Med kogebogen ’Grønt og skønt’ har Camilla Thelin samlet 200 skønne opskrifter, hvor grønt spiller hovedrollen. Det er lækre, indbydende retter, lige fra sund morgenmad over dampende middagsretter til fantastiske salater. Fra bogen bringer vi her en anderledes lækker og sund burger med en grøntsagsrig oksebøf og snasket mangoguacamole i en grøn burgerbolle.
Det skal du bruge:
- 1 squash
- 300 g oksekød
- Salt og peber
- 2 avocadoer
- 1/2 mango
- ½ tsk. urtesalt
- Saft af 1 lime
Desuden:
- Grønne burgerboller (se opskriften her under)
- 100 g bataviasalat
- 2 rødløg
Sådan gør du:
Riv squashen på den grove side af rivejernet, og kom den i en skål sammen med oksekød, salt og peber. Rør det til en sammenhængende fars. Form farsen til flade bøffer, og steg dem på en varm grillpande
Flæk avocadoen, fjern stenen, og skrab kødet over i en skål. Mås avocado med en gaffel, og rør limesaft og urtesalt i. Skær mangoen i små terne, og rør den i avocadocremen. Del salathovedet i blade, og skyl og slyng salaten. Snit rødløgene i tynde ringe. Saml burgerne inden servering.
Grønne burgerboller med sesam
Broccoli er en af de sundeste grøntsager, der findes, så hvorfor ikke bruge den til at bage med. Disse grønne boller er perfekte som burgerboller, men er også skønne, bare som de er.
Det skal du bruge:
- 1 broccoli
- ½ squash
- 2 store æg
- 2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. loppefrøskaller
- ½ dl sesammel
- Sesamfrø til topping