Opskrifter: Dejen til Meyers honninghjerter skal forberedes i november

Opskrifter: Dejen til Meyers honninghjerter skal forberedes i november 

"Ingen juletid uden honningduftende, chokoladeovertrukne hjerter – så enkelt er det!" skriver Claus Meyer i bogen 'Meyers bageskole'. Men vil man nyde Meyers delikate honninghjerter til jul, så skal man i gang allerede i november, for fordejen skal have lov til at hvile mørkt og køligt en hel måned. Så at bage honninghjerter er en temmelig lang proces, men vi lover - det er det hele værd!

Ca. 20 stk.
Fordej (laves 1 måned i forvejen):

  • 500 g honning
  • 500 g hvedemel

Honningkagedej:

  • 2 æggeblommer
  • 10 g hjortetaksalt
  • 10 g potaske
  • 1 kg honningkagefordej
  • 5 g stødt kanel
  • 5 g stødt ingefær
  • 5 g stødt nellike
  • olie og mel til bagepladen

Til overtræk:

  • 200 g mørk chokolade, gerne 85 %

Fordej:

  • Varm honningen op til 40-50°. Ælt honning og hvedemel godt sammen i en skål, og kom det i en bøtte med låg på. Gem fordejen på et ikke for lunt sted, fx i et køkkenskab, i minimum 1 måned.

    Bemærk, at fordejen bliver hård – og nogle gange stenhård – og det er der ikke noget galt i. Når potasken bliver tilsat, sker der en kemisk reaktion, som gør, at dejen langsomt bliver blød igen og til at håndtere.

Honningkagedej:

  • Kom æggeblommerne i en skål, og rør hortetaksaltet ud i dem, til der ikke er nogen klumper.
  • Rør potasken ud i et par skefulde vand eller mælk(pas på, det kan godt blive varmt). Bland æggeblommerne og potasken i fordejen, tilsæt kanel, ingefær og nellike, og ælt dejen godt sammen. Det tager ca. 6-8 minutter i hånden og 6 minutter på en røremaskine – først 3 minutter ved lav hastighed og så 3 minutter på fuld hastighed.
  • Rul dejen ud på et meldrysset bord, til den er ca. 4 mm tyk, og stik eller skær den ud som hjerter. Rul dejresterne ud igen, og stik flere hjerter ud.
  • Sæt hjerterne på en bageplade, som du har smurt med lidt olie og drysset med mel, og bag dem i 8–10 minutter ved 180°.
  • Mærk, om hjerterne er bagt færdige, ved forsigtigt at presse en finger ned på toppen – hvis din finger efterlader et aftryk, skal de bage lidt længere.
  • Flyt honninghjerterne over på en bagerist, og lad dem køle af. De er stenhårde, lige når de er bagt, men en tur i køleskabet efter afkøling gør dem lækre og bløde. Så læg hjerterne i en bøtte med et fugtigt klæde over, og lad dem stå i køleskabet i 3–4 dage.
  • Tag honninghjerterne ud af køleskabet, og pensl dem med mørk chokolade, som du har smeltet over et vandbad. Når chokoladen er stivnet, er honninghjerterne klar til at blive spist.

Tip

  • Overtræk kun de honninghjerter med chokolade, som skal spises med det samme. Resten kan holde sig mindst 1 måned i køleskabet uden at blive tørre.
  • Du kan pynte hjerterne med glansbilleder, mens chokoladen stadig er våd, eller skrive på dem med hvid glasur, når chokoladen er stivnet.

Tag op madkursus hos Meyer

Gennem mere end 25 år har Claus Meyer arbejdet for at fremme kvaliteterne i den danske madkultur, på alle niveauer fra jord til bord. I dag er hovedaktiviteterne i virksomheden blandt andet catering, frugtavl, handel og forskning, men også formidling, uddannelse og rådgivning.

Året rundt arrangeres madkursus med nogle af landets bedste kokke. Her kan man blandt andet lære at bage brød, som brød bliver bagt i Meyers Bagerier, men man kan også udforske helt nye gastronomiske territorier eller få frisk inspiration fra vinkendere og chokoladeeksperter. Det giver madoplevelser for livet, uanset om du er nybegynder eller passioneret amatørkok.

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci 

Det italienske køkken er kendt og elsket for sine enkle retter med fokus på gode råvarer, og her er ’pasta con crema’ en let og helt enkel klassisk anretning med perfekt balance mellem cremet konsistens og fyldig smag. Tilføjer man spinat til bønne-pestoen, så har man retten 'Pasta con crema di…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Superfood: Hvor meget dækker 100 g spinat kroppens behov for vitaminer og mineraler? 

De små grønne spinatblade ser måske ikke ud af så meget, men de er både alsidige i madlavningen og har som alle ved, mange fine sundhedsmæssige egenskaber. Faktisk er der nogle mener, at der er så meget krudt i spinaten, at den kan betragtes som den absolut sundeste af alle grøntsager. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pizza con melanzane e parmigiana - Pizza med aubergine og parmesan 

Er du vild med aubergine, så er pizza med aubergine og parmesan, kaldt 'pizza con melanzane e parmigiana' på italiensk, nok lige en pizza, der falder i din smag. Med opskriften og nogle få ingredienser, kan du hurtigt nyde den skønne smag af lun aubergine, tomatpesto, basilikum og masser af…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Italienske biscotti 

Det er altid godt at have noget i kagedåsen, for man ved jo aldrig, hvornår den akutte trang til sødt, melder sig. Her er den italienske biscotti et godt bud på en lille, sprød og yderst alsidig småkage.

At bage biscotti er nemt, og det giver dig mulighed for at give småkagen lige præcist den…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Salat med tandoorikylling og babyspinat 

Nyd forårets friske babyspinat med tandoorikylling i skøn forening med frisk vandmelon og myntecreme.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem og skøn klassisk forårsanretning 

Blandt klassiske frokostanretninger er 'avocado & rejer' måske den mest populære og en herlig mundfuld med den fineste kombination af smagfulde ingredienser. Her fremhæves den den delikate reje- og avocadosmag med letsaltet ørredrogn, rødløg, hårdkogte æg, tomat, citron og friskklippet purløg. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Blinis med vilde ris og laks 

Blinis er en yderst delikat russisk specialitet. De små, letsaltede madpandekager kan serveres med fx. laks, kaviar, tunsalat eller stenbiderrogn.

Opskriften på en sprød og spændende variation tilberedt med vilde ris, får du her. Nyd dem som lækker forret med cremefraiche og purløg, rødløg eller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsmuffins med vanilje og hvid chokolade 

Det dejlige ved muffins er, at man nemt kan give dem den smag, man holder allermest af. Og for lakridselskere er lakridsmuffins naturligvis sagen.

Her er opskriften på de lækreste, bløde muffins, som kan dekoreres med smørcreme og lakridspulver, hvis man vil have den helt store lakridsoplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridshåndværk i Bagsværd 

Der er ingenting som god lakrids, og er man rigtig lakridselsker, så går man ikke på kompromis med kvaliteten.

Det ved lakridsmagerne hos Bagsværd Lakrids, som fremstiller ægte, håndlavet lakrids af fineste kvalitet. Her produceres alt fra klassisk sød lakrids, saltlakrids og salmiaklakrids, til…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sådan laver du nemt lakridsbolsjer 

Hvis du er vild med lakridsbolsjer, så kan vi varmt anbefale, at du laver dem derhjemme. Det er ikke så svært, og med Urtegaardens opskrift på gammeldags lakridsbolsjer, så får du bolsjer, der slår både dameskrå, rustne søm og møtrikker, spejderhagl og brystkarameller med flere længder.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^