ådan bager du saftigt bønnebrød med sorte eller hvide bønner

Bønnebrød er et nærende og mættende valg, fyldt med plantebaserede proteiner og fibre, og samtidig helt glutenfrit.

Bønnebrød: Perfekt smag, næring og konsistens 

At bage brød med bønner er en sand gamechanger. Bønner er fyldt med proteiner, fibre og næringsstoffer, der ikke kun gør brødet sundere, men også mættende og nærende. Derudover får du et glutenfrit, plantebaseret brød, som har en fantastisk konsistens – saftigt og blødt, uden at gå på kompromis med smagen.

Sorte bønner tilfører brødet en dyb, næsten rustik smag, som giver det en fyldig karakter. Hvis du foretrækker en mildere smag, kan du sagtens erstatte de sorte bønner med hvide bønner, såsom cannellini- eller store limabønner. Hvide bønner giver en blødere, cremet konsistens og en lysere farve, men brødet vil stadig være lige så sundt og lækkert.

Ingredienser:

  • 250 g kogte sorte bønner
  • 1 lille fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk hakket rosmarin
  • 2 spsk olivenolie
  • 120 ml varmt vand
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt
  • Saften fra 1 citron

Fremgangsmåde:

  1. Hvis du bruger tørrede bønner, skal de først koges, indtil de er møre. Tjek kogetiden her..

  2. Dræn bønnerne og lad dem køle lidt af.

  3. Sæt ovnen på 180°C.

  4. Kom de kogte sorte bønner, finthakket hvidløg og rosmarin i en blender eller foodprocessor. Blend, indtil det bliver en jævn pasta. Sørg for at skrabe siderne ned undervejs, så alt bliver godt blendet.

  5. I en separat skål blandes varmt vand, olivenolie, salt og natron. Når det er godt blandet, tilføjer du citronsaften, hvilket får blandingen til at bruse.

  6. Hæld den brusende blanding i blenderen med bønnepastaen og blend, indtil det hele er godt blandet.

  7. Hæld blandingen bageforme beklædt med bagepapir og bag i ovnen i ca. 30 minutter, eller indtil toppen er gylden og brødet føles fast.

  8. Lad brødet køle af på en bagerist, inden du skærer det. Det smager bedst, når det er nybagt, men det kan opbevares i køleskabet i 3-4 dage og evt. ristes. 

Tip:

Du kan sagtens bytte de sorte bønner i opskriften ud med hvide bønner. Hvide bønner, som fx cannellini- eller store limabønner, har en mildere smag og en cremet konsistens, der fungerer rigtig godt i brød. Ved at bruge hvide bønner vil brødet få en lysere farve og en lidt blødere tekstur, men stadig bevare sin saftighed og næringsindhold.

Opskrift: Perfekte valnøddeboller til både morgenmad og frokost – fyldt med næring og smag.
Opskrifter & råvarer
Valnøddeboller med hvedeklid 

Disse valnøddeboller med hvedeklid er yderst alsidige og ikke kun en dejlig, mættende måde at starte dagen på, men også perfekte til madpakken med hjemmelavet hummus, pålæg og grøntsager.

Bollernes fyldige smag og rustikke karakter gør dem også ideelle som tilbehør til varme, cremede supper, hvor…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
12 lækre brødopskrifter: Fra klassikere til moderne fortolkninger 

Brød er en af vores mest populære og alsidige fødevarer. Uanset om man foretrækker den sprøde skorpe fra en klassisk baguette, den fyldige smag af valnøddeboller, eller det lette bid af hjemmebagte bagels, så findes der altid en god opskrift.

