writing a quote in an essay new product development assignment creative writing short story examples writing services denver cpo
KANT køkkenrulleholder i egetræ
Justerbare hylder fra Yamazaki
Laforma 3-personers havesofa i massiv teak
Øreringe Mette Scherning
Opskrift: Chili chokoladekage

Prøv denne fantastiske opskrift på en chokoladekage med chili. Den er fra Lene Tvedegaards populære bog 'Den lille stærke om chili', som handler om de små stærke labaner, som er så sunde og fantastiske i både mad og kager.

Det skal du bruge:

 • 250 g. smør
 • 250 g. mørk chokolade (minimum 57%)
 • 9 pasteuriserede æggeblommer
 • 250 g. flormelis
 • 3 citronchili eller 3 jalepeno eller andre middelstærke chilifrugter. Husk at fjerne kerner og frøstol
 • Yderligere 100 g. mørk chokolade (minimum 57%)

Sådan gør du:

 • Smelt smør og chokolade over vandbad. Smørret smeltes først med lid af chokoladen, hvorefter resten tilsættes.
 • Pisk æggeblommer og flormelis hvidt. Pisk æggehviderne stive.
 • Bland chokolademassen med æggemassen og vend de stiftpiskede æggehvider i til sidst.
 • Bag halvdelen af massen i en bradepande eller en springform ved 160 grader i ca. 35 minutter.
 • Skær chilien i meget fine tern. Smelt de 100 g. chokolade og bland ingredienserne i den anden halvdel af massen.
 • Afkø den bagte chokoladebund og fordel chokolademassen med chili over bunden. Lad kagen stå på køl i mindst 4 timer før servering (eller evt. i fryseren) så den er nem at skære ud.
 • Pynt kagen med frisk chili i passende styrke. Man kan også spise kagen med chiliblommemarmelade, som du naturligvis også får opskriften på i bogen.

En bog fra en gartner med en hed passion
Danskerne har taget den lille stærke chilifrugt til hjertet. Via thaimad og andre stærke køkkener har vi lært at kende og værdsætte chilien for dens styrke og karakter. Chiliens popularitet er steget så meget, at mange mennesker nu dyrker deres egne chili. Hvordan man gør det, fortæller Lene Tvedegaards 'Den lille stærke om chili' om.
Lene Tvedegaard er en af Danmarks førende chiliekspert, og driver til daglig Gartneri Toftegaard, som ligger ved Køge. På gartneriet har har forfatteren specialiseret sig i dyrkning af chili-planter og tomater, der smager af noget.
Ved at dyrke sine egne chilier, har man altid et godt krydderi ved hånden. 'Den lille stærke om chili' fortæller, hvordan man selv nemt kan dyrke, pleje og passe planten i vindueskarmen, på terrassen eller i drivhuset og selv avle chili fra frø. Alle de relevante chilisorter gennemgås med oplysning om smag, styrke, udseende, dyrkning og anvendelse. Og her er også råd om sygdomme, overvintring og meget mere.
Desuden rummer bogen førstehjælp, hvis man skulle have fået for meget eller for stærk chili i munden. Men hvor sidder styrken egentlig? Det fortæller den overskuelige og informative bog naturligvis også om. 

Titel: Den Lille Stærke Om Chili
Forfatter: Lene Tvedegaard
Forlag: Koustrup & Co.
Bestilling: Bogen kan bestilles her

Sommer
Ærtesæson: Ærtecreme og ristede ærtebælge

Selvom danske ærter fås helt frem til september, så er det her i juni og juli, de smager allerbedst. Sprøde og saftige, er de en fantastisk sommersnack, og helt perfekte i grønne salater.

Læs mere
Sommer
Salat med mozzarella og jordbær

En super lækker, nem og let sommersalat med jordbær, mozzarella og spinat - og en frisk og dejlig dressingen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Danmarks dygtigste kogebogsforfattere bakker op om Det Kærlige Måltid

Fra non-profit organisationen Det Kærlige Måltid kommer en vigtig bog om mad og fællesskab, og om omsorg for mennesker, der på grund af akut sygdom mangler overskud i hverdagen. Med opbakning og bidrag fra nogle af Danmarks dygtigste kogebogsforfatter giver bogen først og fremmest inspiration til...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Dampet spidskål med ærter og bacon

Dejlig opskrift på salat med spidskål, som blandt andet er et fint match til fisk.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Laksesandwich

Nem opskrift på laksesandwich med stor smag i den klassiske kombination af røget laks og cremet flødeost med frisk basilikum og sortkværnet peber. Uhmmmm.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Sådan tilbereder du den klassiske sandwich med skinke og ost

Godt brød, lufttørret skinke, sprød hjertesalat, forårsløg og peberfrugt, og med den mest delikate dressing med dijonsennep og akaciehonning. Den klassiske sandwich med skinke og ost er altid populær, skøn at have med i madpakken på jobbet såvel som udflugten.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Smørrebrødet - En fast bestanddel på påskebordet

Fuldkorn gør for alvor sit indtog i påsken med rugbrødet som fast bestanddel på påskebordet, når laks og flere slags sild nydes med løg, kapers, æg og dressing.

I år deler Fuldkornspartnerskabet og Hjerteforeningen et par klassiske opskrifter på klassisk sildemad og røget laks med peberrodscreme -...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: 12 lækre påskeretter

Påskedagene indbyder til traveture i forårssolen og hyggelige påskefrokoster. Et fint dækket bord med forårsgrene, æg og hvide tulipaner, og et udvalg af de klassiske påskeretter, gør frokosten til en særlig festlig oplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Minirugbrød med chokolade

Skal der bages i weekenden, så kan vi varmt anbefale at bage de lækreste minirugbrød med chokolade.

Opskriften er udarbejdet af Mejnerts Mølle og Økologisk Landsforening, der opfordrer til at man naturligvis anvender økologiske ingredienser.

Ved at vælge økologisk frem for konventionelle...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Camilla Plum opskrift: Grønkål med mormordressing

De fleste kender måske bedst grønkålen fra julebuffeten grønlangkål, men den smukke, mørkegrønne kål er også herlig i en lækker og enkel efterårssalat med pærer, ristede solsikkekerner og blåbær, eller lynstegt sammen med andre dejlige efterårsgrøntsager. Prøv også Camilla Plums opskrift på den...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Vinglas 'Ball' House Doctor

Vinglas 'Ball' House Doctor

Bubble drikkeglas

Bubble drikkeglas

Brødkurve i søgræs

Brødkurve i søgræs

Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Abella frokosttallerken fra Lene Bjerre

Shopping Nyheder
Udtræks spisebord

Udtræks spisebord

Salt og Peber holder, i lyst eller røget egetræ

Salt og Peber holder, i lyst eller røget egetræ

Bomuldsdug

Bomuldsdug

Justerbare hylder fra Yamazaki

Justerbare hylder fra Yamazaki

Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de...

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Shopping
Loppemarkeder 2023
^