Bakke 'Soho Tray' Riviera Maison
Super smuk kjole
Zinkbaljer
Knage Rivièra Maison

Agnete og Poul Wulffs inspirerende opskriftsamling er fuld af nemme opskrifter på små indbydende skålserveringer.

Brunch som hos Wulff & Konstali
Redaktionen

Brunch er et hit, når familie og venner samles, og kan ikke mindst blive en skøn start på en dag fuld af fælles aktiviteter. Forårets mange helligdage inviterer til hyggelig og uformel samvær, og her er brunchen oplagt.

En brunch er særlig vellykket, når udvalget er stort, og når der også er overskud til at tænke på gæster, der fx ikke spiser kød, eller som ikke kan tåle gluten. Med Agnete og Poul Wulffs nye bog 'Brunch til fester og hyggelige dage' får man masser inspiration til et fantastisk brunchbord og de bedste opskrifter fra den legendariske brunch, som parret serverer på deres restauranter 'Wulff & Konstali'.

Små delikate brunchretter

Med bogens opskrifter, er der lagt op til at retterne serveres i små skåle efter filosofien 'lidt men godt'. På den måde får gæsterne lejlighed til at smage flere forskellige ting, og man undgår samtidig madspildet fra de store overfyldte brunchtallerkener. Her er indbydende opskrifter på alt fra blå quinoagrød til ærte-myntesuppe, laksemousse og chickenwings, søde lækkerier som fx Wulff & Konstalis vafler med bærcreme, havtorn eller saltkaramel, men også opskrifter på retter inspirerede af gamle klassikere. Fra bogen bringer vi her opskriften på Wulff & Konstalis øllebrød, som er tilføjet et delikat bounty-twist. 

"Øllebrød er blevet populært igen, måske fordi det minder om mormor eller bare en hyggelig morgenstund i barndommen" skriver forfatterne. "Vi har gjort vores udgave en tand mere eksotisk ved at pynte med en god chokolade og kokosflager":

4 portioner 

Ingredienser

  • 150 g rugbrød
  • 2 dl hvidtøl
  • 1 dl vand
  • 1/2 tsk salt
  • 1 spsk muscovadosukker
  • God mørk chokolade
  • 4 spsk ristede kokosflager

Opskrift

  • Blend rugbrødsskiverne, kom dem i en gryde sammen med hvidtøl og vand, og kog under låg i 15 minutter
  • Smag grøden til med salt og muscovadosukker, og tilsæt eventuelt lidt ekstra vand, hvis grøden er blevet for tyk
  • Skrab tynde flager af en god mørk chokolade, og pynt hver portion med chokolade og ristede kokosflager
  • Server grøden, mens den er varm

Nem og lækker inspiration 

Alle kender en traditionel brunch med røræg og bacon, men med opskrifterne i denne bog er det let at være lidt mere kreativ med brunchbuffeten, uden at det bliver spor besværligt. Og bogen indeholder lækre serveringer til alle og giver hurtigt overblik over, hvilke opskrifter der er egnede til veganere eller vegetarer, og om de er fri for gluten og laktose.

Titel: Brunch til fester og hyggelige dage
Forfattere: Agnete Wulff, Poul Wulff
Forlag: Politikens Forlag
Bestilling: Bogen kan bestilles online 

Se også: Restaurant Wulff og Konstali

Opskrifter & råvarer
Hummus med skvalderkål

Prøv denne lækre og spændende udgave af hummus. Nyd den på godt brød og fx tun.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tilberedning af nye kartofler

Nye kartofler er en eftertragtet delikatesse, og hvert år står folk i kø for at købe forårets første. I år blev de første danske frilandskartofler gravet op på Samsø i april, og solgt til 1.500 kroner per kilo. Dagligvarebutikkerne har endnu ikke fået Samsø kartofler til mere rimelige priser, til...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Varme hveder til Store Bededag

På fredag den 17. maj er det Store Bededag. Egentlig burde det hedde 'Store Hvededag' - for ikke mange andre af årets begivenheder er så tæt forbundet med indtagelsen af en enkelt fødevare. De store, lune og luftige hvedebrød er et hit, og i år har Fuldkornspartnerskabet udviklet en opskrift, på de...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Salat med lange bagt med krydderurter

Fra Anne Hjernøes køkken kommer en nem opskrift på en skøn salat med stykker af den delikate fisk 'Lange'.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lækkert grej til sommerens salater

Grønne salater er let og lækker sommermad, der kan varieres i det uendelige. Et lille udvalg af sprøde grøntsager skåret i mundrette størrelser, friske krydderurter, en håndfuld sprøde kerner, lidt parmesan og en olie/eddike dressing på toppen, kan på et øjeblik blive et sundt og mættende måltid.

Læs mere
Forår
Hvide asparges - Sådan tilberedes hvide asparges

Det er sæson for hvide asparges, og selvom de kan være noget sværere at få fat i i en god kvalitet, så bør man ikke gå glip af denne fine sæsondelikatesse.
Skal du have hvide asparges af god kvalitet, så kig efter friske, ligestammede asparges, der ser tykke og robuste ud. Aspargsen skal være...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ristede mandler

Ristede nødder er en rigtig dejlig og sund snack. Alle nødder kan ristes gyldne og sprøde, men mandler er, med deres delikate smag og sunde egenskaber, et sikkert hit!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Artiskoksalat

Nyd artiskokkens milde, nøddeagtige smag i denne lækre franskinspirerede opskrift på 'Salade d'artichauts'. Server de ristede artiskokker på en bund af artiskokcreme sammen med appelsin, pistacienødder og brøndkarse. Den delikate salat kan pyntes med med forårets stedmoderblomster, og nydes som et...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Sesam-krydrede soba nudler

Ligesom sushi, tempura og ramen, så er soba nudler en vigtig del af det traditionelle japanske køkken. De tynde boghvede nudler, der i sig selv ikke smager af så meget, nydes varme som kolde med den stærke wasabi og friskrevet ingefær. Og så er soba perfekte i wokretter med krydrede tofuterninger,...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmebagte lune og luftige croissanter

Hjemmebagte luftige smør-croissanter - lige til at dyppe i café au lait´en søndag morgen. Det kræver lidt omhu, men ved gentagende gange at rulle dejen ud og folde over, får croissanterne den helt rigtige luftige struktur.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Skoreoler - Flere størrelser

Skoreoler - Flere størrelser

Vandhaner med kogende vand

Vandhaner med kogende vand

Støbejernspander Nicolas Vahé

Støbejernspander Nicolas Vahé

Sådan opbevarer du bedst dine madvarer

Sådan opbevarer du bedst dine madvarer

Nye Bøger
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske...

Læs mere
Send en hilsen
^