Tips til feriebagning: Hjemmebagning er en hyggelig adspredelse, når der skal holdes pause fra mobilen, facebook og pc-spillet. Prøv fx disse lækre vaniljemuffins dekoreret med smileys.

Bag en smiley

I vores digitale tid kommunikerer vi mere og mere over sms, mail og sociale medier. Og det kan nemt skabe misforståelser, for det kan være svært helt at forstå og tolke stemning, når vi sender eller modtager beskeder i korte tekster. Her kan emojis og smileys med billeder og ansigtsudtryk hjælpe os lidt på vej, og gøre det nemmere at udstykke følelser i en kort besked.

Og smileys kan nemt overføres til hjemmebagningen, hvor muffins, kager, tærter og skærekager bliver dekoreret med fondant, marcipan og chokolade. Her bringer vi en fin opskrift fra Odense Marcipan:

Muffins med vanilje, merengs og smiley-dekoration

Ingredienser til vaniljemuffins:

 • 1 god vaniljestang
 • 170 g sukker
 • 125 g blødt smør
 • 2 æg (stuetemperatur)
 • 125 g Original Odense Marcipan
 • 4 dl mel
 • 2 tsk. bagepulver
 • 1 dl lunken mælk

Opskrift på vaniljemuffins: 

 • Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas dem sammen med en smule af sukkeret.
 • Pisk smør, vaniljesukker og sukker hvidt og luftigt i en dyb skål. Pisk længe til sukkeret er opløst.
 • Tilsæt æggene et ad gangen og pisk massen sammen.
 • Riv marcipanen groft på et rivejern. Bland mel og bagepulver og sigt det ned i æggemassen. Rør det sammen med marcipan og til sidst mælken.
 • Fordel dejen i 12 muffinsforme og bag dem ved 180 grader varmluft i ca. 20 min.
 • Afkøl kagerne.

Ingredienser til marengs:

 • 100 g æggehvider
 • 100 g sukker
 • 50 g flormelis
 • Pynt:
 • 150 g Odense Fondant, gerne gul til smileys
 • 100 g Mørk Overtræk eller chokolade
 • 100 g Hvid Overtræk eller chokolade

Opskrift på marengs:

 • Æggehvider og sukker piskes stift. Tilsæt flormelis og pisk til en ensartet masse.
 • Afsæt små toppe på de bagte muffins.

Fondant smileys:

 • Rul gul fondant ud og udstik runde cirkler i passende størrelser. Smelt hvid og mørk overtræk og kom i små sprøjteposer. Tegn sjove emojis på de gule fondantcirkler med overtræk og sæt dem på toppen af dine muffins.

Gul fondant kan købes i hobbyforretninger eller på www.odense-marcipan.dk

Opskrifter & råvarer
Asiatiske chili- & honningmarinerede kyllingespyd

En nem og hurtig opskrift på de lækreste asiatisk inspirerede kyllingespyd med cherrytomater, løg, peberfrugt og kylling vendt i sød chilimarinade og sesamfrø.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Camilla Plum: Råsyltning er en nem vej til syltede grøntsager

Råsyltning er en nem vej til syltede grøntsager, skriver Camilla Plum. Mens syltning normalt indebærer at ingredienserne koges med lage, så anvendes der ved råsyltning rå, fintsnittet grøntsager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tabouleh med solmodne tomater, og salat med kylling og fuldkornsknas

Der er et særligt fokus på smag, sundhed og friske råvarer, når vi laver mad, skriver Fuldkornspartnerskabet. Ifølge deres nye undersøgelse, så vægter danskerne smagen, men for 60% indgår der også grundige overvejelser om, hvorvidt måltidet bidrager til sundheden. Friske råvarer er også højt…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
DIY: 10 kreative idéer og opskrifter med lavendel

Den smukke, blå, duftende lavendel er en super anvendelig blomst. Den er smuk og dekorativ i haven, i krukker på altanen, i buketter og bundet i lavendelkrans. Lavendel tilføjer delikat smag og duft i sirupper, hvilket er en himmelsk oplevelse på croissanter og pandekager.

Af blomsten kan man…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavede skumfiduser

Hjemmelavede skumfiduser smelter i munden. De er bløde, søde - og kan slet ikke sammenlignes med de købte. Og så er de super nemme selv at lave!

Med 5 ingredienser og en halv time på hånden har du skumfiduser til hele familien. Her får du en detaljeret trin-for-trin opskrift.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson for blåbær: Hjemmelavet is med blåbær

Nu er det sæson for vilde blåbær, som er modne og plukkeklar i juli og august. De små delikate bær vokser især på blåbærbuske på den jyske hede, i lysninger i skove og plantager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Praktiske tips til fremstilling af bærsaft og -marmelader

Rigtig mange af os hygger os hvert år i køkkenet med hjemmegjorte marmelader. Men hvilke sorter af bær skal man vælge? Og hvordan får man mest muligt ud af årets bærhøst?

Læs mere
Sensommer
Blommesæson: Mirabeller og store mørkeblå sveskeblommer

Sensommeren er skøn og lige nu kan man nyde søde, saftige danske blommer. Blommer dyrkes i alle verdensdele, men mange blommeelskere mener, at vi i Danmark har nogle af verdens bedste på grund af det skiftende klima.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ditte Julies cheesecake med chokolade og brombær

Med inspiration i årstiderne, sæsonernes råvarer og naturens farver, har den passionerede kagenørd, Ditte Julie Jensen, udarbejdet en hel stribe bøger fulde af opskrifter på de smukkeste og mest delikate kager. Fra bestseller 'Tid til Kage' bringer vi her hendes opskrift på den lækreste cheesecake…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
3 skønne franske salater

I Provence, såvel som alle andre steder i Frankrig, er salat en vigtig ret, som enten kan stå alene som en frokost- eller forret, eller som fungerer som tilbehør til fx ost, pølse eller paté.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
^