Cheesecake med chokolade og brombær
Til 8-10 personer
Ingredienser til browniebund
- 200 g god mørk chokolade, 70%
- 200 g smør, blødt
- 250 g flormelis
- 3 æg, str m/l, stuetemperatur
- 100 g mandelmel
- 50 g mandler
Ingredienser ostemasse
- 1 stk. vaniljestang
- 150 g flormelis
- 400 g neutral flødeost
- 2 æg, str. m/l
Ingredienser til brombærcreme
- 100 g friske brombær
- 75 g flormelis
- 1 tsk. vaniljesukker
- 2 dl piskefløde
Ingredienser til bagte brombær
- 1 stk vaniljestang
- 50 g flormelis
- 150 g friske brombær
Ingredienser i øvrigt
- skovsyre
- 50 g friske brombær (kan undlades)
Derudover skal der bruges
- Springform, 24 cm i diameter
Opskrift på browniebund
- Smelt chokoladen over vandbad.
- Smør og flormelis piskes luftigt.
- Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk, til det er godt indarbejdet.
- Mandelmelet tilsættes lidt efter lidt.
- Den smeltede chokolade tilsættes i en tynd stråle, imens der piskes forsigtig til massen er jævn og ensartet.
- Hak mandlerne groft, og vend i dejen.
- Hæd chokolademassen i en springform beklædt med bagepapir i bunden.
- Glat massens overflade med en kagespartel
Opskrift på ostemasse
- Flæk vaniljestangen på den lange led, og skrab nænsomt vaniljekornene ud.
- Mas dem med lidt af flormelissen.
- Vaniljesukker, flormelis og flødeost piskes sammen.
- Æggene tilsættes et ad gangen.
- Pisk, til ostemassen er cremet og luftig.
- Hold godt øje med ostemassen, og pisk endelig ikke for længe, da osten kan skille, og cremen vil blive for tynd.
- Hæld ostemassen ud på browniedejen, og glat overfladen med en kagespartel.
- Bag kagen ved 170 grader varmluft i 40-45 min. Den skal være fast at røre ved, inden den tages ud (midten kan syne lidt bleg).
- Stil kagen på køl i mindst 1 time i formen.

Så er det blevet tid til kage
Med 'Tid til kage' deler den populære Bagedystdeltager, Ditte Julie Jensen, ud af sit hjerteblod og udgiver en selvstændig kogebog med sine yndlingsopskrifter. Det er blevet til en helt eventyrlig smuk samling af opskrifter på de mest delikate og smukt dekorerede kager.
"I denne bog er det årstiderne, der er min helt store inspirationskilde. Årstidernes frugter, bær og ikke mindst naturens farver får altid det bedste frem i mig - og jeg kan næsten ikke lade være med at omsætte det hele til de lækreste kager. For i min verden er det altid tid til kager," siger Ditte.
Opskrifterne er inddelt i forskellige sværhedsgrader, så alle fra fummelfingre til fondant-entusiaster kan være med.
Titel: Tid Til Kage
Forfatter: Ditte Julie Jensen
Forlag: Gyldendal
Bestilling: Bogen kan bestilles her