Uanset om sommervejret byder på sol eller sommerregn, så er grill er et hit i Danmark. Vi samles om grillen på terrassen eller tager på grill-picnic på en grøn plet, og så er der dømt dansk sommerhygge. En hurtig salat, et godt stykke brød, lækkert kød og grøntsager på grillen gør madlavningen særdeles attraktiv og overkommelig. Prikken over i’et på en vellykket grillmiddag er smør med krydderier på det varme brød, i den bagte kartoffel og oven på det grillede kød.
Du kan nemt og hurtigt lave dit kryddersmør selv. Mulighederne er utallige – kun din kreativitet sætter grænser for nye smagsvariationer. Og du kan roligt glemme alt om indkogning af fond eller tilberedning af komplicerede saucer, som skaber stress og jag i køkkenet. Har du derimod en køkkenhave eller urtepotter med krydderier, er ingredienserne lige ved hånden hele grillsæsonen. Kryddersmør er med andre ord det perfekte tilbehør til grillmad: det er nemt at røre sammen, det kan forberedes i god tid, det kan passe til næsten alt i menuen, og sidst men ikke mindst giver smørret et ekstra pift til hele smagsoplevelsen.
Nedenfor finder du en opskrift på kryddersmør med persille og estragon fra Arla & LURPAK-smør ...
KRYDDERSMØR MED PERSILLE & ESTRAGON
Til 4 personer
• 100 g blødt smør
• ½ spsk revet zittauerløg
• 2 spsk hakket frisk persille
• ½ tsk tørret estragon
• 1 tsk mild, sød sennep
• ½ tsk groft salt
Fremgangsmåde: Rør smørret sammen med de øvrige ingredienser og smag til med salt. Form smørret til en rulle og læg den indpakket i alufolie koldt 2-3 timer. Skær ved serveringen smørret i skiver.
Udviklet af: Arla Karolines Køkken®