Cest Bon glaskuglestage
Børnelænestol Riviera Maison
Spisestuestole hos BOBO
Riviera Maison hos Rosen-Lund.dk

Restaurant Skipperly vandt 2. pladsen samt publikumprisen for deres fristende og smukke kartoffelmad.

Årets kartoffelmad 2019
Redaktionen

Sæsonen for de små, fine, nye danske frilandskartofler skal fejres med en delikat smørrebrødsklassiker: Kartoffelmaden. Faktisk er smørrebrød med kartofler på så populært, at selv finere danske frokostrestauranter har det med på menuen, og på kartoffeløen Samsø er kartoffelmaden så feteret, at den er omdrejningspunkt for en årligt tilbagevendende konkurrence. Her har en række restauranter netop dystet om at lave den bedste kartoffelmad af nyopgravede Samsø kartofler.

Paul Cunningham, dommer ved årets kokkekonkurrence 'Samsøs bedste kartoffelmad'.

Eksotisk kartoffelmad snupper prisen

I år var konkurrencen hårdere end nogensinde, fortæller Jacques Rahr Knudsen fra Visitsamsø.dk, og endnu engang var publikum og dommerpanel vidner til gastronomi på meget højt niveau. De smagfulde kartoffelmadder blev nøje bedømt af et stjernespækket dommerpanel bestående af blandt andet michelinkokken Paul Cunningham fra Henne Kirkeby Kro, madskribent Nadia Mathiasen, hele Danmarks smørrebrødsdronning Ida Davidsen og TV-vært  Timm Vladimir.

Efter en grundig votering stod det klart, at Samsø Madkulturhus med Matti Klixbüll Iversen i spidsen, kunne hæve pokalen for en kartoffelmad med noget så eksotisk som fermenteret kinakål, kimchi- og yuzumayo, sprøde nudler, korianderkarse på de obligatoriske nye Samsø-kartofler. Restaurant Skipperly vandt 2. pladsen samt publikumprisen for deres fristende og smukke kartoffelmad, mens 3. pladsen gik til Smokehouse Langøre. 

En nem og dejlig klassiker

Som det fremgår af dette års vinder af 'Samsøs bedste kartoffelmad', så er det kun fantasien der sætter grænser for, hvordan en kartoffelmad kan serveres. Og man behøver absolut ikke være stjernekok, for at nyde den fine, gamle klassiker. Med skiver af kogte nye kartofler på groft rugbrød med radiser, mayonnaise og/eller rygeost, masser af frisk purløg samt friskkværnet peber og Maldon Sea salt, har man ingredienserne til alletiders kartoffelmad. Eneste forudsætning er friske ingredienser - og så er prikken over i'et en hjemmelavet mayonnaise.  

Ingredienser til hjemmelavet mayonnaise:

  • 2 æggeblommer
  • ½ - 1 spsk. vineddike eller citronsaft
  • ca. ½ tsk. salt
  • Peber
  • ca. 4 dl olie 

Sådan gør du:

  • Rør æggeblommer, vineddike eller citronsaft samt krydderier sammen i en skål. Tilsæt olien under kraftig piskning, i begyndelsen dråbevis derefter i en fin stråle.
  • Det er vigtigt, at alle ingredienserne til mayonnaise har stuetemperatur, så den færdige mayonnaise bliver tyk, blank og jævn. Er ingredienserne kolde risikerer du at mayonnaisen skiller.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Borsjtj - Russisk ukrainsk rødbedesuppe

Den smukke dybrøde rødbedesuppe, kaldet borsjtj, er en skøn russisk og ukrainsk klassiker med masser af smag, vitaminer og fibre. Her får du opskriften på Borsjtj samt opskrift på små kuvertbrød ...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Bagte rødbeder

Bagte rødbeder er en rigtig delikatesse, der egner sig godt som tilbehør til kødretter, men som også er en herlig appetizer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson for rodfrugter

Farve, dufte og sødme er garanteret, når du laver mad med rodfrugter. Gennem vinteren er rodfrugter ikke kun en vigtig kilde til kostfibre, vitaminer og mineraler, men også helt uundværlige i vinterens skønne simreretter og som tilbehør til hovedretter i form af rodfrugtmos, råkostsalater, bagte i...

Læs mere
Vinter
Kakao for voksne

Opskrifter til en kølig dag: Varm kakao med fransk appelsinlikør og lune, hjemmebagte croissanter.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Gravad laks

Gravad betyder at indgnide rå fisk med salt, sukker, dild og krydderier. Efter 1-3 døgn trækkes væsken ud af kødet og giver fisken en helt ny konsistens og smag. Syltet fennikel kan med fordel laves på forhånd. Lav rigeligt, for de smager også dejligt i en frisk salat!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kanelboller uden mælk

Jul er duften af friskbagte kanel- og kardemommeboller. Og selvom du ikke kan tåle laktose eller mælk, så skal du ikke undvære de klassiske, svenske kanelsnegle.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Keto boller

Ketoboller eller stenalderboller smager helt fantastisk, har en dejlig konsistens og giver god og lang mæthedsfornemmelse og stabilt blodsukker. Ketoboller kan nydes som alternativ til rugbrød og dejlige med ost eller pålæg. Perfekt til madpakken, men også som skøn snack, når den lille sult melder...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hasselnøddeparfait opskrift

Fraer den svenske konditor og kogebogsforfatter Elisabeth Johanssons skønne opskriftsamling 'VILD med is', får du her opskriften på den lækreste hasselnøddeparfait.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rød bagt salat med granatæbler

Fra Camilla Plums køkken kommer den smukkeste og lækreste salat med blommetomater, radicchiosalat, pebre og masser af smag.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Thomas Hermans Fougasse fra 'Feast'

Alle, der kender kokken Thomas Hermans professionelle karriere, ved, hvor meget det danske køkken og danske råvarer betyder for ham. Men med den nye kogebog, ’Feast’, præsenterer Herman et andet køkken, inspireret af andre kulturer, smage og traditioner fra varmere himmelstrøg, som også har en...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Skoreoler - Flere størrelser

Skoreoler - Flere størrelser

Støbejernspander Nicolas Vahé

Støbejernspander Nicolas Vahé

AURO økologisk bordpladeolie

AURO økologisk bordpladeolie

Katteskåle fra Yamazaki

Katteskåle fra Yamazaki

Nye Bøger
Brødbogen - Annemette Voss

Gennem alle sine smukke bagebøger, har Annemette Voss delt rundhåndet ud af fantastiske opskrifter og uundværlige tips. Med 'Brødbogen' er hun endnu engang på banen med opskrifter, der giver én lyst til at kaste sig ud i brødbagningens kunst. Det er nemme, enkle og overskuelige opskrifter, der...

Læs mere
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
^