Dameur Bering Classic
Stribet sengetøj
DroneRune plakat
Spisebordsstole til Sverige
Bruschettas med friske eller ovntørrede tomater
Redaktionen

I Italien nydes bruschetas og crostini som antipasto, dvs. forret, men det lille stykke brød med tomattopping er også et skønt indslag på frokostbordet fx sammen med grøn salat.

Den traditionelle bruchetta er med hvidløg, solmodne tomater, basilikum og parmesan eller mozzarella, men kan også serveres med fx relish eller ovntørrede tomater i olie på toppen.

Klassiske bruchettas

Ingredienser

  • To mellemstore, solmodne tomater
  • Ekstra jomfruolivenolie
  • Et fed hvidløg
  • Friske basilikumblade
  • Lidt salt og peber
  • Parmesan eller mozzarella
  • Italiensk landbrød

Tilberedning

  1. Skær tomater i skiver og hak basilikum og vend begge dele i olivenolien.
  2. Tilføj lidt salt og peber.
  3. Lad blandingen hvile i køleskabet en halv times tid - det fremmer krydderiernes smag.
  4. Grill halve skiver italiensk landbrød og gnid hvidløget henover skiverne, kom tomat- og basilikumblandingen på de varme brødskiver.
  5. Server straks eller tilføj flager af parmesanost eller små stykker mozzarella på toppen. Pynt med friske basilikumblade og et drys frisk peber.

Ovntørrede tomater i olie

Ingredienser

  • 1 kg cherrytomater
  • 3 spsk. timian
  • 1 spsk. sukker
  • Salt
  • Peber
  • Olivenolie

Tilberedning

  1. Skær de små cherrytomater i halve og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  2. Drys med timian og sukker samt salt og peber over tomaterne.
  3. Bag tomaterne i ovnen ved 90 grader i 3 timer.
  4. Skold glasset og ryst derefter et par spiseskefulde Atamon rundt i glasset.
  5. Hæld tomaterne i glassene og overhæld dem med olivenolie.  
  6. Opbevares i køleskab.

På køl holder tomaterne i en måneds tid, men det bliver nok ikke aktuelt, for de smager helt fantastisk!

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kuller i kokos og karry

Kuller er en torskefisk, der både i smag og konsistens minder om om torsk, kulmule, hvilling, sej og lange. Kuller kan derfor ofte anvendes som erstatning for andre torskefisk, og det kan være godt at huske, når prisen på torsk stikker af omkring nytår, og når der i sommermånederne fiskes færre...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagte rødspætteruller med parmaskinke og ost

Der er flere gode grunde til at den pandestegte rødspætte er Danmarks nationalret. Først og fremmest gør fiskens milde smag og hvide kød, den magre fladfisk til en delikatesse. Rødspætten er også en yderst alsidig fisk, der både kan steges, dampes og bages. Derudover er der rigtig mange rødspætter i...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Mørksej tilberedt med sambal oelek, fiskesauce, ananas og peanuts

Sejen er en af Nordsøens største torskefisk og kan nå en vægt på hele 20 kilo. Smagen mildere og mere distinkt end torskens, og egner sig godt til fx en lækker thai-inspireret ret: Sejfrikadeller, ris og spidskålssalat med ananas og chili.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tacos med stegt sesamfisk, chili og mangosalsa

Fisk vendt i sesamfrø og stegt på pande, er en rigtig sprød og dejlig lækkerbisken. Her serveres fisken på tacos og med mangosalsa, creme fraiche, chilisauce og evt. frisk koriander.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Grillet hvilling med basilikum og nudelsalat

Der er efterspørgsel på danske sæsonfisk, kuller, mørksej, kulmule - og ikke mindst den lille hvilling. Hvilling fiskes året rundt, men højsæsonen for hvillingfiskeri er i september. Hvilling er en lille torskefisk med en dejlig mild smag. Fisken tilberedes i små fileter med skindsiden på, som...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Kulmule med bagt rødbede, kartoffelmos og bløde løg

Hvis man gerne vil spise godt, sundt og bæredygtigt, bør man gå efter danske torskefisk, som er i sæson lige nu. Alle kender den klassiske torsk, men faktisk findes der mange flere fisk i samme familie, som ligner torsken i smag og konsistens, men som er et billigere alternativ. Prøv fx de dejlige...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagt kulmule med oliven og citroncreme

Kulmulen er en lækker og mager fisk. Og så er den en god kilde til selen, som spiller en vigtig rolle for mange af kroppens biologiske processer, også i forhold til kroppens forsvar mod kræft.

Kulmulen er en torskefisk, der er i sæson hele året. Den er nem at tilberede og kan både steges, grilles,...

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Fransk pæretærte

Har du pærer tilovers, så har du her opskriften på den mest delikate pæretærte. Server den med en ordentlig klat cremefraiche - og gå direkte ind og fald om i en blød stol!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tanternes æblekage

Æbleplantager og villahaverne bugner af æbler, og der er absolut ingen grund til at lade dem gå til spilde. Vi deler vores allerdejligste æbleopskrifter, hvilket ikke mindst er denne super nemme og helt uimodståelige klassiske kage, som kombinerer de syrligsøde æbler med kanel.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Sprøde kartoffelbåde af sød kartoffel og rødkålssalat med birkesdressing

Sød kartoffel, også kendt som sweet potato eller batat, er en helt anderledes kulinarisk oplevelse end hvide kartofler. Med søde kartofler kan du blandt andet lave duftende, gyldenorange søde/saltede kartoffelbåde - sprøde udenpå og cremede indeni.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Indskudsbakker

Indskudsbakker

Kagefad House Doctor

Kagefad House Doctor

Skål - By Room

Skål - By Room

Brødkurve i søgræs

Brødkurve i søgræs

Shopping Nyheder
Tekande

Tekande

Udtræks spisebord

Udtræks spisebord

Bomuldsdug

Bomuldsdug

Vasketøjskurv på hjul

Vasketøjskurv på hjul

Nye Bøger
^