Festkage: Chokolademoussekage med hindbær-pannacotta og browniebund

Foto: Stefan Wettainen.

Festkage: Chokolademoussekage med hindbær-pannacotta og browniebund  

En fryd for øjet og ganen. Den ultimative chokolademoussekage med hindbær-pannacotta og browniebund fra Karin Moberg og Oscar Måleviks klassiker 'Bag Glutenfrit'. Denne glutenfri festkage kræver forberedelse, men er så delikat og så imponerende smuk, at den er hele arbejdet værd.

Browniebund

  • 150 g mørk chokolade
  • 100 g smør
  • 2 æg
  • 1 dl. majsstivelse
  • 1 dl rørsukker
  • 1 tsk bagepulver

Tilbered browniebunden:

  1. Hak chokoladen.
  2. Smelt smør og chokolade sammen i mikroovnen eller over et vandbad.
  3. Tag det af varmen, og bland æg, majsstivelse, sukker og bagepulver i.
  4. Bland det godt sammen, men lidt forsigtigt, helst med en gummidejskraber eller en grydeske. Et piskeris kan få dejen til at falde fra hinanden.
  5. Hæld dejen i en smurt og rapsdrysset springform ca. 24 cm i diameter.
  6. Bag bunden i ca. 20 minutter ved 175 grader, og stil den derefter i køleskabet natten over under husholdningsfilm.

Hindbærpannacotta

  • 2 blade husbas
  • 3 dl frosne hindbær
  • 2 dl piskefløde
  • ½ del sukker

Tilbered pannacottaen:

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand ca. 5 minutter.
  2. Kog fløden op med hindbær og sukker. Pisk det jævnt med en stavblender, og si derefter hindbærkernerne fra (eller lad dem være, hvis du foretrækker det)
  3. Tag husblassen op og smelt den i hindbærfløden.
  4. Hæld pannacottaen op i en springform foret med husholdningsfilm ca. 24 cm i diameter og helst i samme størrelse, som du brugte til browniebunden.
  5. Sæt den i fryseren natten over.

Mousse

  • 2 blade husblas
  • 200 g mør chokolade af god kvalitet
  • 5 dl piskefløde
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • ½ dl sukker

Tilbered mousse:

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand ca. 5 minutter.
  2. Smelt chokoladen i mikroovn eller over vandbad
  3. Pisk 4 dl piskefløde til blødt skum, og pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps
  4. Tag husblassen op, og smelt den i den sidste dl. Piskefløde
  5. Hæld blandingen i æggesnapsen, og vend det hele med den smeltede chokolade
  6. Kom hurtigt halvdelen af flødeskummet i, vend resten i lidt efter lidt, og rør det forsigtigt sammen til en glat og fin mousse

Sådan samles/monteres kagen:

  1. Læg browniebunden nederst i en springform på ca. 24 cm i diameter
  2. Læg derpå den frosne pannacotta oven på browniebunden
  3. Hæld den nylavede chokolademousse over til sidst, og ryst formen lidt, eller bank den let mod bordet, så alle luftbobler forsvinder, og overfladen bliver helt jævn
  4. Pak formen ind i husholdningsfilm og sæt den i fryseren natten over, til kagen er helt stiv.
  5. Når der så skal være gilde, tages kagen ud nogle timer forinden, dekoreres f.eks. med chokoladesauce, friskebær/frugter eller nødder.
  6. Stil kagen i køleskabet, og lad den tø langsomt op nogle timer inden servering.

Tip:

  • Når man laver chokolademoussekagen og gerne vil skjule kanterne på brownien og pannacottaen på kagens sider, kan man skære et par centimeter af kanterne på brownien og pannacottaen, eller man kan bruge en lidt mindre form til brownie og pannacotta, og en større til montering af kagen. På den måde løber chokolademoussen over, og skjuler overgangene mellem lagene.

Opskriften er bragt med tilladelse af Forlaget Politiken.

Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Håndmadder og højtbelagt 

Som en vigtig og højt elsket del af dansk madkultur, er rugbrødet en uundværlig del af frokosten uanset om man er til højtbelagt smørrebrød eller mindre avancerede håndmadder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem opskrift: Kimchi - En koreansk delikatesse 

Du har sikker hørt om den berømte koreanske delikatesse, kimchi. Men hvis du ikke har prøvet at lave din egen kimchi, så er du gået glip af en oplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kanelsnegle - Annemette Voss Fridthjofs yndlingsopskrift 

Blandt opskrifterne på alverdens delikate kager i kagebøger af Annemette Voss er her hendes absolutte yndling: Kanelsnegle!

De lækre snegle er absolut hit og en af de mest populære opskrifter på KvindeGuiden - ganske enkelt fordi de bare er de allerbedste og samtidig super nemme at lave.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift på hjemmelavede proteinbarer  

Små hjemmelavede proteinbarer er velegnede til at stille den lille sult mellem måltiderne, og løfter hurtigt blodsukker og energiniveau. De er super nemme at lave og fulde af chiafrø og nødder, der er proteinkilder på linje med bønner og ærter.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Proteiner til musklerne fra morgenstunden 

Foråret er den ideelle tid til at komme i gang med træning og bevægelse. Efter en lang vinter inviterer de længere, lysere dage til øget fysisk aktivitet. Husk, at kombinere motionen med en proteinrig kost, da proteiner er essentielle for muskelopbygning og genopretning.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Heibergs gulerodskage 

Gulerodskagen er en klassiker, ikke mindst når den som her, har mascarpone i ostecremen på toppen. Det tilføjer en blød og cremet smag til den letkrydrede kage og de ristede hasselnødder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ovnbagt lam, asparges og glace 

Fra Christian Bitz og Claus Holms opskriftsamling 'Sund Appetit – Saft, kraft og masser af grønt', bringer vi opskriften på en herlig forårsret med lam.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Påske opskrifter: 12 lækre retter 

Påskedagene indbyder til traveture i forårssolen og hyggelige påskefrokoster. Et fint dækket bord med forårsgrene, æg og hvide tulipaner, og et udvalg af de klassiske påskeretter, gør frokosten til en særlig festlig oplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Smørrebrødet - En fast bestanddel på påskebordet 

Fuldkorn gør for alvor sit indtog i påsken med rugbrødet som fast bestanddel på påskebordet, når laks og flere slags sild nydes med løg, kapers, æg og dressing.

Her deler Fuldkornspartnerskabet og Hjerteforeningen opskrifter på klassisk sildemad og røget laks med peberrodscreme - på rugbrød…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci 

Det italienske køkken er kendt og elsket for sine enkle retter med fokus på gode råvarer, og her er ’pasta con crema’ en let og helt enkel klassisk anretning med perfekt balance mellem cremet konsistens og fyldig smag. Tilføjer man spinat til bønne-pestoen, så har man retten 'Pasta con crema di…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
^