Rattan sofa
Havebord Kryss
Løvefigurer til haven
Eichholtz havestol 'Delta'
Cheesecake med chokolade og brombær
Redaktionen

Med inspiration i årstiderne, sæsonernes råvarer og naturens farver, har den passionerede kagenørd, Ditte Julie Jensen, udarbejdet en hel bog fuld af opskrifter på de smukkeste og mest delikate kager. Fra bogen bringer vi her hendes opskrift på den lækreste cheesecake med chokolade og brombær.

Til 8-10 personer

Ingredienser til browniebund

  • 200 g god mørk chokolade, 70%
  • 200 g smør, blødt
  • 250 g flormelis
  • 3 æg, str m/l, stuetemperatur
  • 100 g mandelmel
  • 50 g mandler

Ingredienser ostemasse

  • 1 stk. vaniljestang
  • 150 g flormelis
  • 400 g neutral flødeost
  • 2 æg, str. m/l

Ingredienser til brombærcreme

  • 100 g friske brombær
  • 75 g flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 dl piskefløde

Ingredienser til bagte brombær

  • 1 stk vaniljestang
  • 50 g flormelis
  • 150 g friske brombær

Ingredienser i øvrigt

  • skovsyre
  • 50 g friske brombær (kan undlades)

Derudover skal der bruges

  • Springform, 24 cm i diameter

Opskrift på browniebund

  • Smelt chokoladen over vandbad. 
  • Smør og flormelis piskes luftigt.
  • Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk, til det er godt indarbejdet.
  • Mandelmelet tilsættes lidt efter lidt.
  • Den smeltede chokolade tilsættes i en tynd stråle, imens der piskes forsigtig til massen er jævn og ensartet.
  • Hak mandlerne groft, og vend i dejen.
  • Hæd chokolademassen i en springform beklædt med bagepapir i bunden.
  • Glat massens overflade med en kagespartel

Opskrift på ostemasse

  • Flæk vaniljestangen på den lange led, og skrab nænsomt vaniljekornene ud.
  • Mas dem med lidt af flormelissen.
  • Vaniljesukker, flormelis og flødeost piskes sammen.
  • Æggene tilsættes et ad gangen.
  • Pisk, til ostemassen er cremet og luftig.
  • Hold godt øje med ostemassen, og pisk endelig ikke for længe, da osten kan skille, og cremen vil blive for tynd.
  • Hæld ostemassen ud på browniedejen, og glat overfladen med en kagespartel.
  • Bag kagen ved 170 grader varmluft i 40-45 min. Den skal være fast at røre ved, inden den tages ud (midten kan syne lidt bleg).
  • Stil kagen på køl i mindst 1 time i formen.

Så er det blevet tid til kage

Med 'Tid til kage' deler den populære Bagedystdeltager, Ditte Julie Jensen, ud af sit hjerteblod og udgiver en selvstændig kogebog med sine yndlingsopskrifter. Det er blevet til en helt eventyrlig smuk samling af opskrifter på de mest delikate og smukt dekorerede kager.

"I denne bog er det årstiderne, der er min helt store inspirationskilde. Årstidernes frugter, bær og ikke mindst naturens farver får altid det bedste frem i mig - og jeg kan næsten ikke lade være med at omsætte det hele til de lækreste kager. For i min verden er det altid tid til kager," siger Ditte.

Opskrifterne er inddelt i forskellige sværhedsgrader, så alle fra fummelfingre til fondant-entusiaster kan være med.

Titel: Tid Til Kage
Forfatter: Ditte Julie Jensen
Forlag: Gyldendal
Bestilling: Bogen kan bestilles her

Opskrifter & råvarer
Amerikanske spareribs på grillen

Grillede spareribs marineret med hjemmelavet bbq-marinade, grillede majs & aubergine, feta/melon salat med syltede jalapenos. Lækkerier inspireret af stolte amerikanske bbq-traditioner.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kostfibre i salaten: De 12 bedste bælgfrugter, kerner og korn

Med sæsonens friske, sprøde grøntsager, er der smæk på smag og kulør i salatskålen, og med bælgfrugter, kerner og korn får salaten så meget smag og fylde, at den snildt kan fungere som hovedret.

Her er 12 populære bælgfrugter, kerner og korn, der udover at tilføje smag og struktur, også er eminente...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sommerfisk på grill

Det er nemt og lækkert at tilberede fisk på grillen. Du kan både grille fisk i filet, hele fisk, fisk indpakket i folie - eller måske har du smag for saftig fisk på spyd, lækre fiskeburgere eller grillede skaldyr?

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Rabarbersaft

Sæsonens syrlig-søde og sunde rabarber kan hældes på flaske og være en herlig tørstslukker på en varm sommerdag.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rabarbercrumble

Rabarber-Crumble er den klassiske søde-syrlige sommerdessert med sprød crumble på toppen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Langtidshævede havregrødsboller

Disse skønne havregrødsboller, mætter godt og har god, saftig konsistens. Bollerne er langtidshævede og får af samme årsag en god aroma. De skal hæve på køl natten over.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmebagte bagels

Hjemmebagte Bagels er skønne og praktiske, og helt ideelle til madpakken. Bagels er gode med røget laks, men også perfekt til din BLT sandwich med kylling & bacon, salat og en god dressing. Uhmmm!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rabarberkompot

Rabarber er måske bedst kendt for – i bogstavelig forstand - at tage det sure med det søde i skønne kager og desserter, men de lange stængler er også ganske velegnet, når de serveres som kompot til f.eks. grillet kød og fjerkræ. Her får du opskrifter på rabarberkompot og spinatfrikadeller, som fx...

Læs mere
Forår
Opskrifter: Varme hveder til Store Bededag

Fredag den 13. maj er det Store Bededag. Egentlig burde det hedde 'Store Hvededag' - for ikke mange andre af årets begivenheder er så tæt forbundet med indtagelsen af en enkelt fødevare.

De store, lune og luftige hvedebrød er et hit, og dét er de også når der er fintmalet fuldkornsmel i.

Her får...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grydebrød

Det flotte brød er langtidshævet, bagt i støbejerns gryde og har en super sprød skorpe og lækker blød krumme.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Kodanska glas

Kodanska glas

Bubble drikkeglas

Bubble drikkeglas

Vinglas 'Ball' House Doctor

Vinglas 'Ball' House Doctor

Kande Broste Copenhagen

Kande Broste Copenhagen

Shopping Nyheder
Bomuldsdug

Bomuldsdug

Affaldssortering system - Smartstore Collect Set

Affaldssortering system - Smartstore Collect Set

Ophæng med kroge

Ophæng med kroge

Vasketøjskurv på hjul

Vasketøjskurv på hjul

Nye Bøger
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de...

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Surdej - Kom Godt I Gang - af James Morton

Det behøver ikke være så svært, at bage skønne brød med surdej, og som alle ved, så er surdejsbrød et helt særlig sprødt og lækkert brød med dejlig, saftig krumme og stor smag.

Læs mere
^