Broccoli- og baconsalat

Broccoli- og baconsalat  

Fra diætist Diana Kaisers 'Ned i vægt med LCHF' får du her alletiders sprøde og lækre mayonnaisesalat med rå broccoli, ristede bacon og solsikkekerner. Opskriften er en af bogens mange, der alle sporer dig ind på en livsstil med LCHF-kost, som kan hjælpe dig til stabilt blodsukker og samtidig at nå din idealvægt og holde den resten af livet - uden at lide afsavn.

Med den nemme, lille opskrift, har du hurtigt en super lækker, sund og meget mættende salat med stor smag.
Ingredienser

  • 1 stort broccolihoved eller to små
  • 2 spsk solsikkekerner
  • 1 pakke bacon i tern
  • 1 lille rødløg
  • 3 store spsk cremefraiche 38 %
  • 2 store spsk mayonnaise
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • Salt og peber

Tilberedning 

  • Del broccolien i små buketter. Rist solsikkekerner på en tør pande, til de tager lidt farve. Hæld dem over i en skål og lad dem køle af.
  • Steg baconen sprød på en pande. Pil løget og hak det fint. Bland cremefraiche, mayonnaise, eddike og løg sammen i en skål og krydr med salt og peber. Vend broccoli og bacon i dressingen og top med de ristede solsikkekerner.

TIP:
Du kan eventuelt koge broccolibuketterne let og lade dem køle af, inden du kommer dem i salaten, hvis du foretrækker det.

Ned i vægt med LCHF

LCHF står for 'Low Carb High Fat', og er en diæt, hvor der skæres ned på kulhydrater og skrues op for de fede ingredienser. Ideen er at få kroppen til at skrue op for forbrændingen af fedt, hvilket kroppen automatisk gør, hvis kosten indeholder få kulhydrater. Rigtig mange mennesker verden over, har haft stor glæde at denne type diæt, som på mange måder bygger på samme principper som KETO.

I sin bog forklarer Diana Kaiser, hvorfor denne form for kost virker vægtregulerende og hvilken indflydelse LCHF-kost har på helbred og trivsel. Bogen rummer endvidere gode råd samt et hav af ukomplicerede opskrifter på super lækre retter baseret på LCHF-principperne.

Bogen er udgivet på Politikens Forlag.

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chokolademousse med lakrids 

Er du på udkig efter en opskrift på en dejlig dessert mousse, så skal du prøve denne smagfulde nougatmousse fra Odense Marcipan, som kan dekoreres med sprøde chokoladehjerter med lakrids og rosa peber.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridsispind med chokoladeovertræk 

Selvgjort er velgjort, og det gælder også hjemmelavede isdesserter og is på pind, skriver Odense Marcipan, som her deler opskriften på hjemmerørt is. Med Odense Marcipanmasse med lakrids kan du f.eks. nemt laver dine egne marcipan-ispinde med lakrids.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Teboller fra Thy  

Der er intet så skønt som dansk brød, så når det ikke står på top-10-listerne over verdens bedste bagværk, så må der være tale om en alvorlig misforståelse.

Tænk bare på vores rugbrød, det klassiske sødmælksfranskbrød med birkes, det robuste landbrød og det herlige, syrligsøde sigtebrød. Dertil…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavede skumfiduser 

Hjemmelavede skumfiduser smelter i munden. De er bløde, søde - og kan slet ikke sammenlignes med de købte. Og så er de super nemme selv at lave!

Med 5 ingredienser og en halv time på hånden har du skumfiduser til hele familien. Her får du en detaljeret trin-for-trin opskrift.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsparfait med lakridssirup 

Lakrids fungerer rigtigt godt i isdesserter - ikke mindst i en fransk flødeparfait, som du her får opskriften på.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Få friskbagte scones på 1/2 time 

Blandt søde brød er der intet så dejligt som friskbagte scones, og på en kold vinterdag skal de naturligvis nydes som briterne gør det - med en stor kande te.

Scones er oprindeligt et skotsk brød, men var tidligere slet ikke så søde, som vi kender dem i dag. Tilbage i 1600-tallet blev de heller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hot & Spicy: I januar fejres de stærke krydderier 

I januar fejrer madentusiaster over hele verden ’Hot and Spicy Food Day’ med fokus på køkkenets stærkeste krydderier, deres særlige egenskaber, der tilføjer de dejligste aromaer i maden. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chili chokoladekage  

Prøv denne fantastiske opskrift på en chokoladekage med chili. Den er fra Lene Tvedegaards populære bog 'Den lille stærke om chili', som handler om de små stærke labaner, som er så sunde og fantastiske i både mad og kager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lamb Karahi 

Lamb Karahi er en skøn, traditionel gryderet med rødderne dybt forankret i det pakistanske og nordindiske køkken. Det er ikke nogen svær ret, men kræver at man tålmodigt lader den simre længe, så krydderierne kan give retten den fulde aroma.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Naanbrød 

Som tilbehør til krydrede retter, især fra det indiske og pakistanske køkken, er de flade, bløde hvedebrød, Naanbrød, helt perfekte.

Med deres neutrale smag tager de ikke opmærksomheden fra retten - og så er de ideelle, når det kommer til at søbe den sidste rest af tallerkenen. Nyd dem også til…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^