And a l’orange
270g andebryst eller -lår uden skind,
2 løg i kvarte,1 tsk olie,
2 dl appelsinjuice,
salt, peber fra kværn,
1tsk timian.
Sauter andebryst, timian og løg i olien til det brunes i en teflonpande. Hæld juicen, 2 dl vand/suppe ved og krydder med salt og peber fra kværn. Lad retten simre ved svag varme i 15 min. Smag til med salt, peber, evt. 1 knivspids sukker og timian. Hvis man har en økologisk appelsin (så er skallen ren) kan der tilføjes lidt skal efter smag. Saucen kan jævnes med 2 spsk maizenamel udrørt i koldt vand.
Spidskål med sydesalt og smør
300g spidskålsblade befriet for stok,
4 tsk smeltet smør,
sydesalt
Skær stokken fra spidskålsbladene og skær bladene i grove stykker 10x10 og blancher i kogende vand i få min – der må stadig gerne være lidt bid i. Fordel 4 tsk smør på de varme blade og drys med sydesalt.
Kartofler
Hertil kartofler svarende til 5 ægge store.