Grundopskriften, som vi bringer her, er den opskrift, der bruges til de opskrifter i bogen, der er baseret på druesukker.
”Tag dig tid til at læse opskriften godt igennem”, opfordrer Charlotte Nørgaard. ”Det er lidt ligesom at cykle: Når du har kogt slikkepinden på grundopskriften et par gange, så sidder den på rygraden”.
Fremstilling af slikkepinde går relativt tjept, så udstyret skal være klar inden du går i gang:
- En høj plastickop med lunkent vand
- Decilitermål
- Køkkenvægt
- Grydehandsker
- Gryde i stål
- Bolsjevæv eller bagepapir på bageplade
- Termometer, der kan gå op til 160 grader
- Et par skeer i stål
- Sukker
- Druesukker
- Aromaer
- Pipetter til at dosere smagsaromaer med
- Konditorfarve
- Pinde i træ eller papir til slikkepinde. Hav pinde liggende klar ved siden af bagepapiret eller bolsjevævet
- Cellofanposer eller andre små gennemsigtige poser til at pakke hver slikkepind ind. Poserne skal være godkendt til fødevarer
- Tape til at fæstne poserne om pindene, så de holder helt tæt
Grundopskrift på slikkepinde med druesukker samt med konditorfarve og aroma
Antal slikkepinde: 20 stk.
Tilberedning: 45 minutter
Til opskriften skal du bruge:
- 20 pinde
- 20 små plastposer
- 250 g sukker
- 1 dl druesukker
- 1 dl vand
- 2 dråber konditorfarve
- 6 ml aromaer, som du selv vælger