Anne Hjernøes Chili Con Carne med chokolade
Ret til 4 personer
Ingredienser:
- 250 g tørrede kidneybønner
- 2 store løg
- 2 fed hvidløg
- 3-4 fed hvidløg
- ekstra jomfruolivenolie
- 1 kg hakket oksekød
- 2 tsk spidskommen
- 2 tsk koriander
- 1/2 tsk stødt chipotle chili - røgede og tørrede jalapeños
- 500 g hakkede flåede tomater
- 2-3 dl grøntsagsbouillon
- 50 g mørk chokolade
- flagesalt og masser af friskkværnet peber
Desuden:
- 1/2 l cremefraiche 18%
- 4-5 blade grønkål
Opskrift:
- Dagen før: Bønnerne sættes i blød natten over i rigeligt vand
- Næste dag: Hæld vandet fra bønnerne og kog dem i frisk, letsaltet vand i ca. 30 minutter.
- Pil løg og hvidløg og hak begge dele fint.
- Kom olivenolie i en stor, varm gryde og brun kødet godt igennem
- Tilsæt løg, spidskommen, koriander, chipotle og hvidløg, og lad det simre i 7-8 minutter.
- Kom de flåede tomater og bouillonen på og smag til med lidt salt og en masse sort peber.
- Tilsæt mørk chokolade og rør til chokoladen smelter.
- Lad chilien koge i 10 minutter.
- Serveres med kold cremefraiche, finthakket grønkål og godt brød

200 opskrifter på sunde retter fra Anne Hjernøe
'Hverdag' er en kogebog med opskrifter på en sund og varieret kost til alle dagens måltider: Den vigtige morgenmad, hvor vi skal have masser af energi, så vi kan komme godt i gang med dagen. Frokosten, der sagtens kan være mere spændende end en hurtig klapsammen. Mellemmåltiderne til den lille sult, så man ikke risikerer at gå i fælden med lavt blodsukker. Og ikke mindst det gode aftensmåltid, hvor Anne Hjernøe, som altid, har hentet inspiration fra det gode danske køkken såvel som fra den store, spændende madverden, vi er omgivet af.
"I bogen har jeg samlet mange af de retter, som vi spiser i min familie, og som jeg selv er vokset op med eller har føjet til repertoiret gennemårene. Der er flest måltider til hverdagen, men også til lidt mere festlige anledninger, og det er alle sammen retter, hvor både børn og voksne kan være med.
Titel: Hverdag
Forfatter: Anne Hjernøe
Forlag: Politikens Forlag
Bestilling: Bogen kan bestilles her