
Camilla Plum opskrift: Grønkål med mormordressing
Idéer til lækkerier med grønkål
- Blendes grønkål med mandler, hvidløg og olie, kan de saftige røde bøffer serveres med en lækker pesto i en smuk grøn farve.
- Giv din favoritlasagne et lækkert, grønt og mættende pift ved at tilføje grønkål mellem hvert lag lasagneplader.
- Bland bladene i en portion lynstegte grøntsager, hvor den smukke grønne farve kommer til sin ret blandt eksempelvis orange gulerødder og røde peberfrugter. Servér retten sammen med frisk fuldkornspasta og et drys revet parmesan.
- Anret fintsnittet grønkål på et fad med en håndfuld røde tranebær, lidt ristede nødder og et stænk rapsolie. Husk at kramme kålen godt, når den spises rå. Ved at kramme kålen blødgøres fibrene, og smagen bliver mindre skarp og mere rund.
- Pift sandwichen op med rå, krammede kålblade, der giver brød og pålæg et ekstra farverigt og sprødt tvist.
Camilla Plums grønkål med mormordressing
4 personer
Ingredienser
- 1 stik grønkål - ca. 15 hele blade
- 4 dl piskefløde
- saft og fintrevet gul skal af 1 citron
- groft salt & friskkværnet sort peber
- sukker efter smag
Opskrift
- Striml kålen meget fint.
- Drys 2 spsk meget groft salt over kålen og kram den til den slipper noget af vandet og falder sammen.
- Lad kålen trække lidt og skyl så overskydende salt af i et dørslag.
- Tør kålen på rene viskestykker, og bland så med dressingen.
- Smag til og lad salaten trække et par timer inden den serveres.
Tip
Den samme salat er skøn med spidskål.