Smørret er tilbage

Kategori: Appetitten

Smørret er tilbage

Smørret er tilbage  

Madprogrammer som ”Spise med Price” er med til at bringe smørret tilbage i de danske køkkener ...

Det er igen blevet moderne at bruge smør, når der skal bages festbrød eller steges gode bøffer. Det viser en ny undersøgelse, hvor 7 ud af 10 danskere peger på, at det er blevet mere acceptabelt at bruge rigtigt smør i madlavningen ved særlige lejligheder. Madprogrammer som ”Spise med Price” er med til at bringe smørret tilbage i de danske køkkener ...

Der skal også være plads til smør
Man bliver mødt af fuldkorn, minimælk og lightprodukter, når man træder ind i landets køkkener. Men samtidig tyder noget på, at den klassiske firkantede pakke smør igen er på vej ind i mange danske køleskabe. For mens danskerne går højt op i fedtprocenter og lavt kalorieindhold, lægger de samtidig vægt på, at det ved særlige anledninger er i orden at lade sig forføre af den gode smag.
Det viser en ny undersøgelse foretaget af Userneeds på vegne af Arla Foods. Her peger 7 ud af 10 danskere på, at det er blevet mere acceptabelt at bruge rigtigt smør i madlavningen ved visse lejligheder, mens halvdelen af danskerne mener, at smørret er blevet moderne. Når der kræses om maden til en romantisk hyggeaften, eller når venner eller familie kommer på besøg i weekenden, tyder det således på, at smørret sidder med til bords.

Det handler om kvalitet og smag
Leder af Karolines Køkken, Tove Færch, mener, at det afspejler en tendens i tiden, at smørret igen er blevet moderne.
”Vi går højt op i kvalitet. Flere og flere danskere handler i delikatessebutikker og prioriterer de gode råvarer. Derfor er det selvfølgelig også vigtigt for os, at smagsoplevelsen i den mad, vi serverer ved særlige lejligheder, er i top. Der spiller smørret en vigtig rolle. Både fordi smørret i sig selv giver en fyldig, karakteristisk smag, og fordi smørret er med til at fremhæve smagen af de øvrige ingredienser i retten,” siger hun.
Undersøgelsen peger generelt på, at danskerne både tænker på sundhed og livsnydelse, når de står ved kødgryderne. Og det er positivt, mener Tove Færch:
”Det er vigtigt at prioritere sund og nærende mad i det daglige, og generelt skal man forsøge at begrænse brugen af fedtstoffer i madlavningen. Men samtidig skal vi have lov til at forkæle os selv ved specielle lejligheder. Og det går ikke ud over vores sundhed, hvis vi en gang imellem lader smagen bestemme og bruger smør i madlavningen – på samme måde, som vi heller ikke bliver mindre sunde af at nyde et enkelt glas rødvin eller et stykke god chokolade.”

Prices forkærlighed for smør
Populære madprogrammer og tv-kokke kan have bidraget til, at danskerne igen har fået øjnene op for smørrets smagskvaliteter.
Undersøgelsen viser, at danskere, der ugentligt følger med i programmet ”Spise med Price”, oftere spiser smør. 69 procent af de faste seere af ”Spise med Price” har spist eller brugt rigtigt smør i madlavningen inden for den seneste måned. Det samme gælder for 42 procent af dem, der blot har hørt om det populære program, men aldrig ser det. Dertil kommer, at 73 procent af de danskere, der følger med i brødrene Prices kogekunstner, er enige i, at rigtigt smør er en vigtig ingrediens i madlavningen, hvilket kun gælder for 48 procent af dem, der har hørt om programmet, men som ikke ser det.
Meget tyder altså på, at danskernes hjemmekundskaber påvirkes af populære mad- og livsstilprogrammer – og særligt de madglade Price-brødre er med til at skabe en positiv stemning omkring brugen af smør i madlavningen.

Appetitten
Finschmecker forårs buffet 

Menuen har sikre forårstegn i råvarerne som f.eks stenbiderrogn, grønne asparges, spinat, lam, rabarber...

Læs mere
Appetitten
Smør der krydrer grillmaden 

Prikken over i’et på en vellykket grillmiddag er smør med krydderier på det varme brød, i den bagte kartoffel og oven på det grillede kød ...

Læs mere
Appetitten
Hveder 

9 forskellige opskrifter på hveder. For en tradition må godt fornyes en smule bare en gang imellem ...

Læs mere
Appetitten
Indisk krydret lammeragout  

Spicy og varmende lammeragout med kølende myntelassi ...

Læs mere
Appetitten
Den gyldne farvepalet 

Her får du en stribe krydrede, varme og gyldne opskrifter, der netop matcher efterårets råvarer, farver og stemning ...

Læs mere
Appetitten
Få varmen med indiske retter 

​Mens vi går koldere tider i møde, kan vi udfordre de nordiske smagsløg med krydrede indiske retter ...

Læs mere
Appetitten
Smørrebrød er det nye sort 

Glem sushi, raw food og tapas. Det klassiske, danske smørrebrød er tilbage i gadebilledet i moderne indpakning og er på vej til at blive hippere end nogensinde ...

Læs mere
Appetitten
Smør, olie eller margarine? 

Når du skal bage, er det ikke ligegyldigt, hvilket fedtstof du bruger ...

Læs mere
Appetitten
Server i glas 

Drikkeglas er ikke blot til at drikke af. Her får du en række forslag til anretninger i glas...

Læs mere
Appetitten
Erstat gamle vaner med nye 

Nu da sommeren og bikinisæsonen nærmer sig kan man føle sig ekstra motiveret til at få lagt de usunde og dårlige vaner bag sig..

Og det behøver hverken være kedeligt eller pinefuldt – tværtimod..

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^