, har mascarpone i ostecremen på toppen. Det tilføjer en blød og cremet smag til den letkrydrede kage og de ristede hasselnødder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Festkage: Chokolademoussekage med hindbær-pannacotta og browniebund  

En fryd for øjet og ganen. Den ultimative chokolademoussekage med hindbær-pannacotta og browniebund fra Karin Moberg og Oscar Måleviks klassiker 'Bag Glutenfrit'. Denne glutenfri festkage kræver forberedelse, men er så delikat og så imponerende smuk, at den er hele arbejdet værd.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ovnbagt lam, asparges og glace 

Fra Christian Bitz og Claus Holms opskriftsamling 'Sund Appetit – Saft, kraft og masser af grønt', bringer vi opskriften på en herlig forårsret med lam.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Påske opskrifter: 12 lækre retter 

Påskedagene indbyder til traveture i forårssolen og hyggelige påskefrokoster. Et fint dækket bord med forårsgrene, æg og hvide tulipaner, og et udvalg af de klassiske påskeretter, gør frokosten til en særlig festlig oplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Smørrebrødet - En fast bestanddel på påskebordet 

Fuldkorn gør for alvor sit indtog i påsken med rugbrødet som fast bestanddel på påskebordet, når laks og flere slags sild nydes med løg, kapers, æg og dressing.

Her deler Fuldkornspartnerskabet og Hjerteforeningen opskrifter på klassisk sildemad og røget laks med peberrodscreme - på rugbrød…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
^