Amerikanske spareribs på grillen
Ingen steder i verden har grill og barbeque så stolte traditioner og så stor kulturel betydning som i USA. Amerikanerne elsker deres ’Backyard barbeque parties’, og i nogle stater bliver BBQ dyrket så ivrigt, at der afholdes BBQ-festivaler og -konkurrencer.
Ingen BBQ uden side dishes
Tilbehøret – som amerikanerne kalder ’side dishes’ - til de grillede lækkerier er særdeles alsidige og rummer både det krydrede og sprøde og det salte og søde. Til spareribs kan f.eks. servere grillede majs & aubergine, samt feta/melon salat med syltede jalapenos, coleslaw og/eller kartoffelsalat med friske krydderurter.
Spareribs
Mens de fleste af os forbinder grillning med, at råvarer tilberedes over åben ild og ved relativ høj varme, så handler BBQ i højere grad om langtidsstegning, hvilket udover at mørne kødet også tilføjer det en røget smag. Hvis man ikke kan kunsten, at langtidsstege på grill, så kan man i stedet forkoge kødet.
(4 personer)
- 1 ½ kg kamben
- BBQ-marinade
Sådan gør du:
- Kog kødet i letsaltet vand i en time
- Tag kødet op og dup det tørt
- Læg kødet i dobbelte fryseposer og hæld marinaden over
- Ryst posen så kødet dækkes af marinaden
- Lad kødet hvile i køleskab et par timer og ryst posen undervejs
- Pak kødet ud, krydr med salt og grill 7-8 minutter på hver side
