Tørrede frugter er så fyldte med fibre, mineraler og vitaminer, at man næsten kan få dækket sine daglige behov ved kun at spise dem, skriver Pia Krøyer i sin nye opskriftbog Sundt sødt - sunde, søde sager til hele familien. Det er en indbydende og inspirerende bog, som byder på 87 dejlige opskrifter på søde sager uden hvede og uden tilsat sukker. <link https: www.kvindeguiden.dk _self> Læs mere om bogen her >>
Fra bogen bringer vi her Pia Krøyer opskrift på skønne frugtstænger. De er nemme at lave - og er super lækre! Man laver frugtstængerne ved at komme alle ingredienserne i en foodprocessor og køre dem til en cremet masse. Kom massen op i en skål.1. Kokos- og nøddestænger - 6 stk.
Ingredienser: 120 g dadler uden sten ∙ 150 g paranødder ∙ 150 g mandler ∙ 75 g kokosmel ∙ 1 tsk FiberHUSK ∙ 4 tsk jomfrukokosolie ∙ 2 tsk vaniljepulver
Knas: 50 g grofthakkede nødder
Drys: sesamfrø
2. Nødde- og kakaostænger - 6 stk.
Ingredienser: 120 g dadler uden sten ∙ 150 g tørristede hasselnødder ∙ 150 g mandler ∙ 75 g ren kakao-pulver ∙ 1 tsk FiberHUSK ∙ 4 tsk jomfrukokosolie ∙ 2 tsk vaniljepulver
Knas: 50 g grofthakkede nødder
Drys: Sorte sesamfrø
3. Mandel- og vaniljestænger - 6 stk.
Ingredienser: 120 g dadler uden sten ∙ 75 gram abrikoser ∙ 350 g mandler ∙ 75 g kokosmel ∙ 1 tsk FiberHUSK ∙ 75 gram havregryn ∙ 4 tsk jomfrukokosolie ∙ 2 tsk vaniljepulver
Knas: 50 g grofthakkede nødder
Drys: Puffet quinoa
4. Kokos- og kakaostænger - 6 stk.
Ingredienser: 120 g dadler uden sten ∙ 350 g mandler ∙ 75 g kokosmel ∙ 75 g ren kakao-pulver ∙ 1 tsk FiberHUSK ∙ 4 tsk jomfrukokosolie ∙ 2 tsk vaniljepulver
Knas: 50 g grofthakkede nødder
Drys: Puffet amaranth
5. Havre- og kakaostænger - 6 stk.
Ingredienser: 120 g dadler uden sten ∙ 150 g mandler ∙ 150 g havregryn ∙ 75 g ren kakao-pulver ∙ 1 tsk FiberHUSK ∙ 4 tsk jomfrukokosolie ∙ 2 tsk vaniljepulver
Knas: 50 g grofthakkede nødder
Drys: Finvalsede havregryn
________________________________________________
Knas
Til knaset hakker man 50 gram nødder groft og ælter i massen. Form derefter massen til stænger, og vend dem i drysset.
Tørristet hasselnødder
Tørrist hasselnødderne på en pande ved lav varme, eller rist dem gyldne i ovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter.
Blød masse?
Hvis energistængerne føles for bløde, kan man tilsætte mere tørstof i form af finhakket mandel- eller kokosmel. Men da energistængerne indeholder kokosolie, kan de også stilles i køleskabet, hvorved fedtstoffet stivner.
Kategori: Opskrifter & råvarer
