Det skal du bruge:
- 4 mellemstore friske rødbeder
- 6 fed hvidløg
- Frisk timian
- Salt og peber
- Balsamicoeddike
- Olivenolie
- 1 ½ dl creme fraiche 18%
Sådan gør du:
- Vask og skrub rødbederne grundigt, og skær dem i mundrette stykker.
- Pil hvidløgsfeddene, og bank dem let, så smagen bedre fordeles.
- Læg rødbedestykker, hvidløg og kviste af frisk timian i et smurt ovnfast fad.
- Dryp generøst med balsamicoeddike og olivenolie, og krydr med salt og peber.
- Bag retten i en forvarmet ovn ved 200° C i ca. 1 time, eller indtil rødbederne er møre.
- Rør creme fraiche med salt og peber til en enkel dressing, og server den som tilbehør.
Tip:
- Rødbeders smukke farve skyldes farvestoffet betanin, som kan smitte af på hænder og tøj. Brug engangshandsker og et forklæde under tilberedningen for at undgå pletter.
- Du kan tilføje ekstra dybde i smagen ved at tilføje lidt honning eller appelsinsaft, når du blander balsamicoeddike og olivenolie.
- Vil du give retten et twist? Drys med hakkede valnødder eller smuldret fetaost inden servering.