Ærte- og myntekrebinetter

Ærte- og myntekrebinetter 

Fra Yotam Ottolenghis grønne kogebog 'Plenty more - Forny dit grønne køkken', bringer vi her opskriften på fine grønne krebinetter, som både kan nydes som tilbehør til hovedretten, og som forret eller snack.

Vær opmærksom på at krebinetterne skal en tur i fryseren inden de paneres, steges på en pande og bages i ovnen. Opskriften her giver 16 store krebinetter, så der er rigeligt til fire personer. 

Ingredienser:

  • 3 spsk olivenolie
  • 6 bananskalotteløg, finthakkede (300 g)
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 700 g optøede frosne ærter
  • 20 g mynteblade, fintstrimlede
  • 1 fed hvidløg, knust
  • 4 æg
  • 100 g mel
  • 150 g pankorasp
  • solsikkeolie, til stegning
  • salt og sort peber

Sauce:

  • 1 tsk tørret mynte
  • 120 g cremefraiche 9 %
  • 1 spsk olivenolie

Sådan gør du:

  • Gør først den kolde sauce klar: Kom samtlige ingredienser til saucen i en skål sammen med ¼ tsk salt og lidt sort peber. Rør grundigt rundt, og lad saucen trække i køleskabet, til den skal bruges.
  • Varm olivenolien op i en mellemstor sauterpande. Tilsæt skalotteløgene, og steg dem ved middelvarme i 15-20 minutter under hyppig omrøring, til de er bløde. Tilsæt eddiken, steg i yderligere 2 minutter, og tag så panden af varmen.
  • Hæld ærterne i en foodprocessor, og hak dem kort til en grov, men jævn pasta. Hæld dem derpå i en røreskål, og rør skalotteløg, mynte, hvidløg, 1 æg, ½ tsk salt og godt med sort peber i.
  • Læg bagepapir i en bradepande, der kan være i din fryser, og form ærtefarsen til 16 krebinetter (a ca. 60 g), 2 cm tykke og 7 cm i diameter. Frys dem ned i et par timer, så de bliver faste.
  • Slå de resterende æg ud i en skål, og pisk dem let sammen. Hæld melet i en anden skål og raspen i en tredje. Tag krebinetterne op af fryseren, og vend dem først i mel, så i æg og til sidst i rasp. Nu kan du enten lægge dem tilbage i fryseren, til senere brug, eller lade dem tø delvist op ved stuetemperatur i 1 time. Uanset hvad, er det vigtigt, at de er tøet delvis op inden stegning, da de ellers ender med at blive brankede udenpå og rå indeni.
  • Forvarm ovnen til 220°.
  • Hæld solsikkeolie i en mellemstor pande, til det står 2½ cm op ad siderne.
  • Lad olien varme op ved middelhøj varme i 5 minutter. Skru ned til middelvarme, og steg krebinetterne i hold i ca. 2 minutter på hver side, til de er gyldenbrune.
  • Læg dem derefter på en bageplade, og varm dem igennem i ovnen i 5 minutter.

Server krebinetterne straks med saucen dryppet over eller ved siden af.

Opskrifter & råvarer
Ovnbagt lam, asparges og glace 

Fra Christian Bitz og Claus Holms opskriftsamling 'Sund Appetit – Saft, kraft og masser af grønt', bringer vi opskriften på en herlig forårsret med lam.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Påske opskrifter: 12 lækre retter 

Påskedagene indbyder til traveture i forårssolen og hyggelige påskefrokoster. Et fint dækket bord med forårsgrene, æg og hvide tulipaner, og et udvalg af de klassiske påskeretter, gør frokosten til en særlig festlig oplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Smørrebrødet - En fast bestanddel på påskebordet 

Fuldkorn gør for alvor sit indtog i påsken med rugbrødet som fast bestanddel på påskebordet, når laks og flere slags sild nydes med løg, kapers, æg og dressing.

Her deler Fuldkornspartnerskabet og Hjerteforeningen opskrifter på klassisk sildemad og røget laks med peberrodscreme - på rugbrød…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci 

Det italienske køkken er kendt og elsket for sine enkle retter med fokus på gode råvarer, og her er ’pasta con crema’ en let og helt enkel klassisk anretning med perfekt balance mellem cremet konsistens og fyldig smag. Tilføjer man spinat til bønne-pestoen, så har man retten 'Pasta con crema di…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Superfood: Hvor meget dækker 100 g spinat kroppens behov for vitaminer og mineraler? 

De små grønne spinatblade ser måske ikke ud af så meget, men de er både alsidige i madlavningen og har som alle ved, mange fine sundhedsmæssige egenskaber. Faktisk er der nogle mener, at der er så meget krudt i spinaten, at den kan betragtes som den absolut sundeste af alle grøntsager. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pizza con melanzane e parmigiana - Pizza med aubergine og parmesan 

Er du vild med aubergine, så er pizza med aubergine og parmesan, kaldt 'pizza con melanzane e parmigiana' på italiensk, nok lige en pizza, der falder i din smag. Med opskriften og nogle få ingredienser, kan du hurtigt nyde den skønne smag af lun aubergine, tomatpesto, basilikum og masser af…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Italienske biscotti 

Det er altid godt at have noget i kagedåsen, for man ved jo aldrig, hvornår den akutte trang til sødt, melder sig. Her er den italienske biscotti et godt bud på en lille, sprød og yderst alsidig småkage.

At bage biscotti er nemt, og det giver dig mulighed for at give småkagen lige præcist den…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Salat med tandoorikylling og babyspinat 

Nyd forårets friske babyspinat med tandoorikylling i skøn forening med frisk vandmelon og myntecreme.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem og skøn klassisk forårsanretning 

Blandt klassiske frokostanretninger er 'avocado & rejer' måske den mest populære og en herlig mundfuld med den fineste kombination af smagfulde ingredienser. Her fremhæves den den delikate reje- og avocadosmag med letsaltet ørredrogn, rødløg, hårdkogte æg, tomat, citron og friskklippet purløg. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Blinis med vilde ris og laks 

Blinis er en yderst delikat russisk specialitet. De små, letsaltede madpandekager kan serveres med fx. laks, kaviar, tunsalat eller stenbiderrogn.

Opskriften på en sprød og spændende variation tilberedt med vilde ris, får du her. Nyd dem som lækker forret med cremefraiche og purløg, rødløg eller…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
^