Studenterfest 2015

Kategori: Appetitten

Studenterfest 2015

Studenterfest 2015 

Endelig er de kommet igennem rækken af eksamener er det er endelig blevet tid til at fejre anstrengelserne med fest - og derefter en tiltrængt ferie ...

Endelig er de kommet igennem rækken af eksamener og det er endelig blevet tid til at fejre anstrengelserne med fest - og derefter en tiltrængt ferie. Her for du en stribe tips og ideer til festen. God fornøjelse!

Opskrifter udarbejdet af Arla.dk

• <link http: www.arla.dk karolines-kokken opskrifter havregrynskiks-med--bagte-stilketomater _blank> Havregrynskiks med bagte tomater
• <link http: www.arla.dk opskrifter minisandwich-med-rejer-og-mynte _blank> Minisandwich med ost, rejer & mynte
• <link http: www.arla.dk karolines-kokken opskrifter roget-oksetyndsteg-pa-kartoffeltortilla-med-chili _blank> Kartoffeltortilla med chili
• <link http: www.arla.dk opskrifter mini-majsbrod-med-blaskimmelost _blank> Minimajsbrød med ost

Tips
Studenterfest i det fri, kan naturligvis holdes midt på dagen, så gæsterne også kan nyde solen og det gode vejr. Men festen finder nu bedst sted, når den lyse sommernat indfinder sig, så der kan pyntes festligt op med kulørte lamper i havens træer og flammende fakler rundt omkring, ja faktisk kan man skabe en helt eventyrstemning rundt om bordene og buffeten og feste mens solen går ned og månen står op...

Forberedelse
• Havregrynskiks kan bages længe i forvejen
• Kartoffeltortilla kan laves og skæres ud dagen før
• Røget kød bestilles i skiver fra slagteren
• Majsmuffins kan fryses
• Husk også fade med jordbær, kirsebær og melon

Borddækning
Maden til årets studenterreception er i små portioner, da det er en reception, og studenterne skal spise mad flere steder.
Maden til buffeten skæres ud i små firkanter, som er nemme at spise stående og med fingrene.
Stil firkanterne på servietbeklædte bakker i stedet for fade. Til mange gæster kan der være mere på bakker. Stil evt. firkanterne i papirmuffinsforme.
Når maden er meget farvestrålende, bør dug og porcelæn være ensfarvet, gerne hvidt.

Appetitten
Finschmecker forårs buffet 

Menuen har sikre forårstegn i råvarerne som f.eks stenbiderrogn, grønne asparges, spinat, lam, rabarber...

Læs mere
Appetitten
Smør der krydrer grillmaden 

Prikken over i’et på en vellykket grillmiddag er smør med krydderier på det varme brød, i den bagte kartoffel og oven på det grillede kød ...

Læs mere
Appetitten
Hveder 

9 forskellige opskrifter på hveder. For en tradition må godt fornyes en smule bare en gang imellem ...

Læs mere
Appetitten
Indisk krydret lammeragout  

Spicy og varmende lammeragout med kølende myntelassi ...

Læs mere
Appetitten
Den gyldne farvepalet 

Her får du en stribe krydrede, varme og gyldne opskrifter, der netop matcher efterårets råvarer, farver og stemning ...

Læs mere
Appetitten
Få varmen med indiske retter 

​Mens vi går koldere tider i møde, kan vi udfordre de nordiske smagsløg med krydrede indiske retter ...

Læs mere
Appetitten
Smørrebrød er det nye sort 

Glem sushi, raw food og tapas. Det klassiske, danske smørrebrød er tilbage i gadebilledet i moderne indpakning og er på vej til at blive hippere end nogensinde ...

Læs mere
Appetitten
Smør, olie eller margarine? 

Når du skal bage, er det ikke ligegyldigt, hvilket fedtstof du bruger ...

Læs mere
Appetitten
Server i glas 

Drikkeglas er ikke blot til at drikke af. Her får du en række forslag til anretninger i glas...

Læs mere
Appetitten
Erstat gamle vaner med nye 

Nu da sommeren og bikinisæsonen nærmer sig kan man føle sig ekstra motiveret til at få lagt de usunde og dårlige vaner bag sig..

Og det behøver hverken være kedeligt eller pinefuldt – tværtimod..

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^