Termokande House Doctor
Håndklædeholder by Wirth
Heathcote & Ivory Morris & Co.
Hübsch - Se den nye kollektion
Ærte- og myntekrebinetter

Fra Yotam Ottolenghis grønne kogebog 'Plenty more - Forny dit grønne køkken', bringer vi her opskriften på fine grønne krebinetter, som både kan nydes som tilbehør til hovedretten, og som forret eller snack.

Vær opmærksom på at krebinetterne skal en tur i fryseren inden de paneres, steges på en pande og bages i ovnen. Opskriften her giver 16 store krebinetter, så der er rigeligt til fire personer. 

Ingredienser:

  • 3 spsk olivenolie
  • 6 bananskalotteløg, finthakkede (300 g)
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 700 g optøede frosne ærter
  • 20 g mynteblade, fintstrimlede
  • 1 fed hvidløg, knust
  • 4 æg
  • 100 g mel
  • 150 g pankorasp
  • solsikkeolie, til stegning
  • salt og sort peber

Sauce:

  • 1 tsk tørret mynte
  • 120 g cremefraiche 9 %
  • 1 spsk olivenolie

Sådan gør du:

  • Gør først den kolde sauce klar: Kom samtlige ingredienser til saucen i en skål sammen med ¼ tsk salt og lidt sort peber. Rør grundigt rundt, og lad saucen trække i køleskabet, til den skal bruges.
  • Varm olivenolien op i en mellemstor sauterpande. Tilsæt skalotteløgene, og steg dem ved middelvarme i 15-20 minutter under hyppig omrøring, til de er bløde. Tilsæt eddiken, steg i yderligere 2 minutter, og tag så panden af varmen.
  • Hæld ærterne i en foodprocessor, og hak dem kort til en grov, men jævn pasta. Hæld dem derpå i en røreskål, og rør skalotteløg, mynte, hvidløg, 1 æg, ½ tsk salt og godt med sort peber i.
  • Læg bagepapir i en bradepande, der kan være i din fryser, og form ærtefarsen til 16 krebinetter (a ca. 60 g), 2 cm tykke og 7 cm i diameter. Frys dem ned i et par timer, så de bliver faste.
  • Slå de resterende æg ud i en skål, og pisk dem let sammen. Hæld melet i en anden skål og raspen i en tredje. Tag krebinetterne op af fryseren, og vend dem først i mel, så i æg og til sidst i rasp. Nu kan du enten lægge dem tilbage i fryseren, til senere brug, eller lade dem tø delvist op ved stuetemperatur i 1 time. Uanset hvad, er det vigtigt, at de er tøet delvis op inden stegning, da de ellers ender med at blive brankede udenpå og rå indeni.
  • Forvarm ovnen til 220°.
  • Hæld solsikkeolie i en mellemstor pande, til det står 2½ cm op ad siderne.
  • Lad olien varme op ved middelhøj varme i 5 minutter. Skru ned til middelvarme, og steg krebinetterne i hold i ca. 2 minutter på hver side, til de er gyldenbrune.
  • Læg dem derefter på en bageplade, og varm dem igennem i ovnen i 5 minutter.

Server krebinetterne straks med saucen dryppet over eller ved siden af.

Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet appelsinmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Her får du opkriften på en nem og rigtig lækker appelsinmarmelade.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pizza aubergine

En skøn og nem pizza med pesto, aubergine og solmodne tomater.

Læs mere
Sensommer
Æblesolbærtærte

Her en tærte, som på herligste vis forener sæsonens frugt og bær i en himmelsk mundfuld!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ovnbagt rødtunge med friske tomater

Rødtungen er ikke kun en skøn spise, men samtidig en sund og mager fisk, rig på selen, som er et livsvigtigt sporstof, der modvirker en række alvorlige sygdomme som fx cancer og hjerte-karlidelser. Rødtungen gør sig blandt andet rigtig godt i selskab med friske, bagte tomater.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Blåbærsaft

Blåbær er smagen af sensommer, og har man ikke blåbær i sin have, så bugner grøntafdelingen af blåbær i august og september, ligesom udvalgte frugtplantager tilbyder selvpluk i sæsonen. De nyplukkede blåbær er en himmelsk mundfuld, skønne på yoghurten og i salaten, men kan også hældes på glas som...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ras el hanout - Smagen af Marokko

Med ras el hanout får man smagen af det marokkanske køkken. Krydderiblandingen, der blandt andet bruges i tagine- og gryderetter med lam, kylling og couscous samt i dip, fars, rubs og marinader, findes i mange versioner og kan købes færdigblandet. Men man kan også sagtens lave sin krydderiblanding,...

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Bagte blommer

Nyd dem som de er til den lille sult om eftermiddagen, eller brug den søde, runde frugt i kager og desserter. Og husk at sæsonens mirabeller og blommer også i høj grad har berettigelse i madlavninganden og blandt andet er helt fantastiske i fx salater eller som kompot eller chutney.
Her en nem...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
KETO opskrift: Kyllingelår med dampede grønne bønner og svampesovs

Fra kostrådgiver Jane Faerbers indspirende bog ’Keto - Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt’, bringer vi en yndlingsopskrift med masser af smag og en herlig svampesovs til at dyppe de grønne bønner i.

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Hyldebærsaft

I skovbryn, i hegn og i haven - hylden vokser overalt - og det er nu, de smukke sorte hyldebær skal plukkes, hvis du vil have hyldebærsaft til de lange vinteraftner. Af de smukke sorte bær, kan du nemlig koge en skøn, mørkerød saft, der smager helt fantastisk og er sprængfyldt med C-vitaminer.

Læs mere
Sensommer
Blommesæson

Sensommeren er skøn og lige nu kan man nyde søde, saftige danske blommer. Blommer dyrkes i alle verdensdele, men mange blommeelskere mener, at vi i Danmark har nogle af verdens bedste på grund af det skiftende klima.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Riviera Maison barstol

Riviera Maison barstol

Køkkenrulleholder

Køkkenrulleholder

Køleskabskasser til inddeling af køleskabet

Køleskabskasser til inddeling af køleskabet

Vandhaner med kogende vand

Vandhaner med kogende vand

Nye Bøger
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske...

Læs mere
Send en hilsen
^