Kategori: Appetitten

Smør der krydrer grillmaden

Smør der krydrer grillmaden 

Prikken over i’et på en vellykket grillmiddag er smør med krydderier på det varme brød, i den bagte kartoffel og oven på det grillede kød ...

Uanset om sommervejret byder på sol eller sommerregn, så er grill er et hit i Danmark. Vi samles om grillen på terrassen eller tager på grill-picnic på en grøn plet, og så er der dømt dansk sommerhygge. En hurtig salat, et godt stykke brød, lækkert kød og grøntsager på grillen gør madlavningen særdeles attraktiv og overkommelig. Prikken over i’et på en vellykket grillmiddag er smør med krydderier på det varme brød, i den bagte kartoffel og oven på det grillede kød.

Du kan nemt og hurtigt lave dit kryddersmør selv. Mulighederne er utallige – kun din kreativitet sætter grænser for nye smagsvariationer. Og du kan roligt glemme alt om indkogning af fond eller tilberedning af komplicerede saucer, som skaber stress og jag i køkkenet. Har du derimod en køkkenhave eller urtepotter med krydderier, er ingredienserne lige ved hånden hele grillsæsonen. Kryddersmør er med andre ord det perfekte tilbehør til grillmad: det er nemt at røre sammen, det kan forberedes i god tid, det kan passe til næsten alt i menuen, og sidst men ikke mindst giver smørret et ekstra pift til hele smagsoplevelsen.

Nedenfor finder du en opskrift på kryddersmør med persille og estragon fra Arla & LURPAK-smør ...

KRYDDERSMØR MED PERSILLE & ESTRAGON

Til 4 personer

• 100 g blødt smør
• ½ spsk revet zittauerløg
• 2 spsk hakket frisk persille
• ½ tsk tørret estragon
• 1 tsk mild, sød sennep
• ½ tsk groft salt

Fremgangsmåde: Rør smørret sammen med de øvrige ingredienser og smag til med salt. Form smørret til en rulle og læg den indpakket i alufolie koldt 2-3 timer. Skær ved serveringen smørret i skiver.

Udviklet af: Arla Karolines Køkken®

Studenterfest 2015
Appetitten
Studenterfest 2015 

Endelig er de kommet igennem rækken af eksamener er det er endelig blevet tid til at fejre anstrengelserne med fest - og derefter en tiltrængt ferie ...

Læs mere
Smørret er tilbage
Appetitten
Smørret er tilbage  

Madprogrammer som ”Spise med Price” er med til at bringe smørret tilbage i de danske køkkener ...

Læs mere
Finschmecker forårs buffet
Appetitten
Finschmecker forårs buffet 

Menuen har sikre forårstegn i råvarerne som f.eks stenbiderrogn, grønne asparges, spinat, lam, rabarber...

Læs mere
Indisk krydret lammeragout
Appetitten
Indisk krydret lammeragout  

Spicy og varmende lammeragout med kølende myntelassi ...

Læs mere
Den gyldne farvepalet
Appetitten
Den gyldne farvepalet 

Her får du en stribe krydrede, varme og gyldne opskrifter, der netop matcher efterårets råvarer, farver og stemning ...

Læs mere
Få varmen med indiske retter
Appetitten
Få varmen med indiske retter 

​Mens vi går koldere tider i møde, kan vi udfordre de nordiske smagsløg med krydrede indiske retter ...

Læs mere
Smørrebrød er det nye sort
Appetitten
Smørrebrød er det nye sort 

Glem sushi, raw food og tapas. Det klassiske, danske smørrebrød er tilbage i gadebilledet i moderne indpakning og er på vej til at blive hippere end nogensinde ...

Læs mere
Smør, olie eller margarine?
Appetitten
Smør, olie eller margarine? 

Når du skal bage, er det ikke ligegyldigt, hvilket fedtstof du bruger ...

Læs mere
Server i glas
Appetitten
Server i glas 

Drikkeglas er ikke blot til at drikke af. Her får du en række forslag til anretninger i glas...

Læs mere
Anette eckman er gæstekok hos arla.dk
Appetitten
Anette eckman er gæstekok hos arla.dk 

... og med sin sædvanlige gode stil byder hun på jul og traditioner, og selvfølgelig forslag til opskrifter og pynt.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^