Bagte kartofler, rødløg og auberginer er fantastisk tilbehør i mange sammenhæng – også til forårets grillede fisk eller bøf. I ovnen får de sunde ovnbagte grøntsager masser af smag - og så er det super nemt at lave.
Ingredienser ...
Til 4 personer
• 1 kg nye kartofler
• 3 rødløg
• 1 aubergine
• 1 fed hvidløg
• 2 spsk olie
• 2 dl vand
• 1 spsk flydende honning
• salt og peber
Sådan gør du …
Vask nye kartofler grundigt og skær dem sammen med rødløg og auberginer i skiver eller tern. Smør ildfast fad med olie og fordel grøntsagerne jævnt. Drys salt, peber og rosmarin over grøntsagerne. Tilføj evt. hvidløg, hvis du er glad for smagen.
Bag rodfrugterne ved 180°C i ca. 45 min., til de er gyldne og møre. Dækker du fadet med stanniol, får grøntsagerne en fløjlsagtig konsistens. Bager du grøntsagerne uden stanniol, bliver grøntsagerne sprøde.
Server evt. med frisk, hakket persille.