Ærte- og myntekrebinetter

Ærte- og myntekrebinetter 

Fra Yotam Ottolenghis grønne kogebog 'Plenty more - Forny dit grønne køkken', bringer vi her opskriften på fine grønne krebinetter, som både kan nydes som tilbehør til hovedretten, og som forret eller snack.

Vær opmærksom på at krebinetterne skal en tur i fryseren inden de paneres, steges på en pande og bages i ovnen. Opskriften her giver 16 store krebinetter, så der er rigeligt til fire personer. 

Ingredienser:

  • 3 spsk olivenolie
  • 6 bananskalotteløg, finthakkede (300 g)
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 700 g optøede frosne ærter
  • 20 g mynteblade, fintstrimlede
  • 1 fed hvidløg, knust
  • 4 æg
  • 100 g mel
  • 150 g pankorasp
  • solsikkeolie, til stegning
  • salt og sort peber

Sauce:

  • 1 tsk tørret mynte
  • 120 g cremefraiche 9 %
  • 1 spsk olivenolie

Sådan gør du:

  • Gør først den kolde sauce klar: Kom samtlige ingredienser til saucen i en skål sammen med ¼ tsk salt og lidt sort peber. Rør grundigt rundt, og lad saucen trække i køleskabet, til den skal bruges.
  • Varm olivenolien op i en mellemstor sauterpande. Tilsæt skalotteløgene, og steg dem ved middelvarme i 15-20 minutter under hyppig omrøring, til de er bløde. Tilsæt eddiken, steg i yderligere 2 minutter, og tag så panden af varmen.
  • Hæld ærterne i en foodprocessor, og hak dem kort til en grov, men jævn pasta. Hæld dem derpå i en røreskål, og rør skalotteløg, mynte, hvidløg, 1 æg, ½ tsk salt og godt med sort peber i.
  • Læg bagepapir i en bradepande, der kan være i din fryser, og form ærtefarsen til 16 krebinetter (a ca. 60 g), 2 cm tykke og 7 cm i diameter. Frys dem ned i et par timer, så de bliver faste.
  • Slå de resterende æg ud i en skål, og pisk dem let sammen. Hæld melet i en anden skål og raspen i en tredje. Tag krebinetterne op af fryseren, og vend dem først i mel, så i æg og til sidst i rasp. Nu kan du enten lægge dem tilbage i fryseren, til senere brug, eller lade dem tø delvist op ved stuetemperatur i 1 time. Uanset hvad, er det vigtigt, at de er tøet delvis op inden stegning, da de ellers ender med at blive brankede udenpå og rå indeni.
  • Forvarm ovnen til 220°.
  • Hæld solsikkeolie i en mellemstor pande, til det står 2½ cm op ad siderne.
  • Lad olien varme op ved middelhøj varme i 5 minutter. Skru ned til middelvarme, og steg krebinetterne i hold i ca. 2 minutter på hver side, til de er gyldenbrune.
  • Læg dem derefter på en bageplade, og varm dem igennem i ovnen i 5 minutter.

Server krebinetterne straks med saucen dryppet over eller ved siden af.

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chili chokoladekage  

Prøv denne fantastiske opskrift på en chokoladekage med chili. Den er fra Lene Tvedegaards populære bog 'Den lille stærke om chili', som handler om de små stærke labaner, som er så sunde og fantastiske i både mad og kager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lamb Karahi 

Lamb Karahi er en skøn, traditionel gryderet med rødderne dybt forankret i det pakistanske og nordindiske køkken. Det er ikke nogen svær ret, men kræver at man tålmodigt lader den simre længe, så krydderierne kan give retten den fulde aroma.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Naanbrød 

Som tilbehør til krydrede retter, især fra det indiske og pakistanske køkken, er de flade, bløde hvedebrød, Naanbrød, helt perfekte.

Med deres neutrale smag tager de ikke opmærksomheden fra retten - og så er de ideelle, når det kommer til at søbe den sidste rest af tallerkenen. Nyd dem også til…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chili frikadeller og bulgursalat 

Skønne små, fedtfattige chilifrikadeller - og en nem, grøn bulgursalat.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Derfor er bælgfrugter helt geniale  

Hvis bælgfrugter ikke indgår som en væsentlig del af din kost, så skyldes det måske at du ikke ved, hvor nemt det er at tilberede skønne retter med bønner, kikærter, linser og ærter.

At vælge bælgfrugter betyder nemlig ikke, at du på nogen måde skal gå på kompromis med smagsoplevelserne. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmebagte bagels 

Hjemmebagte bagels er skønne og praktiske, og helt ideelle til madpakken. Bagels er gode med røget laks, men også perfekt til din BLT sandwich med kylling & bacon, salat og en god dressing. Uhmmm!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tilberedning af bælgfrugter 

Tørrede bønner, ærter og linser er fulde af mættende fibre og sunde proteiner. Mange vælger at købe dem på dåse, fordi tilberedningen forekommer dem besværlig, men når man først har fat i rutinen, så vil man opleve, at det faktisk ikke tager ret lang tid selv at tilberede dem. At mestre teknikken…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tacos med stegt sesamfisk, chili og mangosalsa 

Fisk vendt i sesamfrø og stegt på pande, er en rigtig sprød og dejlig lækkerbisken. Her serveres fisken på tacos og med mangosalsa, creme fraiche, chilisauce og evt. frisk koriander.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pretzels - Store, lækre, sprøde saltkringler 

De store, flotte pretzels smager fantastisk, og er tilmed så dekorative, at de kan hænge og pynte i vinduet.

Pretzels er en kendt traditionel spise i lande som USA, Tyskland, Italien, Frankrig og Østeuropa, hvor de ofte sælges fra små boder på gaden.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Italiensk kamsteg 

Fra Kostkompagniet kommer opskriften på en skøn og krydret kamsteg med en let og lækker vinter-kartoffelsalat. Med opskriften er du garanteret en saftig steg, som kan serveres uden svær, så du får et både smagfuldt og mere fedtfattigt måltid.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^