Brownies
10 stk.
Ingredienser:
- 270 g valnødder
- 250 g mørk chokolade, 66 %
- 215 g usaltet smør
- 4 æg
- 80 g mandelmel
- 230 g sukker
- 80 g hvedemel
- 1 tsk. natron
Fremgangsmåde
- Beklæd en brownieform med et stykke bagepapir og stil den til side.
- Hak valnødderne groft.
- Smelt hakket chokolade og smør i en lille kasserolle over svag varme. Det skal lige akkurat være smeltet.
- Pisk æg, mandelmel og sukker sammen i en anden skål. Tilsæt den smeltede chokolade.
- Sigt hvedemel og natron i en skål. Sigt det endnu en gang over chokoladeblandingen.
- Tilsæt valnødderne, og bland det hele sammen.
- Hæld dejen i brownieformen, og bag den i midten af ovnen i 20-25 minutter ved 180 grader.
- Tag kagen ud, og lad den køle af i formen i ca. 15 minutter, før den tages ud af formen.
- Skær kagen ud i mindre stykker, når den er helt afkølet.
- Server med vaniljeis og hindbærkompot