Rosa bloklys fra Cozy Living
Dekorative påskeæg
Dekorationsæg
Påskeæg i metal

Til simreretter er det godt at bruge en støbejernsgryde, fordi støbejern fastholder og fordeler varmen jævnt og effektivt. Her er Claus Holms simregryde tilberedt i en HOLM Støbejernsgryde.

Claus Holms simregryde

En simregryde er god i årets kolde måneder, for her får du kombineret årstidens sunde, grove grøntsager og rødder i en smagfuld og nem ret. Selve forberedelsen tager faktisk ikke ret lang tid … i hvert tilfælde ikke, hvis du følger Claus Holms opskrift, som vi bringer her. Når du først har klargjort og svitset ingredienserne hældes lidt væde ved, og så passer maden faktisk sig selv.

Ingredienser: 

  • 500 g kalvetyksteg, skåret i tern på ca. 4 x 4 cm
  • Lidt smør til stegning
  • 100 gram bacon, skåret i tern
  • 1 porre, vasket og skåret i skiver på ca. 3 cm
  • 1 løg, skåret i både 
  • Friske kantareller
  • 1 dusk rosmarin
  • 2 håndfuld plukket grønkål
  • 1-2 stk. blegselleri, skåret i mindre stykker
  • 2 stk. gulerødder, i skiver
  • Små tomater
  • 1 mørk øl (bitter)
  • Ca. 3/4-1 liter vand

Sådan gør du: 

  • Kød og bacon brunes af i smør i HOLM Støbejernsgryde. Herefter tilsættes alle grøntsagerne, og det hele svitses godt igennem. Når alt har taget lidt farve tilsættes øl og fond eller vand. Kom låg på og lad det simre i ca. 1 til 1,5 timer. 
  • Gem gerne nogle friske tomater og grønkål til at komme i gryden lige før servering. Husk at smage til og hold øje med væsken – det må ikke tørre ud. 
Opskrifter & råvarer
Luise Vindahls græskarquiche med karamelliserede løg + grønkål

Fra bestsellerforfatterne David Frenkiel og Luise Vindal kommer endnu en super inspirerende bog med 100 nye skønne, vegetariske opskrifter.

I 'Green Kitchen Quick + Slow' er der opskrifter på sund og lækker mad med masser af friske råvarer; fra nemme retter, der kan laves i en fart i hverdagen,...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Dejen til Meyers honninghjerter skal forberedes i november

"Ingen juletid uden honningduftende, chokoladeovertrukne hjerter – så enkelt er det!" skriver Claus Meyer i bogen 'Meyers bageskole'. Men vil man nyde Meyers delikate honninghjerter til jul, så skal man i gang allerede i november, for fordejen skal have lov til at hvile mørkt og køligt en hel måned....

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kimchi - En koreansk delikatesse

Du har sikker hørt om den berømte koreanske delikatesse, kimchi. Men hvis du ikke har prøvet at lave din egen kimchi, så er du gået glip af en oplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Råsyltede sprøde grøntsager

Råsyltning er en nem vej til syltede grøntsager, skriver Camilla Plum. Mens syltning normalt indebærer at ingredienserne koges med lage, så anvendes der ved råsyltning rå, fintsnittet grøntsager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kikærtebøffer og søde kartofler med sprød spidskålssalat

Skøn vegetarisk sensommerret med bøffer af kigærter, hørfrø, søde kartofler og fuldkornshvede, og med spidskål/æblesalat og yoghurtdressing til.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hokkaidosuppe med ristede porrer og naanbrød

En skøn efterårssuppe med græskar, hvor hokkaidoen sagtens kan byttes ud med indmaden fra et Halloween-græskar. Det orange græskar er noget fastere end almindelig græskar, men smagen er stort set den samme. Derfor kan man snildt erstatte hokkaidoen med det orange græskar, eller med butternut squas,...

Læs mere
Halloween
Opskrift: Amerikansk Pumpkin Pie

Til de amerikanske Halloween traditioner hører græskarkage eller Pumpkin Pie. Den lækre tærte er fyldt med græskarmos, æg, fløde og farin samt krydderiblanding af kanel, ingefær, allehånde og nelliker. Her får du opskriften.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pizza med hokkaido græskar, bacon og brie

Vild med pizza? Prøv en rigtig efterårslækkeri: Pizza med hokkaido græskar.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Krydret græskarsuppe med sprøde kikærter

Med det smukke Hokkaido græskar i sæson, bringer vi en nem opskrift på den lækreste, krydrede græskarsuppe udarbejdet af Anne Hjernøe og Ditte Ingemanns.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hvad hedder de forskellige chilier og hvor stærke er de?

Nogle mennesker er helt vilde med chili og kan næsten ikke få nok af frugtens varme, brændende fornemmelse i munden. Andre oplever en så voldsom reaktion, at de går en stor bue uden om stærke chiliretter. Men alle kan nok blive enige om, at chili i moderate mængder kan gøre den helt store forskel i...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Bubble drikkeglas

Bubble drikkeglas

Indskudsbakker

Indskudsbakker

Spisestel David Austin

Spisestel David Austin

Kande Broste Copenhagen

Kande Broste Copenhagen

Shopping Nyheder
Tekande

Tekande

Kålhydrater af Anette Sams

Kålhydrater af Anette Sams

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahé

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahé

Udtræks spisebord

Udtræks spisebord

Nye Bøger
Shopping
^