Opskrift: Chili chokoladekage
Det skal du bruge:
- 250 g. smør
- 250 g. mørk chokolade (minimum 57%)
- 9 pasteuriserede æggeblommer
- 250 g. flormelis
- 3 citronchili eller 3 jalepeno eller andre middelstærke chilifrugter. Husk at fjerne kerner og frøstol
- Yderligere 100 g. mørk chokolade (minimum 57%)
Sådan gør du:
- Smelt smør og chokolade over vandbad. Smørret smeltes først med lid af chokoladen, hvorefter resten tilsættes.
- Pisk æggeblommer og flormelis hvidt. Pisk æggehviderne stive.
- Bland chokolademassen med æggemassen og vend de stiftpiskede æggehvider i til sidst.
- Bag halvdelen af massen i en bradepande eller en springform ved 160 grader i ca. 35 minutter.
- Skær chilien i meget fine tern. Smelt de 100 g. chokolade og bland ingredienserne i den anden halvdel af massen.
- Afkø den bagte chokoladebund og fordel chokolademassen med chili over bunden. Lad kagen stå på køl i mindst 4 timer før servering (eller evt. i fryseren) så den er nem at skære ud.
- Pynt kagen med frisk chili i passende styrke. Man kan også spise kagen med chiliblommemarmelade, som du naturligvis også får opskriften på i bogen.

En bog fra en gartner med en hed passion
Danskerne har taget den lille stærke chilifrugt til hjertet. Via thaimad og andre stærke køkkener har vi lært at kende og værdsætte chilien for dens styrke og karakter. Chiliens popularitet er steget så meget, at mange mennesker nu dyrker deres egne chili. Hvordan man gør det, fortæller Lene Tvedegaards 'Den lille stærke om chili' om.
Lene Tvedegaard er en af Danmarks førende chiliekspert, og driver til daglig Gartneri Toftegaard, som ligger ved Køge. På gartneriet har har forfatteren specialiseret sig i dyrkning af chili-planter og tomater, der smager af noget.
Ved at dyrke sine egne chilier, har man altid et godt krydderi ved hånden. 'Den lille stærke om chili' fortæller, hvordan man selv nemt kan dyrke, pleje og passe planten i vindueskarmen, på terrassen eller i drivhuset og selv avle chili fra frø. Alle de relevante chilisorter gennemgås med oplysning om smag, styrke, udseende, dyrkning og anvendelse. Og her er også råd om sygdomme, overvintring og meget mere.
Desuden rummer bogen førstehjælp, hvis man skulle have fået for meget eller for stærk chili i munden. Men hvor sidder styrken egentlig? Det fortæller den overskuelige og informative bog naturligvis også om.
Titel: Den Lille Stærke Om Chili
Forfatter: Lene Tvedegaard
Forlag: Koustrup & Co.
Bestilling: Bogen kan bestilles her