Her får du 12 lækre brødopskrifter, der spænder fra…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Mortensaften: En snigpremiere på julens smagsoplevelser 

Søndag, den 10. november, er det tid til at fejre Mortens Aften – en anledning til at samles om de første julelækkerier. Selvom traditionen de senere år er gledet lidt i baggrunden, er Mortensaften stadig en hyggelig mulighed for at mødes med familie og venner. Med denne aften kan du tage forskud på…

Læs mere
Sådan vælger du mørk chokolade med høj kvalitet og god smag.
Opskrifter & råvarer
Forbrugerrådet Tænk: Sådan finder du den bedste mørke chokolade 

En ny test fra Forbrugerrådet Tænk afslører, at pris og kvalitet ikke nødvendigvis hænger sammen, når det kommer til mørk chokolade.

Testen, der omfatter 11 forskellige mærker med et kakaoindhold mellem 70-72 %, afslører en bred smagsvariation, der primært skyldes forskelle i kakaobønnernes…

Læs mere
Frikadeller med sprød rødbede-æblesalat for en klassisk dansk middag
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Frikadeller med sprød rødbede-æblesalat 

Denne opskrift giver de klassiske frikadeller et skønt løft med et strejf af timian og en farverig rødbede-æblesalat, som tilføjer den perfekte balance af syre og sødme. Salaten af revet rødbede og æble med et hint af balsamico løfter frikadellerne til nye højder.

Og her er et tip: Lav dobbelt…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagels - Nemt og lækkert til morgenbordet og madpakken 

Bagels er alsidige små brød, der både kan nydes plain, med smør, eller som mere fyldig sandwich med fx cream cheese og pålæg, hvilket gør den helt perfekt som en del af morgenmaden, madpakken og som en hurtig snack på farten. Her deler Karolines Køkken opskriften på skønne bagels med et fint twist…

Læs mere
Moules Marinières – en lækker og nem opskrift med blåmuslinger
Opskrifter & råvarer
Moules Marinières - Friske muslinger med grønsager og krydderier 

Blåmuslinger er tidens populære delikatesse, og samtidig overraskende nemme at tilberede. I den klassiske opskrift, Moules Marinières, dampes de friske muslinger med grønsager og krydderier, og serveres med hvidløgsbrød eller friskbagt flutes med Aioli.

Læs mere
Sådan laver du cremet mandelsmør af ristede mandler
Opskrifter & råvarer
Mandelsmør - nemt og lækkert 

At lave sit eget mandelsmør er overraskende nemt. Mange vælger de købte varianter, men når du først har prøvet at lave det selv, vil du opdage, hvor meget mere smag du får.

Til fremstilling af mandelsmør kan du bruge både rå og ristede mandler – rister du mandlerne, får smørret en ekstra dybde og…

Læs mere
Sorte bønner i brownies giver en blød og lækker tekstur med masser af næring.
Opskrifter & råvarer
Bønne-brownies: Fudgy, vegansk og glutenfri 

Vidste du, at sorte bønner faktisk er en fantastisk ingrediens til at lave brownies?

Selvom det måske lyder utraditionelt, er sorte bønner med deres naturlige cremethed og neutrale smag perfekte til at skabe en blød og fudgy konsistens i bagværk.

Opskriften, som vi bringer her, er både vegansk…

Læs mere
Med Jane Faerbers ekspertise i Keto og LCHF kan du få hjælp til både vægttab og en sund fordøjelse.
Opskrifter & råvarer
Jane Faerbers Keto kernebrød 

Jane Faerber er en inspirerende stemme inden for sundhed og ernæring, som har formået at ændre måden, vi spiser på i Danmark. Som kostrådgiver med speciale i LCHF, Keto og Palæo har hun hjulpet tusindvis af mennesker med at tage kontrol over deres helbred og livsstil.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad, af Nina Minh Gram Nquyen

Bogen 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' af Nina Minh inviterer læseren ind i hjertet af det vietnamesiske køkken, hvor maden ikke bare nærer kroppen, men også sjælen. 'Co m gia dinh', som betyder 'ris for hele familien' på vietnamesisk, er fundamentet for denne samling af…

Læs mere
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Shopping
^