Her bringer vi en genfortolkning af den klassiske opskrift, hvor småkagernes originale ingredienser er byttet ud med sundere alternativer. Ved at erstatte en del af sukkeret med svesker får småkagerne en naturlig sødme og flere fibre – uden at gå på kompromis med smag eller bid.
Opskrift: Anzac Biscuits
(ca. 24 småkager)
Ingredienser
- 100 g hvedemel
- 100 g lys muscovado sukker
- 75 g havregryn
- 75 g kokosmel
- 100 g svesker, finthakkede
- 100 g smør eller koldpresset kokosolie
- 1 spsk gylden sirup
- ½ tsk vaniljeekstrakt
- 1 tsk natron
- 2 spsk kogt varmt vand
Sådan gør du:
- Forvarm ovnen til 180 °C og beklæd to bageplader med bagepapir.
- Bland tørre ingredienser: I en stor skål blandes hvedemel, sukker, havregryn, kokosmel og de finthakkede svesker.
- Smelt smør eller kokosolie sammen med gylden sirup og vaniljeekstrakt i en lille gryde ved lav varme, indtil det er ensartet.
- Bland natron og varmt vand i en lille skål, og rør, til natronen er opløst. Tilsæt denne blanding til gryden, og rør, indtil det skummer let op.
- Hæld den varme smørblanding over de tørre ingredienser og rør grundigt, til dejen er samlet og ensartet.
- Brug en spiseske til at forme små kugler, som placeres på bagepladerne med ca. 2,5 cm mellemrum.
- Bag småkagerne i 6-8 minutter, indtil de er gyldne og let sprøde i kanterne. Lad dem køle af på bagepladen i 5 minutter, før de flyttes til en bagerist.
Opbevaring
Opbevar småkagerne i en lufttæt beholder, så holder de sig friske og sprøde i op til en uge.