Enamel Copenhagen
Studio Loma armbånd
Michael Kors ur - Darci Gold
Trine Tuxen ring
Kategori: Appetitten
Opskrifter på konfekt og kræs
Redaktionen

Julen er chokoladens højtid, og allerede tilbage i 1400-tallet kunne den bedre stillede del af befolkningen købe konfekt som fyldte chokolader, marcipan og kandiseret frugt på apoteket. I dag kan vi heldigvis alle nyde julens små himmelske mundfulde, og mange familier har særlige traditioner omkring tilberedning af julekonfekten. Men måske trænger udvalget af konfektopskrifter til lidt sød fornyelse? Her bringer vi et par skønne opskrifter på den mest delikate konfekt, som måske endda kan gå hen og blive en del af jeres konfekttradition.

Delikate dadelkugler

Ingredienser

  • 200 g dadler uden sten
  • 200 g mandelmel
  • Saften af en ½ appelsin
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 2 spsk kakaopulver
  • ¼ tsk fint salt
  • 200 g smeltet mørk chokolade

Opskrift

  • Blend alle ingredienserne til en ensartet masse i foodprocessor eller blender
  • Tril massen i ensartede kugler 
  • Overtræk dadelkuglerne med chokolade, sæt dem til tørre på et stykke bagepapir og dekorer eventuelt de fine kugler med revet appelsinskal

Peanutfudge

Ingredienser

  • 1 dåse kondenseret mælk (ca. 400 g)
  • 120 g smør
  • 175 g rørsukker
  • 130 g saltede peanuts
  • 200 gram smeltet lys chokolade

Opskrift 

  • Under omrøring smeltes smør og rørsukker over svag varme i en gryde med den kondenserede mælk
  • Fortsæt med at røre i ca. 10 minutter til massen har fået en gylden farve
  • Tilføj peanuts og hæld derefter massen i en firkantet form foret med bagepapir
  • Lad massen køle af og stil den derefter i køleskabet nogle timer til den er massiv nok til at kunne skæres ud i små mundrette firkanter
  • Overtræk de små fudge firkanter med lys chokolade
Appetitten
Erstat gamle vaner med nye

Nu da sommeren og bikinisæsonen nærmer sig kan man føle sig ekstra motiveret til at få lagt de usunde og dårlige vaner bag sig..

Og det behøver hverken være kedeligt eller pinefuldt – tværtimod..

Læs mere
Appetitten
Jeg kan og jeg vil..

Der er kun én måde at tabe sig på: nemlig ved at spise mindre end kroppen forbrænder...

Læs mere
Appetitten
Spis dine duftpelargonier

Flere duftpelargonier kan faktisk anvendes til at give smag eller dekorere madretter med. Men det er vigtigt at kontrollere vilke sorter som er spiselige inden du begynder med madlavningen.

Læs mere
Appetitten
Laaangsom mad

Send den besværlige mad på ferie i en uges tid og lad i stedet maden lave sig selv i gryden, på panden eller i ovnen....

Læs mere
Appetitten
Anette eckman er gæstekok hos arla.dk

... og med sin sædvanlige gode stil byder hun på jul og traditioner, og selvfølgelig forslag til opskrifter og pynt.

Læs mere
Appetitten
Brunch

Brunchen har for mange danskers vedkommende erstattet weekendens familiefrokost. Det halvkedelige frokostbord har fået tilføjet nye spændende lækkerier ...

Læs mere
Appetitten
Citronkrydret jordbærsmoothie

Gæstekok på Arla.dk er Søren Bak - køkkenchef på Restaurant Frederik & Louise på Skodsborg Kurhotel & Spa. Få opskriften hans formidable jordbærsmoothie.

Læs mere
Appetitten
Det gode fedt

De fleste tror at hvis de skal slanke sig, så skal al fedt væk fra maden. Dette er en livsfarlig teori, da de essentielle fedtsyrer er livsnødvendige..

Læs mere
Appetitten
En kærlig madpakkehilsen

Forkæl din kære d.14.februar, med en kærlig madpakkehilsen.

Læs mere
Appetitten
Forår på færde

Klik ind og få de nye inspirerende opskrifter til herlig forårsmad.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Spisebordsstole til Sverige

Spisebordsstole til Sverige

Spisebordsstole

Spisebordsstole

Glasfad med låg ildfast

Glasfad med låg ildfast

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahé

Tapas skærebræt fra Nicholas Vahé

Nye Bøger
Shopping
^