Opskrifter: Dejen til Meyers honninghjerter skal forberedes i november

Opskrifter: Dejen til Meyers honninghjerter skal forberedes i november 

"Ingen juletid uden honningduftende, chokoladeovertrukne hjerter – så enkelt er det!" skriver Claus Meyer i bogen 'Meyers bageskole'. Men vil man nyde Meyers delikate honninghjerter til jul, så skal man i gang allerede i november, for fordejen skal have lov til at hvile mørkt og køligt en hel måned. Så at bage honninghjerter er en temmelig lang proces, men vi lover - det er det hele værd!

Ca. 20 stk.
Fordej (laves 1 måned i forvejen):

  • 500 g honning
  • 500 g hvedemel

Honningkagedej:

  • 2 æggeblommer
  • 10 g hjortetaksalt
  • 10 g potaske
  • 1 kg honningkagefordej
  • 5 g stødt kanel
  • 5 g stødt ingefær
  • 5 g stødt nellike
  • olie og mel til bagepladen

Til overtræk:

  • 200 g mørk chokolade, gerne 85 %

Fordej:

  • Varm honningen op til 40-50°. Ælt honning og hvedemel godt sammen i en skål, og kom det i en bøtte med låg på. Gem fordejen på et ikke for lunt sted, fx i et køkkenskab, i minimum 1 måned.

    Bemærk, at fordejen bliver hård – og nogle gange stenhård – og det er der ikke noget galt i. Når potasken bliver tilsat, sker der en kemisk reaktion, som gør, at dejen langsomt bliver blød igen og til at håndtere.

Honningkagedej:

  • Kom æggeblommerne i en skål, og rør hortetaksaltet ud i dem, til der ikke er nogen klumper.
  • Rør potasken ud i et par skefulde vand eller mælk(pas på, det kan godt blive varmt). Bland æggeblommerne og potasken i fordejen, tilsæt kanel, ingefær og nellike, og ælt dejen godt sammen. Det tager ca. 6-8 minutter i hånden og 6 minutter på en røremaskine – først 3 minutter ved lav hastighed og så 3 minutter på fuld hastighed.
  • Rul dejen ud på et meldrysset bord, til den er ca. 4 mm tyk, og stik eller skær den ud som hjerter. Rul dejresterne ud igen, og stik flere hjerter ud.
  • Sæt hjerterne på en bageplade, som du har smurt med lidt olie og drysset med mel, og bag dem i 8–10 minutter ved 180°.
  • Mærk, om hjerterne er bagt færdige, ved forsigtigt at presse en finger ned på toppen – hvis din finger efterlader et aftryk, skal de bage lidt længere.
  • Flyt honninghjerterne over på en bagerist, og lad dem køle af. De er stenhårde, lige når de er bagt, men en tur i køleskabet efter afkøling gør dem lækre og bløde. Så læg hjerterne i en bøtte med et fugtigt klæde over, og lad dem stå i køleskabet i 3–4 dage.
  • Tag honninghjerterne ud af køleskabet, og pensl dem med mørk chokolade, som du har smeltet over et vandbad. Når chokoladen er stivnet, er honninghjerterne klar til at blive spist.

Tip

  • Overtræk kun de honninghjerter med chokolade, som skal spises med det samme. Resten kan holde sig mindst 1 måned i køleskabet uden at blive tørre.
  • Du kan pynte hjerterne med glansbilleder, mens chokoladen stadig er våd, eller skrive på dem med hvid glasur, når chokoladen er stivnet.

Tag op madkursus hos Meyer

Gennem mere end 25 år har Claus Meyer arbejdet for at fremme kvaliteterne i den danske madkultur, på alle niveauer fra jord til bord. I dag er hovedaktiviteterne i virksomheden blandt andet catering, frugtavl, handel og forskning, men også formidling, uddannelse og rådgivning.

Året rundt arrangeres madkursus med nogle af landets bedste kokke. Her kan man blandt andet lære at bage brød, som brød bliver bagt i Meyers Bagerier, men man kan også udforske helt nye gastronomiske territorier eller få frisk inspiration fra vinkendere og chokoladeeksperter. Det giver madoplevelser for livet, uanset om du er nybegynder eller passioneret amatørkok.

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chokolademousse med lakrids 

Er du på udkig efter en opskrift på en dejlig dessert mousse, så skal du prøve denne smagfulde nougatmousse fra Odense Marcipan, som kan dekoreres med sprøde chokoladehjerter med lakrids og rosa peber.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridsispind med chokoladeovertræk 

Selvgjort er velgjort, og det gælder også hjemmelavede isdesserter og is på pind, skriver Odense Marcipan, som her deler opskriften på hjemmerørt is. Med Odense Marcipanmasse med lakrids kan du f.eks. nemt laver dine egne marcipan-ispinde med lakrids.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Teboller fra Thy  

Der er intet så skønt som dansk brød, så når det ikke står på top-10-listerne over verdens bedste bagværk, så må der være tale om en alvorlig misforståelse.

Tænk bare på vores rugbrød, det klassiske sødmælksfranskbrød med birkes, det robuste landbrød og det herlige, syrligsøde sigtebrød. Dertil…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavede skumfiduser 

Hjemmelavede skumfiduser smelter i munden. De er bløde, søde - og kan slet ikke sammenlignes med de købte. Og så er de super nemme selv at lave!

Med 5 ingredienser og en halv time på hånden har du skumfiduser til hele familien. Her får du en detaljeret trin-for-trin opskrift.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsparfait med lakridssirup 

Lakrids fungerer rigtigt godt i isdesserter - ikke mindst i en fransk flødeparfait, som du her får opskriften på.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Få friskbagte scones på 1/2 time 

Blandt søde brød er der intet så dejligt som friskbagte scones, og på en kold vinterdag skal de naturligvis nydes som briterne gør det - med en stor kande te.

Scones er oprindeligt et skotsk brød, men var tidligere slet ikke så søde, som vi kender dem i dag. Tilbage i 1600-tallet blev de heller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hot & Spicy: I januar fejres de stærke krydderier 

I januar fejrer madentusiaster over hele verden ’Hot and Spicy Food Day’ med fokus på køkkenets stærkeste krydderier, deres særlige egenskaber, der tilføjer de dejligste aromaer i maden. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chili chokoladekage  

Prøv denne fantastiske opskrift på en chokoladekage med chili. Den er fra Lene Tvedegaards populære bog 'Den lille stærke om chili', som handler om de små stærke labaner, som er så sunde og fantastiske i både mad og kager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lamb Karahi 

Lamb Karahi er en skøn, traditionel gryderet med rødderne dybt forankret i det pakistanske og nordindiske køkken. Det er ikke nogen svær ret, men kræver at man tålmodigt lader den simre længe, så krydderierne kan give retten den fulde aroma.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Naanbrød 

Som tilbehør til krydrede retter, især fra det indiske og pakistanske køkken, er de flade, bløde hvedebrød, Naanbrød, helt perfekte.

Med deres neutrale smag tager de ikke opmærksomheden fra retten - og så er de ideelle, når det kommer til at søbe den sidste rest af tallerkenen. Nyd dem også til…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^